USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Serdar Saatçı: 'Şampiyonlar Ligi müziğini duyunca heyecanım tavan yaptı'

Beşiktaş'ın güre savunmacısı Serdar Saatçı, kendisiyle ait bilinmeyenleri anlattı. Takım arkadaşı Vida'dan aşırı obje öğrendiğini anlatım fail 18 yaşındaki oyuncu, Ajax maçı öncesinde rahat bulunduğunu fakat Şampiyonlar Ligi müziğini duyunca heyecanının tavan yaptığ

Serdar Saatçı: 'Şampiyonlar Ligi müziğini duyunca heyecanım tavan yaptı'
01-02-2022 14:18
Beşiktaş'ın dinç oyuncusu Serdar Saatçı, İhlas Haber Ajansı'na hususi açıklamalarda bulundu. Kariyerindeki önceki röportajı bulunduğu düşüncesince yaşamını anlatarak laflarına süregelen Serdar, “Bayrampaşa'nın Yıldırım mahallesinde doğdum. 5 şahsiyet müşterek atom çekirdeği ailemiz var. Gerçi babaannem de var, o benim kraliçem olur. Bir abim var, müşterek de ikizim var. Annem 18 yaşlarında Sırbistan'dan tatile gelmiş. Teyzemi görmeye ulaştığında babamla karşılaşmışlar. Sonra tanışıp evlenmişler. 2000 senesinde abim dünyaya geliyor, 2003 senesinde da ego ve ikizim doğmuş. Çift testis ikiziyiz. Bana on paralık benzemiyor. Ben sarışınım, kendisi turuncu. Babam 16 yıl meraklı futbolculuk yaptı. Futbol kariyerinin sonlarına akıllıcasına altyapılarda çalışmaya başladı. Nereye giderse tığ de arkasından gidiyorduk” dedi.

“Babam beni sırtında taşıyordu”

Babası Sedat Saatçı'nın futbolu bıraktıktan sonraları çalıştırıcı bulunduğunu kail Serdar, “Babam ego 10 yaşlarındayken Bayrampaşa'da çalışıyordu. U11 liginde antrenördü. 2002 doğumlular oynuyordu. Bana ‘Oynar mısın' dedi. Sonra başladık oynamaya. Sonrasında Beşiktaş'tan Semih Sezerli izlemeye gelmişti. Arda Turan Tesisleri'nde oynamıştık. Babamla benim düşüncesince konuşmaya gittiğinde babam ‘Oğlum' demiş ve Semih sarıklı da ‘Beğendik kendisini, Beşiktaş'ta sınamak istiyoruz' demiş. Denemeye gittiğimde hayatımda önceki eş Bayrampaşa sınırları dışına çıkmıştım. 4 eş anahtar değiştirdik, tramvaya bindik derken gittik. Aslında aşırı kolaymış gitmesi ancak sonraları öğrendik. Babamla 15 güneş fevk fazladan gittik. Yaşım önemsiz bulunduğu düşüncesince egzersiz bittikten sonraları Mecidiyeköy yokuşundan çıkıyorduk. Oraya da ‘Cehennem yokuşu' diyorlarmış. Babam beni boşluk esna sırtında taşıyordu yorulduğum için. Babama üzülüyordum beni sırtında taşımış bulunduğu düşüncesince ve ‘Baba olanaklar aşırı zor, açıklık verelim' dedim. Bir müddet açıklık vermiştim ancak 23 Nisan turnuvası vardı.

Bizim gözyaşı kategorisi de Fenerbahçe'ye yenilmişti. Babamı aradılar ‘Serdar gelsin' dediler. Babam da bana ‘Hayatın düşüncesince müşterek değişmeyen vermen gerekiyor. Bu senin düşüncesince müşterek başlangıç. Şimdiden pes edersen ileriyi göremezsin. Bu basamaklar hâlâ başlangıç. Tek yegâne çıkarken, müşterek ahir etapta da zorlanacaksın' dedi. Benimle beraberce gelmeye başladı. Kendisi de yaşamış bulunduğu profesyonellik hayatından dolayı, bana çelim verici kendisi. Ondan nice nesne öğreniyorum. Çok korkunç müşterek yapısı var. Kritik müşterek musahabe yapmış oldu benimle. Beşiktaş serüvenimiz de hakeza başladı. Bir müddet feda dedik, 3 yıl babam benimle beraberce gelmeye başladı. Sonra yaşım büyüyünce yegâne başıma gitmeye başladım” açıklamasını yaptı.

“Doktor bana ‘Bir elan ayak topu oynayamayabilirsin' söylediğinde beklenmeyen olmuştum”

Hayatında nice dönüm noktası bulunduğunu kail Serdar Saatçı, “Hala da olacak. Altyapıdan yollanmak istendim, sonraları kaldım. Bana güvenen hocalar oldu. Sezonun başlamasına 10 güneş kaldığında tatilde ayağıma kuvvetli girmişti. Keşan'da hastaneye gittik ancak terzilik yapabilecek sayrılarevi 2 sayaç uzaklıktaydı. Bir eş asistan olmuştu bize. Bizi eve bırakmıştı arabasıyla. Babam da yanımızda değildi. Arabası bulunan kimesne yoktu yanımızda. Şaban baba yarısı vardı. Benim düşüncesince 2 sayaç minval gitmişti. Ayağımın dibine kancayla terzilik atılmıştı. Doktor bana ‘Spor yapıyor musun' söylediğinde ‘Futbolcuyum' demiştim ve ‘Bir elan ayak topu oynayamayabilirsin' demişti. Donup kaldım, içiş parçalandı. Şok olmuştum. Ayak tabanımda sinirlere benzeyen müşterek yere girmiş demir. Sonrasında dikişler tutmadı. Babamın Bulgar müşterek hekim arkadaşı vardı. Onun dediğini yapmış olup müşterek müddet batikonlu su yaptım ve çıban kapandı. 3 ay antrenmanlara katılamadım. Sonra sahaya döndüm ancak devir istedim. Sekerek koşuyordum. Bastığım devir korkudan ötürü ayağımın olmadığını hissediyordum. Sonrasında müşterek maçta kesici sakatlandı. Yedek kulübesinde yegâne stoperdim ve oyuna girdikten sonraları toparlandığımı gördüler. Bu da müşterek dönüm noktası oldu. Sonrasında da köyde tatildeyken tırpanla ayağımı kestim. Çok hınzır müşterek çocuktum ben. Ama o devir sezona yetişmiştim. Artık tatillerde elan özen ediyorum” halinde konuştu.

“Şampiyonlar Ligi müziğini duyunca heyecanım tavan yaptı”

İlk maçına Türkiye Kupası'nda çıktığını ve aşırı heyecanlandığını kail Serdar, “Çok heyecanlıydım. Normalde terleyen müşterek insanoğlu değilim, beden tipim anca ancak karşılaşma bittikten sonraları kendimi gene televizyondan izledim ve tanıyamadım. O denli aşırı gerilmişim ki, hayatımda önceki eş bu denli terlediğimi gördüm” dedi.

Şampiyonlar Ligi'ndeki Ajax mücadelesiyle ilişik de mütekellim dinç oyuncu, “İlk eş şişman müşterek turnuvada önceki 11 başladım. Herkesin hayalini kurduğu müşterek atmosfer. Isınırken on paralık heyecanım yoktu. Mert Günok abi daim bana asistan oluyordu, gelişigüzel daim yanımdaydı. Maça çıkmadan koridorda beklerken de heyecanım yoktu ancak Şampiyonlar Ligi müziği müşterek başladı, köle de heyecan başladı. Ajax'a erinç oynuyorsun, öz liglerini domine ettiler. Maç başladıktan sonraları az karışma yapınca kendimi toparladım. Anlatılamaz bu heyecan. Her devir hayaline dalıyordum Şampiyonlar Ligi'nin. Hayal üzere değilmiş. Annem, babam luktan ağlamışlar. Maçı kaybettiğimiz düşüncesince aşırı üzgündük ancak bitik müşterek başarım sergilememiştim. Sonuçta Haller'e erinç oynamıştım. Ailem de aşırı sevinmişti” sanarak konuştu.

“Vida'dan meydan içre ve meydan haricinde aşırı nesne öğreniyorum”

Sahada bu arada oynadığı ve tip yerine da aşırı benzediği Vida erinç mütekellim Serdar, “Birbirimize aşırı benziyoruz ancak ayak topu tarzımız farklı. Çok kariyerli müşterek isim. Küçük yaşımdan beri stoperlere bakıyordum hep. Şampiyonlar Ligi'nde, şişman organizasyonlarda oynamış müşterek isim. İdmanlarda da aşırı beğeniyordum. Çok korkunç müşterek isim, kaybetmeyi sevmiyor. Futbolu acul oynamayı istiyor. İdmanda fark ferde durduğu devir herkesi uyarıyor. Sadece bana değil gelişigüzel gence asistan oluyor. Antrenman bittikten sonraları yemekte gelişigüzel daim müşterek şeyler anlatıyor bize. O bana anlatıyor, ego de başka arkadaşlara çevirme ediyorum. Annemden ötürü Boşnakça biliyorum ancak kusursuz bilmiyorum. Bazı kelimeleri de Vida'dan öğreniyorum.

Ayrıca İngilizce derslerimizi de alıyorum. A takıma geldiğimden beri sahada nite durmam gerektiğini, müdahaleyi nite yapmam icap ettiğini anlatıyor. Bunun haricinde kalıp aldığım ad babam. Babama ‘Katil Sedat' diyorlarmış. Hayatımda gördüğüm en kaba stoper. Aynı takımda oynadık beraber. Beni forvete geçirdi. Stoperlere layıkıyla gerçekte boyu endamsız ancak aşırı dobra sıçrıyor. Müdahaleleri de aşırı yerindeydi. Benim kalıp aldığım ad babam. Ben ileri uç oyuncusu oynadığımda 6 gol attım ve rakibin stoperi sinirlenmişti ve bana kaba karışma etti. Babam da sinirlendi ve yanıt verdi” ifadelerini kullandı.

“Birkaç maçta elan sallanmak isterdim”

Geçtiğimiz ahit yaşanmış bulunan küme şampiyonluğu ve Türkiye Kupası'nın yanı esna Süper Kupa'nın alınmasının kendisi düşüncesince de ehemmiyetli bulunduğunu kail Serdar, Türkiye'de dinç oyunculara aşırı nasip verilmediğini de belirtti. Ülke yerine hakeza müşterek kültüre cemaat olunmadığını kail Serdar, “Bizde diyar yerine bu hars yok. Biz 24-25 yaşındaki adlara dinç diyoruz, adamlar 16 yaşındaki oyunculara nasip veriyorlar. Oyunculara güvenemiyoruz. Her devir müşterek duraksama içindeyiz. Oyuncuyu oynatırsam kaybedebilirim korkusu var. 3 yürek kazandık ancak en ümitsiz olduğum derece sadece Türkiye Kupası'nda oynamış olmamdı. Ama Sergen sarıklı gelişigüzel devir akıllıcasına tarihi beklemiştir benim için. Sonrasında Altay maçı ve Ajax maçında biçim giymiştim. Ama böke olduğumuz yıl az karşılaşma elan oynayıp katkıda mevcut olmak isterdim” değerlendirmesini yaptı.

Kulübün başlatmış bulunduğu enfrastrüktür projesinin de dinç oyuncuların önünü açacağını kail Serdar, “Benim hayalim Avrupa'da oynamak. Böyle müşterek potansiyelim bulunduğunu düşünüyorum. Ülkemi ve Beşiktaş'ı en dobra halde asimilasyon buyurmak istiyorum. Her gencin düşsel budur. Ama oynadıkça bazıları sizi keşfeder. Kulübün projesi hayallerimize ulaşmamız düşüncesince de aşırı önemli. Bu plan ilerledikçe ve erkek kendisini geliştirirken, hem Beşiktaş'a ulama olacaktır bununla müşterek altyapıdan geleceklerin önü açık olacaktır. Bu plan alttan mevrut adlar düşüncesince de önemli” dedi.

“Haksız müşterek yengi kabul buyurmak istemezdik”

Kayserispor maçında Hakem Ali Şansalan'ı uyararak topun kendisinden çıktığını söylemesiyle ilişik de mütekellim dinç oyuncu, “Ben o güneş maçın peşi esna da söylemiştim. Şerefimizle oynayıp hakkımızla kazanmayı öğrettiler bizlere altyapıda. Altyapı tesislerimiz vaktiyle biçimsiz durumdaydı, konteynerde giyiniyorduk ancak daha sonra aşırı değiş yaşandı. Tesisin gelişigüzel durumunda Beşiktaş marşı çalıyordu, şişman yazılarla yaşamın bizlere giranbaha tepside sunulmadığı yazılıyordu. Hocalarımız bizlere dört başı mamur makaleleri okumamızı ve kafamızda toprak etmesini istiyordu. Cem hocanın lafı aşırı güzeldi, ‘Futbolunuz sizi müşterek yere getirir ancak size doruk yaptıracak bap karakteriniz' diyordu. Bunu on paralık aklımdan çıkarmıyorum. O güneş meydan içre ferde bana çarptı ancak sonrasını görmedim. Ama rakip o tepkiyi verince, bu yükü üzerime kabul buyurmak istemedim. Belki o konuş gol olsaydı nahak yere müşterek yengi alacaktık. Hiç lazım yoktu. Ben de gidip hakeme kararın değişmesi icap ettiğini söyledim. Hakem ve Kayserispor'dan az aktör beni kutlama etti” açıklamasında bulundu.

“İtalya'da sallanmak isterim”

Fiziksel yerine artıları ve eksileri erinç da mütekellim Serdar, “Artılarımı konuşmayı on paralık sevmem. Ama eksiklerimi söylerim zira bunları kapatmam gerekiyor. Boyumun levent boylu olması benim düşüncesince zait ancak sıçrayışımın da dobra olması gerekiyor. Bunu geliştirmem gerekiyor. Benden dobra sıçrayan forvetler oluyor. Sahaya çıktığımda bana erinç oynayan müşterek forvetin benden faik olmaması lazım. Beşiktaş'ın geçilmeyen müşterek stoperi mevcut dedirtmem gerekiyor. Biraz kaba ve korkunç olduğumu düşünüyorum. Mücadele etmeyi aşırı seviyorum. Tekmeye fark baş atasım geliyor bazen. Biraz elan hızlanmam gerekiyor. Kısa mesafede acele olmam gerekiyor. Uzun mesafede rakibi yakalayabilirim ancak endamsız mesafede az buçuk elan çalışmam gerekiyor. Belime ciddiyet bağlayarak çalışıyorum bunu. Vücut tipi yerine da az buçuk elan kaslanabilirim. Güçsüz değilim, enerjik müşterek oyuncuyum” dedi.

Hayalinin İtalya Ligi bulunduğunu ve burada futbolun misilleme oynandığını tabir fail Serdar Saatçı, gereksiz zamanlarında da göz arkadaşı Emre Bilgin'le aralık geçirdiğini ve genel anlamda tesiste spor yapmış olup İngilizce derslerimizi aldığını söyledi. Serdar akıbet yerine Beşiktaş taraftarına ileti göndererek, "Bize inanmaktan vazgeçmesinler. Biz yola çıkarken gelişigüzel devir hedefimiz belliydi. Sahada yegâne maksadımız Beşiktaş'ı en dobra halde asimilasyon etmek. Yağmur balçık demeden stada mevrut taraftarlarımızı bahtiyar buyurmak istiyoruz. Sahaya çıktığımızda onları en dobra halde asimilasyon edeceğiz” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ