USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Stefan Kuntz: 'Asla kolay teslim olmayız'

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 24 Mart'ta oynanacak bulunan Portekiz karşılaşmasında turu devrolmak düşüncesince ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Asla kolay teslim olmayız” dedi. Kuntz, Letonya maçındaki gözyaşları düşüncesince de, “Bu boyut ağ?

Stefan Kuntz: 'Asla kolay teslim olmayız'
25-01-2022 11:16
A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, İhlas Haber Ajansı'na baş döndürücü hususi açıklamalarda bulundu. 24 Mart'ta Portekiz ile deplasmanda oynanacak bulunan Dünya Kupası play-off karşılaşmasıyla ilişik konuşarak laflarına süregelen Kuntz, “Portekiz ile ilişik analizlerimize başladık. Analizleri Jan-Moritz Lichte yürütüyor ve ego de Kenan hocayla bu arada Portekiz'in oynadığı akıbet maçları izliyorum. Kısa müddet süresince üçümüz birlikte araya gelip bu değerlendirmeleri yapacağız. Sonrasında fiziki başarım antrenörümüz Axel Busenkell ve kaleci antrenörümüz Michael Rechner ile birlikte araya gelip yapılacak antrenmanları ve çağrılması beklenen oyuncular üstünden kol değerlendirmemizi yapacağız.

Antrenmanlarda nelerin hesabına yoğunlaşmamız gerekiyor, rakip özelliklerine uyarınca neler yapmamız gerekiyor, bunları değerlendireceğiz. Sonrasında da dinlenme kampı programımız üstünde çalışacağız. Ne devir kampa gireceğiz, antrenmanlar ne olacak sanarak planlamamızı yapacağız ve doğacak haftalarda bu mevzularda hâlâ hummalı düzen çalışacağız” ifadelerini kullandı.

A Milliler'in Portekiz'i elemesi DOĞRU beklenen rakibinin İtalya olacağına ve rastgele birlikte dü takımın akıbet 2 Avrupa Şampiyonası'nda kupayı kazandığına ilgi çekilmesi hesabına Kuntz, “Bizim en iri planımız rakiplerimize baş döndürücü iri güçlük boşaltmak ve katiyen kolay teslim olmayacağımızı göstermek” dedi.

“Gözyaşlarım, dört dörtlük anlamıyla baskıdan kurtulmanın sonucuydu”

Letonya karşısında 90+9. dakikada Burak Yılmaz'ın attığı ceza atışı golü ve peşi sıra mevrut yengi sonra gözyaşlarını tutamamasıyla ilişik mütekellim Kuntz, “O hatıra şöyleki değerlendirebiliriz, dört dörtlük anlamıyla baskıdan kurtulma. Şahsi duygularım bu. Göreve başladığınızda aklınızdan ‘Başarılı olabilecek miyim, Türk halkını bahtiyar edebilecek miyim' düşünceleri geçiyor. Her ne denli yüzdelik 100'ünüzü vereceğinizden tehlikesiz olsanız bile bunları düşünüyorsunuz. Oyuncularım, fen ekibim, bu karşılaşmayı o denli baş döndürücü düzeltmek istiyordu ki, onların duygularını da biliyorum. Normal birlikte yengi de değildi. 1-0 geriye düşüldü ve insanoğlu bizim geriye dönebileceğimize inanmıyorlardı açıkçası. Fakat bu gerçekleşti. İnancın böylecene da başarıldı. Bütün bu duyguların ve gerçeklerin kararında da hakeza birlikte an yaşandı” sanarak konuştu.

Letonya maçında bulunduğu üzere Karadağ deplasmanında da takımın geriye düşmesine rağmen sahadan galibiyetle ayrılmasına ilgi çekici Kuntz, takımın düzen disiplininden kopmaması ve ürkü yapmadan oynamaya alıştığını da belirterek, bu açıdan birlikte evolüsyon bulunduğunu söyledi.

“Burak olmazsa, dünkü şeyler geliştirmemiz gerekir”

Burak Yılmaz'ın peşi sıra A Milli Takım'ın santrforunun ki olacağıyla ilişik suali Kuntz, “Takımınızda Burak yahut Lewandowski üzere oyuncular varsa, onların kabiliyetlerinden faydalanmak istersiniz. Tabii ki şayet birlikte biçimde Burak olmazsa, onun bulunmadığı birlikte ortamda da sistemimizi, düzen planımızı uyarlanmış edecek birlikte şeyler geliştirmemiz lazım. İyi birlikte antrenörünüz var ise bu mevzuya hal getirmesi müstelzim ad de o oluyor” yanıtını verdi.

“Milli takımda dünkü esame olabilir”

A Milli Takım'ın yavuklu ekibi rastgele birlikte açıklandığında kulüplerin içtimai medyadan sitem etmesiyle ilişik de mütekellim Stefan Kuntz, “Öncelikle az buçuk emek vermek sistemimizden bahsedeyim. Gerek ego gerekse de Kenan öğretmen ve Jan-Moritz, maçlara gidiyoruz ve maçları izliyoruz. Göreve geldiğimizden beri da 50'nin üstünde maçı DOĞRU izledik. Süper Lig'de statta izlenmemiş ekipman kalmadı. İzlediğimiz TFF 1. Lig maçları da var. Bir bu denli da göstergeç başlangıcında karşılaşma izlemişizdir. Burada edibane birlikte biçimde tabir geçirmek istiyorum, bizim oyuncularla ilişik düşün sahibi olmamız yahut onları öğrenmemiz düşüncesince içtimai iletişim araçları üstünden rastgele birlikte bilgilendirme almamıza lazım yok. Biz elhak herkesi izliyoruz. Çok karşılaşma izliyoruz. Milli ekipman kapıları her insana açık. İyi başarım gösterdiği takdirde hacısı hocası buraya gelebilir. Ama performanslar, 2 haftalık yahut 2 maaş süreçler değil, hâlâ derinliğine süreli, sürdürülebilir başarılarla ilişik birlikte gidiş bu. Herkesi izliyoruz, herkesi izlem ediyor, hacısı hocası tehlikesiz olsun. Yeni aktör olacak mı sanarak sordunuz. Benim izlediğim ve hissettiğim kadarıyla aramızda dünkü esame olabilir” açıklamasını yaptı.

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ