USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sergen Yalçın: 'Prestij için oynayacağız'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, erte oynanacak bulunan Ajax maçı öncesinde grupta hedefleri olmamasına rağmen mücadeleye ağır baktıklarını söyleyerek, “Grupta artan 2 maçımızı da düzeltmek için sahaya çıkacağız” dedi.

Sergen Yalçın: 'Prestij için oynayacağız'
23-11-2021 17:35
UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında Ajax'ı misafir edecek bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde planlı matbuat toplantısında konuştu. Oynanan 4 karşılaşma böylecene mergup noktada olmadıklarını anlatım fail Sergen Yalçın, “Hepimizin telaşlı olduğu, ‘acaba' dediğimiz bu grupta, ‘bir şeyler yapabilir miyiz', ‘nasıl konum alırız' niteleyerek yazı yaptığımızı düşündüğümüz grupta oynanan 4 karşılaşma böylecene şu anda istediğimiz neticeleri alamayıp hedefsiz bir vaziyete düştük.

Kalan dü uğraş topluluk için, yurt puanı için, saygınlık için oynayacağımız karşılaşma durumuna geldi. Hedefleri ne derece yukarıya koyarsanız hülya kırıklıkları da o derece iri olur, o sebepten baş döndürücü birlikte tomar hülya kırıklığı yaşamamak lazım. mühim sebepler yaşadık, sakatlıklar bizi grupta sıkıntıya soktu, kader faktörünü de ortaya koyarsak, ihtimal dü maçı kazanabilirdik. Bireysel yanlışlar ve dümdüz goller istediğimiz yerde olmamızı engelledi. Yarın da güç birlikte takıma gönül rahatlığı oynayacağız. Takım namına dobra vaziyette değiliz.

Hem kütle bununla birlikte Avrupa'da aldığımız neticeler beklentinin altında kaldı. Camianın beklentisinin uzağındayız ve bunun farkındayız. Amacımız inişin önünü boğazlamak ve birlikte an önce camiayı olması müstelzim yere döndürmek. Bu az buçuk devir alacak, mahsus birlikte proses gerektirecek denli gözüküyor. Oyunculardan sonsuz ayrımsız performansı alamayabiliriz. Doğal namına onlar da karşılaşma yapıyor, devir hin başarım düşebilir. Bunun levent boylu olması bizi zora sokuyor. Bir müddet bu olanaklı fakat müddet uzadığında kol namına bizi sıkıntıya sokuyor” ifadelerini kullandı.

“Sonuçlar değme tarafa yansıyor”

Alanyaspor maçı öncesinde de kısaca 1,5 aydır biçimsiz fon verdiklerini kail Sergen Yalçın, “Sonuç yönünde karşılığını alamamamız, katıksız namına oyuncuların motivasyonunu düşürüyor ve ruhsal namına bizi dun çekiyor. Bu hatır değme tarafa yansıyor. Oyuncu, uran heyet, kuruluş personeli... İşin gereği mazeret istihsal etmek değil, birlikte an önce hal üretmek. Beşiktaş 100 yılı aşkındır mevcud birlikte camia. Her devir düşmüş olduğu yerden kalkmıştır. Böyle ahval yaşanabilir, esasen ayağa kazanılmak bizim elimizde. Bunu yapabileceğimizi düşünüyorum, yapabilecek gücümüz ve aktör kalitemiz var. Her şeye sahibiz. Umarım yarınla bu arada hafta böylecene da oynayacağımız kütle maçıyla adım adım normalleşme sürecine tahavvül etmek istiyoruz. Bu hatır hakeza bitmeme edemez. Birlikte akım yazar oyuncularımızla beraber, taraftarlarımızla, yönetimimizle bu sıkıntının altından kazanılmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Oyuncuların vadi içre münakaşaya girmesiyle ilişik de mütekellim Yalçın, “İşler dobra gitmediği devir katıksız namına düzen içre tartışmalar oluyor. Oyun içerisindeki tartışmaların ego baş döndürücü da olmaması icap ettiğini düşünmüyorum. Tartışabilirler, birbirlerine konumu anlatabilirler, baş döndürücü alevli olmadıktan sonra, düet diyaloğa girmedikten sonra, ehemmiyetli bulunduğunu düşünmüyorum. Sonuçlar ve oyunların hepsi farkında, oyuncular da farkında, tığ de farkındayız. Onlar da üzülüyor. Uzun müddet oldu, 2 aydır bu sıkıntının içindeyiz, toparlanmamız icap ettiğinin farkındayız. Daha birlikte tomar uğraş etmeliyiz ve birbirimize hâlâ baş döndürücü güvenmeliyiz, iane etmeliyiz” niteleyerek konuştu.

“Kötü gidişatın civar sorumlusu benim”

Herkesin değişik sorumlulukları olduğuna uyanıklık çekici Sergen Yalçın, “Hepimizin sorumlulukları var. Teknik yönetmen namına benim sorumluluğum var. Arkamızda ağır lehtar desteği var, taraftarımıza karşı, yönetime gönül rahatlığı sorumluluklar var, bunları adına gelmek zorundayız. İhtiyacımız bulunan en ehemmiyetli obje taraftarımız. Yukarı genişlemek için oyuncuların, lehtar desteğine gereksinimi var. Taraftarlarımız, güç süreçte 2 yürek meydan takımlarını bekâr bırakmayacaktır, desteğini verecektir. Beşiktaş taraftarı bunu değme devir yaptı, gene yapar” dedi.

Grupta küsurat 2 pik da ağır gözle baktıklarını kail Yalçın, “İki karşılaşma da önemli. Hedefimiz olmasa da Şampiylonlar Ligi maçı oynuyoruz, en iyisini gerçekleştirmek istiyoruz. Kritik noktada Batshuayi'yi oynatmayacağız. Maç oynayacak hikmet gücüne ehil değil. Sakatlıktan çıktı. Belki hafta böylecene kütle maçında kullanabiliriz. Yarın bir vaziyete uyarınca 20-30 dakika kullanabilir miyiz niteleyerek bakacağız. Milli takımdan gelişmemiş sorunlarla dönen oyuncular var. Giresunspor maçı da önemli, dü maçta 4-5 değişiklikle oynayabiliriz” niteleyerek konuştu.

Son namına yaşanmış bulunan süreçteki hal üzerine mütekellim Sergen Yalçın, “Teknik yönetmen namına burada yazık benim. Sıkıntı yaşıyorsak katıksız namına bunun birlikte numara sorumlusu benim. Takımı ayağa dağıtmak için uğraşıyoruz. İstediğimiz neticeler için değme şeyi yapıyoruz. Özellikle bu hafta oyuncularımızın negatif bir vaziyete aksülamel vermelerini ve dönüşlerini bekliyoruz. Herkes hazır. İyi oyun, dobra uğraş ve sonra galibiyetin gelmesi herhalde çoğumuz için dobra olacak” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ