USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şenol Güneş: 'İyi oyuncunun gitmesini istemem'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Hollandalı topçu Wout Weghorst'un takımdan infirak durumunun sorulması üzerine, "Böyle müşterek gelişmeyi ego de duydum fakat şimdi kemiksiz değil. Teknik adına güzel oynayan müşterek oyuncunun gitmesini istemem" dedi.

Şenol Güneş: 'İyi oyuncunun gitmesini istemem'
08-01-2023 04:08

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş evinde karşılaşmış olduğu Kasımpaşa'yı 2-1 yenmiş etti. Maçın arkası sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Bizim de rakibimizin de 3 puana gereksinimi vardı. Biz 1 hafta arayla oynamış olduk. Rakibimiz elan endamsız müddette pik hazırlandı. Rakibimiz sonuç maçı kazandıktan sonraları bugün de o moralle çıkacağından kılıç elan elleme şeyler yapmamızı bekliyorduk. İlk nısıf oyunun kontrolü bizdeydi. Gol de bulduk. Daha da birlikte tomar bulabilirdik. Oyun kontrolünü yapmış olup rakibe birlikte tomar az durum özgülemek gerekiyordu. Oyun kontrolü elleme elan baş döndürücü aşama gerçekleştirmek düşüncesince o git-geli oynamamak gerekiyor. İkinci nısıf golü yedik. Daha birlikte tomar paniklemeyi getirdi. Bütün oyuncular 2-1'e karşın elinden mevrut gayreti gösterdi. Oyun güzelliği bakımından, oyun hakimiyeti dair eksikliğimiz vardı. O da rakibi eş etti. Rakibimiz bizlerden 4 kilometre birlikte tomar koştu. Hücumda elan yukarı oynamamız lazım. Henüz o seviyeye gelmedik. Bundan sonraları da çetince maçlar olacak. Çünkü 3 günde 1 karşılaşma oynayacağız. Eksiklerimiz de var, cezalı ve hastalıklı oyuncularımız vardı. Onların da gelmesiyle elan elleme olacağını düşünüyorum. Bugün düşüncesince 3 benek önemliydi. Bütün aktörleri kutlama kartı ediyorum" niteleyerek konuştu.

"İyi oynayan birlikte oyuncunun gitmesini istemem"

Hollandalı topçu Wout Weghorst'un takımdan ayırılıp, ayrılmayacağının sorulması üstüne Güneş, "Weghorst bizim düşüncesince ehemmiyetli oyuncu. Hem içten oynuyor bununla beraber oyuna ulama yapıyor. Değerli birlikte oyuncu. Veda etmesi düşüncesince izleyiciye etmesi yetmiyor, kulübe de söylemesi gerekiyor. Resmiyette anca birlikte nesne olmadı. Böyle birlikte gelişmeyi ego de duydum fakat hâlâ kemiksiz değil. Teknik yerine elleme oynayan birlikte oyuncunun gitmesini istemem. Aynı nesne Cenk'te olmuştu. Gelişmeleri bilmiyoruz. Bizde de elleme işler yaptığını düşünüyorum. Transferler uran tarafı yerine müspet bakmam. Ekonomik ve yönetsel olarak, oyuncunun isteği, kulübün hevesi hepsinin örtüşmesi lazım. Bugünkü maçta elleme oynadı. 3 puana baş döndürücü ulama yaptı. Gitmeyle ilişik hem kendisiyle hem kulüple konuşmadan sonraları değerlendiririz. Transferler futbolda bulunan şeyler. Gelişme olursa size bilim veriliriz" şekelinde konuştu.

"Ozan Tufan ile görüşmem olmadı"

İngiliz kadrosu Hull City'de şekil giyen Ozan Tufan'ın transferinin sorulması üstüne siyah-beyazlıların uran direktörü, "Ozan Tufan, elleme depar belgesi yapmıştı. Sonra sansasyon geçirdi. Onun da şanssızlığı en yukarı seviyeye çıktı, aşağıya düştü. Şimdi İngiltere'de oynuyor. Transfer vakası idare, iktisadi ve tekniktir. Bana resmi yerine birlikte nesne gelmedi fakat konuşuluyor. Şu anda hiçbiri ile ilişik birlikte nesne söylemem. Benim söylemem havada kalır. Ozan ile tek görüşmem olmadı. Ozan'ı beğenirim. Alıp, almama konusu apayrı birlikte şey. Şu anda gündemimde 1 numaralı konuştuğum o değil. Bölge yerine defansta birlikte oyuncu düşündüm. Onu da eldeki aktörleri değiştirerek yapmayı düşündüm. Daha düşüt yaşlardaki oyuncu edinmeyi düşünüyoruz. Bu transferler konuşulmaya muhtaç" açıklamasında bulundu.

"Her grup iddialı"

Şampiyonlukla ilişik ise Şenol Güneş, "Bizim şu anda önümüzde maçlar var. Açıklanan maçlardaki hedefimizi yakalarsak ayrıca avantajlı da olabiliriz. Güçlü oyunu istiyorum. Güçlü oyun hem maneviyat verecek hem benek kazandıracak bununla beraber rakipleri tasalı edecek. Lig birlikte yarış. Her grup iddialı. Oyun enerjisini kullanılmadan bunu söylemeyi akıllıcasına bulmuyorum. Devre arası yoktu, devir arası kabilinden ha fakat oyuncuların bir aşırı ulusal takıma gitti. O denli birlikte tomar ulusal oyuncu olursa grup emek harcaması da devir da bazı bazı boşa gider. Sezon başlangıcında hazırlanmayan oyuncularımız var. Maratonu sürdürebilmek düşüncesince fiziki yerine elleme olmanız gerekir. Size şurası diyemem, 'Bu grup hazır, istediğimiz oyunu oynuyoruz' diyemem. Size ve taraftarlar elan elleme ayak topu seyrettirmeyi isterim fakat 3 puana da ihtiyacım var" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Enes Gümüş

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ