USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

'Sonuna derece bökelik düşüncesince mücadelemizi vereceğiz'

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu sonuna denli kovalayacaklarını söyledi.

'Sonuna derece bökelik düşüncesince mücadelemizi vereceğiz'
28-01-2022 17:35
Istanbul

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, turuncu-lacivertli takımın dinlenme kampı çalışmalarını sürdürdüğü Antalya'da AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Süper Lig'de 2 mevsim evvela şampiyonluğa ulaştıklarını hatırlatan Emre Belözoğlu, "Sonuna derece bökelik düşüncesince mücadelemizi vereceğiz. Avrupa kupasından ayrıksı gayemiz olamaz. Bunun haricinde hissedar obje Başakşehir'in genlerine aykırı. Medipol Başakşehir gelişigüzel yıl şampiyonluğa oynadı. Şu an Avrupa hedefinde hissedar takımız. Hala bökelik gayemiz bitmeme ederken bunu sonuna derece zorlayacağız." ifadelerini kullandı.

Ara para aktarımı çağında kadrolarına Serdar Gürler ile Salih Uçan'ı kattıklarının hatırlatılması üstünde Belözoğlu, "Salih, ilkin Alanyaspor serüveninde baş döndürücü kıymetli işler yaptı. Bize yarar vereceğine inanıyorum. Bizim de ona elleme geleceğinize inanıyorum. Salih'in bizle bu arada olmasından çevre mutluyuz. Serdar Gürler ise Edin Visca ayrıldıktan sonradan ehemmiyetli opsiyonlardan biriydi. Serdar, ayrılacağını elan önceleri kulübüne bildirdiğini söyledi. O bizi istedi, kılıç de onu baş döndürücü istedik. Burada Ahmet Çalık konusunu da ayırmak istiyorum. Rabbim mekanını belirmek etsin. Ailesine de sabırlar versin. Oradan Serdar'ı vurmaya idman hakkaniyetli olmuyor. Ahmet'in ölümü bile bizi birleştiremiyorsa, bu baş döndürücü biberli donör durum. Bunun üstünden hissedar şeyi konuşmak, 2 dost üstünden bunu yapmak bizlere yakışmıyor. Hepsi bizim kardeşimiz. Ömürleri cümle daima olsun. Kalanlar da hissedar acıyla yaşıyor. Bu vaziyetlerden öğüt almamız gerekiyor. Serdar bizlere baş döndürücü yarayışlı olacak. Buna inanıyorum." diyerek konuştu.

Transfer çalışmalarının sürdüğünü aktaran güre fen adam, "Bir köşe oyuncusu transferi stabil yapacağız. Belki aramızdan ayrılan oyuncuların özelliğine gereğince hissedar punt gelişirse, hamle sahasına hissedar aktör elan alabiliriz. Trezeguet (Mahmud Hasan) ilgilendiğimiz oyunculardan biri. Visca'nın yerini tüplemek emeksiz olmuyor. Skora ulama verecek ve üçüncü alanda üretkenliği arttıracak aktör arıyoruz. Yusuf Ndayishimiye ile ait bizlere belirgin vasıl söylemler var. İstenilen hissedar oyuncu. Giden oyuncunun yerini tüplemek emeksiz olmuyor. Zaman gerekiyor. Yusuf'un kalacağını düşünüyorum." biçiminde konuştu.

"Üç takımın da ayrımsız anda geride kalması şaşırttı"

Emre Belözoğlu, Süper Lig'de Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin bökelik yarışının enine boyuna uzağında kalmasıyla ilgili, "Üç takımın da ayrımsız anda geride kalması şaşırttı. Beklenmedik hissedar durum. Türkiye'de kulüpler bundan hakeza elan şuurlu yönetiliyor. Çok elan akla yatkın hamleler yapıyorlar. Ligde nice takım, değişik hile anlayışlarında fen adamlarla çalışıyor. Bu da kompetitif hissedar kütle ortaya çıkmasına etmen oldu. Üç iri kırkyıllık toplumun geride kalması da hayret hissedar durum. Onların bunu şahıs içlerinde değerlendirmesi akla yatkın olur. Onların hala Avrupa ve bökelik hedeflerinin bulunduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Beni en baş döndürücü etkileyen fen eş Guardiola"

Topa eş olan, baskın ve ön tarafta baskılı oynamaya etkin hissedar kol kurmayı manzara ettiğini dile getiren Belözoğlu, kendisini en baş döndürücü etkileyen fen insanın Pep Guardiola bulunduğunu söyledi.

İspanyol fen insanın baş döndürücü değişik hissedar hile heyecanlandırmak istediğinin altını çizen Emre Belözoğlu, "Beni en baş döndürücü etkileyen fen adam, baş döndürücü kıymetli bulduğum Guardiola. Onun heyecanlandırmak istediği baş döndürücü kavi hissedar oyun. Oyuncuların değişik özelliklerinin olması gerek. Süper Lig'e makul hissedar hile aklımda var. Elinizdeki malzemeye gereğince onu biçimlendirmek gerek. Guardiola, Almanya'da, İspanya'da ve İngiltere'de ayrıksı fen insanlık yapıyor. Süper Lig'in gerçekleri bambaşka. Onun alıştırma sistemlerini hazırlayan Domenec Torrent ülkemize geldi ve zorlanıyor. Ülkemizin gerçekleri başka. Bunu değerlendirerek hissedar hile bina geçirmek zorundasınız. Ülkemizde futbolu bahsetmek kolay. Herkesin az buçuk elan hakkaniyetli bakması gerekiyor." açıklamasını yaptı.

"Genç hocaların gerisinde durmalıyız"

Emre Belözoğlu, görmüş geçirmiş adlar Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli'nin levent boylu müddet sonradan ayrımsız anda kol çalıştırmamasıyla ilgili, "Hocaların emek vermemesi şahıs tercihleri denli duruyor. Türk futboluna iri hizmetler verdiler. Mutlaka kol bulacaklardır. Hala iri takımlardan birine gidebilirler. Genç hocaların da gerisinde durmamız gerekiyor. Hepsi işini seven, futbola bedel katmaya çalışan, geliştirmeye etkin isimler. Yolları açıkça olsun. Umarım onlar da kıymetli olurlar ve isimlerini Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli'nin yanına yazdırabilirler." biçiminde düşünüm belirtti.

Fatih Terim'in Galatasaray ile yollarını ayırmasına ilişkin hissedar soruya Belözoğlu, "Teknik insanlık insanı yoran ve yaşlandıran hissedar meslek. Çok emeksiz değil. Her fen insanın ayrılışı emeksiz olmuyor. Fatih Terim'in ayrılığıyla ait bildiğim hissedar obje yok. Galatasaray akıbet çağda kıymetli skorlar almıyordu, idare hakeza hissedar değişmeyen aldı. Fatih Terim önceki el ayrılmıyor. Galatasaray ile bağı gelişigüzel devir bitmeme edecektir. Fatih Terim adı bulunduğu düşüncesince her insana gereğince sürprizdi. Galatasaray şampiyonluktan baş döndürücü uzakta." yanıtını verdi.

"Yabancı sonucu değişmesin"

Spor Toto Süper Lig'de meri ecnebi aktör kuralıyla ait balans sağlanması gerektiğine aksan özne Belözoğlu, "İnandığınız hissedar asıl varsa, onun ardı sıra gitmelisiniz. Bu yıl 4, seneye 8 değil. Bu hissedar planlama. Futbol ailesinin içerisindeki üyelerle bu arada akıntı edilerek uygulanması müstelzim hissedar kural. Karar verdilerse değiştirmesinler. Kulüpleri zora sokmasınlar. Karar değişmesin. İnandıkları kararın yanı sıra dursunlar. TFF değişmeyen alıyorsa, gerisinde durmalıdır. Yabancı sayısının düşmesine en müheyya takımlarından biriyiz. Türk aktör sayısı artacağı düşüncesince ona gereğince planlama yapıyoruz." diyerek konuştu.

Türk futbolunun Avrupa'yla rakiplik edemediğini dile getiren Emre Belözoğlu, şu görüşlerini paylaştı:

"Birçok mevzuda Avrupa'dan gerideyiz. Kendimize özgü özelliklerimiz var. Çok çalışmalıyız. Yeni döl çoluk çocuk yetiştirmeliyiz. TFF de liyakati bulunan bireylere bu şansı vermeli. Bir can üstünden gelişigüzel şeyi kritik geçirmek baş döndürücü basit. Spor kamuoyunun eleştirirken, koşulları değerlendirerek bakması icap ettiğini düşünüyorum. Günceli belirlemek edep bilimi bilimi müesseselerinin işi. İyi öğretmenlerle baş döndürücü elleme öğrenciler yetişir. TFF'nin evvela o departmanı kuvvetlendirmesi geçişsiz ki anca fen adamlar devletimizde çıksın."

Türkiye'de Pro Lisans sahibi sıfır fen adamlara yöneltilen eleştirilerle ait de mütekellim Emre Belözoğlu, "Çok ehemmiyetli hissedar konu. Eğitim eğer olmazsa imkânsız benim için. Eğitimin bulunmadığı yerde prodüktivite olmaz. Türkiye'de hissedar tomar sayıda pro lisanslı fen eş var. Bunların yarısından dahası 60-80 yaşında. Bir değiş olması gerekiyor. Pro Lisans düşüncesince TFF'nin hissedar departmanının olması gerekiyor. O insanoğlu onu adalet edebilecek sınavlardan geçmeli. Çok kolayına kaçıyoruz. Ben doğrusu kulübede bulunabilecek lisansa sahibim. TFF'nin verdiği hakla kulübedeyim. İyi futbolcuyum diyerek bu lisansı bizlere kimesne vermedi. Bu baş döndürücü mevhum hissedar gündem. Keşke ligde 600 kol olsa da bu hocaların bütünü kol çalıştırsa. Ben hissedar dahaki Pro Lisans sürecine müdahale edileceğimi düşünüyorum. Önümüzdeki ay zarfında de olabilir. TFF bunu bildirilmiş eder. Ancak benim üzerimden tartışmalar sona ermez. Pro lisans dobra hissedar tartışma." biçiminde düşünüm belirtti.

Alex'in Aykut Kocaman üstünde söyledikleri

Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin söylence oyuncusu Alex de Souza'nın emektar fen direktörü Aykut Kocaman üstünde dediği tez edilen "Çalıştığım en çirkin fen direktördü" ifadesinin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"İkisi de baş döndürücü mütekellim adlar değil. hususi isimler. Fenerbahçe tarihinin 2 baş döndürücü ehemmiyetli parçası. Birbirinden fark edemezsiniz. Alex'in ne istifham karşısında bu yanıtı verdiğini ego bilmiyorum. Okuduklarım üstünden değerlendirebilirim. Herkesin şahıs fikridir. Saygı duyuyorum. Aykut Kocaman ile Alex'in beraberliğini bilici bir tanesi olarak, şampiyonlukları ve 3 Temmuz'u bu arada yaşadık. Benim de baş döndürücü fikirlerim mevcut lakin söylerken kendimi tutuyor, yaşanmışlıklara binaen susuyorum. Aslında kesmek da iri hissedar şereftir. Birazcık spekülasyonları oluşturuyor. Zaten Fenerbahçe baş döndürücü güç proses yaşıyor. Bunu da kullanıyorlar. Alex de hakeza bakmalı. Ne Aykut Kocaman'ı Alex'ten, ne de Alex'i Aykut Kocaman'dan kimesne ayıramaz. Aykut Kocaman bu ligi en elleme bilici fen direktördür. Bu musahabe ve üslup, totalde kişilerden baş döndürücü camialara dokunca veriyor. Alex'i de Aykut Kocaman'ı da baş döndürücü seviyorum. İkisi de baş döndürücü değerli. Alex de Fenerbahçe ayak topu tarihinin görmüş bulunduğu en iri ecnebi futbolcu. Bir gündüz gelip ikisi de bu arada çalışabilir. Neden olmasın? Oyuncuyken Aykut Kocaman, Abdullah Avcı ve Fatih Terim ile gerginliğim oldu. Hiçbir devir gelişigüzel obje güllük gülistanlık değildir. Alex ile Aykut Kocaman'ın birbirlerinden kuma yarar çıkardıklarını gördüm. Ben o bölümüne bakıyorum. Teknik adamlıkta, oyuncularla alttan aldığınız yada caba çıktığınız süreçler olur. Yönetmek emeksiz değildir. En güç aktör bendim. Zor hissedar kol vardı Aykut Kocaman'ın elinde. Ben kandırma edilmesi güç hissedar oyuncuydum. Ben Aykut Kocaman düşüncesince zordum, onun seçimi da benim düşüncesince zordu. Güzel hatırat kalmıştır. Camiamızın kesinlikle güçlükler yaşadığını biliyorum. Aykut Kocaman benim düşüncesince gelişigüzel devir kalburüstü biri namına kalacaktır. Bu ne olursa olsun değişmez."

Emre Belözoğlu, elan evvela bu arada çalışmış bulunduğu Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın kıymetli olmasını istediğini kaydetti.

A Milli Futbol Takımı'nın 2022 FIFA Dünya Kupası play-off yolculuğu ile ait de görüşlerini aktaran Belözoğlu, "Milli takımın geçmişten mevrut hissedar karakteri var. Herkesle kelle kafaya savaşım edecek hissedar yapımız var. Oyuncu grubu kaliteli. Stefan Kuntz'un enerjisi elleme denli duruyor. Hiçbir şeyi olanaksız namına görmüyorum. Portekiz ve İtalya güç hissedar biçim olacak lakin olanaksız görmüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ