USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sergen Yalçın: 'Kelimelerin tükendiği yerdeyiz'

Trabzonspor karşısında 2-1 yenmiş kendisine ligde yukarı üstüne üstlük ikinci yenilgisini düzlük Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, maçın peşi sıra konuştu. Yaşanan süreci toparlamanın kendilerinin elinde bulunduğunu kail Yalçın, “Kelimelerin tükendiği yerdeyi

Sergen Yalçın: 'Kelimelerin tükendiği yerdeyiz'
06-11-2021 23:34

Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor'a branşında 2-1 yenmiş bulunan ve liderin 10 benek gerisine sakıt Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, karşılaşmanın ardı sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı.

Oyun planlarının doğrultmak dair bulunduğunu söyleyerek laflarına süregelen Sergen Yalçın, “Genelde eksiksiz maçları bu biçimde oynuyoruz. 2 ulusal karşılaşma arasındaki performansımız beklediğimizin aşırı altında. Beşiktaş'a yaraşıksız müşterek durum. Oyunlar istediğimiz kabilinden olsa da skorlar güzel olmadı. Birçok nedeni mevcut fakat işim mazeret beyan buyurmak değil, hal üretmek. Bu kabilinden durumlarda, bu çeşit matbuat toplantılarını gerçekleştirmek zor. Son devirde matbuat toplantılarında ‘Üzgünüz, hâlâ güzel olabiliriz' kabilinden kelimeler kullanıyoruz, bunları dillendirmek de zor. Kelimelerin tükendiği yerdeyiz. Sezon kökeninden buyana yaşadığımız pot ve oyunsal mesail var, oyunculara esasen eğmek düşüncesince çabalıyoruz. Tabii ki performansı kabul buyurmak arada müşterek zorlaşıyor. Taraftarı bahtiyar buyurmak istiyoruz, şu anne denli bunu yapamadığımızı düşünüyorum. Çok tez toparlamalıyız, lige dönmeliyiz, ayn açımızı değiştirmeliyiz. Sorunlar namına hal üretmeliyiz. Bunları yapabilecek kapasitemiz var. Kadrodaki oyuncuların bütünü yukarı düzem isimler. Buraya gelmeleri düşüncesince ağır himmet sarfiyat edilen oyuncular. Ama şu anne denli aşırı dosdoğru olmadı. Bu boyut aktörleri da bizi de üzüyor. Kısa müddette esasen oyunun içerisine dönmemiz gerekiyor” sanarak konuştu.

“Arada kapanmayacak müşterek ayırt yok”

Takımda yaşanmış bulunan sakatlıklarla ilgilendiren namına kondisyoner kadrosuyla ilgilendiren müşterek değişmeyen alıp almayacağı sorusunu yanıt veren Sergen Yalçın, “Kondisyoner kadrosuyla ilgilendiren kökten müşterek değişmeyen edinmeyi düşünmüyorum. 2 yıldır buradayız ve 2senedir peş peşe aşırı karşılaşma oynadık. Maç trafiğinin aşırı olması, oyuncuların ehliyetli hazırlığa cemaat olmaması, saf namına müşterek tartım bozukluğuna bozukluk olabiliyor. İstediğimiz kabilinden müşterek pozisyonda değiliz. Devre arasına denli bu karşılaşma trafiği bitmeme edecek. Bu müddette güzel alıştırma yapıp, güzel düzenleme olup, çevrim arasına denli güzel başarım sergilersek, en azından ikinci yarıda hâlâ değişik müşterek başarım ortaya koyabiliriz sanarak düşünüyorum” dedi.

Ligdeki benek farkı kendince da mütekellim Yalçın, “Şu anda bahsetmek düşüncesince er kabilinden görünse de, Trabzonspor haricindeki rakiplerle müşterek benek farkımız yok. Trabzonspor'la bulunan ayırt da kapanmayacak müşterek ayırt değil. Ama bu oyunla farkın kapanması zor. Oyunu behemehâl yukarıya çekmeliyiz, hâlâ güzel oynamalıyız. Bu biçimde ihtimal müsabık grup kimliğine bürünebiliriz fakat bu oyunun ehliyetli bulunduğunu düşünmüyorum” açıklamasını yaptı.

“Daha müşterek tomar istemeliyiz, hâlâ aşırı çalışmalıyız”

Yaşanan güdeleme kaybı kendince da mütekellim Sergen Yalçın, “Oyuncuların bütünü neticede insan. Doğal namına motivasyonu kaybedebilirler. Özellikle Şampiyonlar Ligi maçları motivasyonu düşürüyor. Orada müşterek şeyler gerçekleştirmek istemiştik fakat bu planları uygulayamadık. Bugün bakmış olduğunuzda bakımsız müşterek düzen oynamadık, güzel oynadık, kazanabilirdik de. İki devrenin de uzatmalarında gol yemek, maksadı bulunan müşterek takıma yakışmadı. Bu boyut elhak ağır müşterek güdeleme bozukluğu bulunduğunu gösteriyor. Bunu toparlayabiliriz bence fakat önceki oyuncuların bunu istemesi gerekiyor. 3 günde 1 derinliğine devam eden maçlar oynuyorlar ve sakatlıklar meydana geliyor. Şampiyonlar Ligi maçlarının ardı bizi aşırı zorladı. Daha 12. hafta, toparlayabiliriz. Daha müşterek tomar istemeliyiz, hâlâ müşterek tomar çalışmalıyız. Süre ortamında aradaki ayırt kapanır mı, bunu da görürüz” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ