USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şenol Güneş: 'İkincilik şansımız olabilir'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bökelik yarışında rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şimdi avantajlı bulunduğunu tabir ederek, ikincilik şanslarının bulunduğunu söyledi. Güneş, Antalyaspor karşısında ise 2 puanlık kaybolma yaşadıklarını dile getirdi.

Şenol Güneş: 'İkincilik şansımız olabilir'
27-02-2023 03:09

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta talik maçında dalında huzur karşıya geldiği Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Maçın peşi sıra Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu. Güneş, Türkiye'de depremzedeler düşüncesince başlatılan iane kampanyalarının elleme yanında gidişat bulunduğunu vurgulayarak, “Ülkemiz çetince dönemden geçiyor. Acımız büyük, kayıplarımız da öyle. Felaketi gördük fakat elleme de yanında şeyler gördük. Hadiseden sonraları yegâne canevi bulunan Türkiye, beraberce yaraları sarmaya etkin Türkiye var. Başından itibaren kılıç de kulüp, başbuğ ve dümen olarak, tamamı camialar diyar dışı hepsi duygulu ve bu elleme yanında adım. Hayat bizlere yanında ibret verdi. Büyük ateş yaşadık. Bir imtihan yaşıyoruz ölenlere rahmet, yaralılara acele felah dileyeceğiz fakat tesiri sürecek üzere duruyor. Çözüm elde etmek düşüncesince ayakta durmak gerekiyor. Birlikte bu yaraları kavuşturmak düşüncesince bahsetmek büzüşmek gerekiyor” biçiminde konuştu.

“Kaybedilen 2 benek var”

Maçı elan yanında tomar talip yan olduklarının altını çizen Şenol Güneş, “Maç kazanmamız gerekiyordu kaybettiğimiz 2 benek mevcut fakat elleme futbolla oyunun güzelliğini tribüne yaymak gerekiyordu. Yaşanan felaketi büzüşmek düşüncesince oraya geldiler o duyguyu hariç vurdular. Onu neticeyle elleme duruma getirebilirdik en azından teessürat o anda unutulurdu. İlk yarıda dubara yerine aşırı aheste ve temposuzdu. Kapanan takıma huzur aceleci oynamamız gerekiyordu. İkinci nısıf elan baskılı ve talip takımdık kanatlardan mevrut ortalarla çirkin ortalardı. Pozisyonlar bulduk. Şut yanında tomar atmamız gerekiyordu. Penaltı kaçması da tuzu biberi oldu. İki takıma bakarsan kılıç elan yanında tomar istedik, kazanabilirdik. Kaybedilen 2 benek var. Takım yerine kaybettiğimiz 2 puanın üzüntüsü de ek ağırlık yerine geldi” niteleyerek konuştu.

“N'Koudou gidip gitmeyeceğine kişi değişmeyen verecek”

N'Koudou'nun kadroda toprak almamasıyla ilişik yöneltilen soruya Güneş, “Bu maçta kadroda yoktu, şu anda düşünmediğimiz aktör diyebiliriz. Elimizde oynayanlar bu hafta 6 aktör kadroda olabilirdi. Bugün ısınırken sakatlığımız oldu. N'Koudou'nun sorunu yok. Gitme hali mevcut gidip gitmeyeceğine kişi değişmeyen verecek” biçiminde yanıt verdi.

“Dele elleme de oynasa, çirkin de oynasa yıl sonu gitme olasılığı yanında tomar bulunan yanında oyuncu”

Dele Alli'nin oyundan alınmasıyla ilişik mevrut soruya Şenol Güneş, şu cevabı verdi:
“Dele geldiğinden önce günlerden ahir çağa derece dubara yerine bizlere düşündüğümüz verimi katmadı. Esas bulunan ekibi taşımak. Onların taşıması düşüncesince çalıştırıyoruz. Dele de semere 2 tedarik maçına bakınca müspet işler yapıyordu. Koşan aktör fakat ferde kullanma, asist ve gol atma da teessürat var. Bugün de aşırı yanında tomar ulama yapmadı. İyi de oynasa, çirkin de oynasa, yıl böylece gitme olasılığı yanında tomar bulunan yanında oyuncu.”

“Genç oyuncuların verimine bakarız, yaşına başına bakmayız”

Antalyaspor karşısında kadroda toprak düzlük ve müddet düzlük canlı topçu Semih Kılıçsoy ve gayrı oyuncularla ilişik Şenol Güneş, “Kadro değişikliği olabiliyor. Aldığımız herhangi yanında aktör ulama yapsın istiyoruz yaşına başına bakmaya lazım yok. Bu hafta 6 aktör bulunmayan haftaya 6'sı ekibe girer. Bir de Ege var, o da dirayetli oyuncu. Berkay da iyi. Hücumda arayışımız oldu. Semih de antrenmanda, tedarik maçlarında iyiydi. Sahada da yanıltmadı. Yapabilecek potansiyeli var. Verimine bakarız, yaşına bakmayız” ifadelerini kullandı.

“İkincilik şansımız olabilir”

Şenol Güneş, bökelik yarışı ile ilişik mevrut soruya ise, “Bugünkü kaybı beklemiyordum. Sivas, Karagümrük görüntü kırıklığıydı. Daha müspet aceleci adım atar niteleyerek düşündüm. Sahamızda benek kaybı aklıma doğacak yanında nesne değil. Dolayısıyla üstümüzdekilerin pozitif yanları elan fazla. Beşiktaş adı doğrusu şampiyonluğa oynar. Bugünkü şartlar bizi yaralamıştır. Deprem, ahiret yolculuğu başağrısı mevcut fakat kılıç de kişi içimizde bunu yaşıyoruz. Üzgünüz bu taraftara semere ve dubara borcumuz var. Takımı taşıyanı taşırız. Bu takımın başarıya gereksinimi var. Puan yerine üzerimizde Galatasaray ve Fenerbahçe elan önde ikincilik şansımız olabilir. Her maçı tashih etmek düşüncesince sahaya çıkacağız. Kazanmamız düşüncesince gerekeni yaptık mı derseniz maharet oyun, eda üretmeyi elan yanında tomar yapmamız gerekiyor. Gol yiyici takımdık bunu keselim derken gol atmada da başağrısı çektik. Ankaragücü maçı ile baştan yengi serisi gerçekleştirmek istiyoruz” yanıtını verdi.

Bora Akyol - Furkan Serttaş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ