USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sergen Yalçın: “Avrupa defterini kapattık artık lige odaklanmalıyız”

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 2-1 kaybedilen Ajax maçının arkası sıra meydana getirdiği açıklamada, Avrupa defterini kapattıklarını ve artık lige odaklanmaları icap ettiğini söyledi. Takımın güzel ortak aksülamel gösterdiğini de anlatım fail Yalçın, “Takım

Sergen Yalçın: “Avrupa defterini kapattık artık lige odaklanmalıyız”
25-11-2021 00:14

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında Ajax'a 2-1 aşınmış bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın maçın arkası sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Kötü ortak ayak topu oynamadıklarını tabir ederek laflarına süregelen Yalçın, “Mücadeleci, dobra ve beğeni sağlayan ortak karşılaşma oldu. Oyunun geçmiş yarısında intizar anları oldu. 1-0'dan sonradan 2. golü bulabilirdik ve rakibin direnci kırılabilirdi. İyi ortak takımla oynuyorsunuz ve üzerimize geliyorlar. bunun sonucunda 2 gol yiyerek mücadeleden aşınmış ayrıldık ve Avrupa defterini kapattık bugün. Kuralar çekildiğinde bu grupta dobra şeyler yapabileceğimizi düşündük fakat ilkin nice kusur daha sonra istediklerimizi yapamadık. Bizim düşüncesince dobra ortak devir olmadı. Burada yaşadığımız performanstan ötürü üzgünüz fakat meydana getirecek ortak bilinçlilik yok. Futbolda arada ortak işler arzu ettiğiniz derece gitmiyor. Tekrar dönmemiz lazım. Özellikle ligden bahsediyorum. Şampiyonlar Ligi'nde elhak aşırı şişman hedefler koymuyoruz fakat bu denli çirkin hedefler de koymuyoruz. Aşamalar istediğimiz derece gitmedi. Ligde de metin halde gitmiyoruz. Bu seneki performanslar beklentinin altında. Takım yerine ve fen grup yerine beklentiye yanıt veremiyoruz. Normale dönmemiz gerekiyor ve kazanmaya alışmamız gerekiyor. Beşiktaş derece oynamamız gerekiyor. Bu konuma gelmemiz düşüncesince çalışıyoruz. Umarım cumartesiden itibaren işler istediğimiz hale döner” ifadelerini kullandı.

“Şu anne denli beklentiyi karşılayamadık”

Beşiktaş taraftarının maçın arkası sıra kendisinden gır vermesini istemesiyle ait de mütekellim Sergen Yalçın, “Keşke benim gır vermemle olsa gelişigüzel şey. Ben elhak gır veririm. Futbol aşırı apayrı ortak oyun. Tamamen hikmet gücü ve mücadeleye mebni ortak oyun. Bu yıl degaje ortak kadromuz var, ümit aşırı ortak tomar fakat buna şu anne denli yanıt veremedik. Bugün dubara çirkin değildi. Başa başlangıç ortak savaş oldu. Kırılma anları bizim lehimize dönmeyince aşınmış olduk. Bu denli ruhsal sıkıntının ortamında hakeza ortak dayanım göstermesi bizi bahtiyar etti. Umarım cumartesi de hakeza devam. Öyle düşünüyoruz ve hakeza imge ediyoruz. Umarım bunu başarabiliriz” dedi.

“Bu ortamda hocalık hazırlamaya çalışıyoruz”

Devre ortada ileri uç oyuncusu sahasına para aktarımı isteyip istemediğiyle ait de mütekellim Yalçın, “Şu anda çevrim arası düşüncesince ortak planlama yapmadık. Batshuayi yoktu ve sakatlıktan döndü. Kenan var, Güven mevcut ve ecnebi kontenjanımız dolu. Kısa müddet ortamında birtanesini gönderip elbette birtanesini alabiliriz. Ekonomi var, Euro aldı başını gidiyor. Şu anda para aktarımı gerçekleştirmek emeksiz değil. Bizim kadromuz lig düşüncesince yeterli. Bitiricilik mevzusuna gelince, iş o noktada olunca oyuncunun becerisine eksik ortak boyut oluyor. Topu oraya denli gelmek de aşırı önemli. Oynadığımız maçlarda aşırı şişman şanssızlıklar var. Galatasaray maçında bizim aleyhimize sunulan penaltıyla, Alanya deplasmanında bizim düşüncesince verilmemiş ukubet atışı ayrımsız pozisyondu. Bizim maçlarda VAR devreye girmiyor. Televizyon görüntüleri davranış bittikten sonradan veriyor. Biz görüntüleri istiyoruz, TFF ve editör yapılış bizlere “Görüntüleri sildik” diyor. Lehimize verilmemiş kararların görüntüleri davranış bittikten sonradan veriliyor. Biz de kenarda umuyoruz ne olduğuna beslemek için. VAR'dan lehimize tek değişmeyen çıkmıyor. Denk revan maçlarda, intizar anlarında tek halde lehimize ortak değişmeyen çıkmıyor. Konuşmadığımız devir “Hoca ayaklanma etmiyor” diyorlar. Konuşunca ukubet yiyoruz. Böyle ortak ortamda hocalık hazırlamaya ve değerli olmaya çalışıyoruz. Allah bizlere rahat versin” sanarak laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort - Bora Akyol

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ