USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Stefan Kuntz: 'Duygusallığı ve disiplini birleştirmek gerekiyor'

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, ekip şeklinde duygusallığı ve disiplini birleştirmeleri icap ettiğini söylerken, görevinin oynanacak bulunan rastgele maçta takımını elan çelimli bir duruma sağlamak bulunduğunu anlatım etti.

Stefan Kuntz: 'Duygusallığı ve disiplini birleştirmek gerekiyor'
12-11-2021 22:00

Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda Cebelitarık mücadelesine çıkma bulunan A Milli Takım'da Teknik Direktör Stefan Kuntz karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu. Teknik Direktör kendisine dahil yazar edemeyeceklerini şeyler bulunduğunu tamlayan Kuntz, “Letonya maçında çıkan bir özgüvene bulaşık edemezsiniz boydak takımda şurası ayırt ettim. Başlangıçta oyuncularımızın aşırı sayıda maçı vardı. O nedenden dolayı bir eski maçın analiziyle başladık. Kulüp çiplerini çıkartıp ulusal kadro çiplerini taksınlar kafalarına. Bir eski maçın filmini izledik ve öbür neleri geliştireceğimizi konuştuk oyuncularımıza“ dedi.

“Ekip süresince benim yapamadıklarımı meydana getirecek insanoğlu var“

A Milli Takım'ın uran heyetine yer veren Alman Teknik Adam, “Benim düşüncesince ehemmiyetli bulunan etraflı asistanlarımın hür düzentileme beceresinde olmaları. Sahaya hemen mahrut koymayacaklar. Moritz yüksekokul antrenörüydü, yamak çalıştırıcı oldu. Bundesliga'da uran yönetmen kendisine da çalıştı. Ekibimde Türkçe mütekellim bir antrenörün olması önemliydi. Kenan ile elan geçmiş çalışmıştık. Oyuncumdu ve aramızdaki enformasyon kopmadı. Kenan'ın da kişiliğinde kendine katışıksız tarafı var. Benim kabilinden bulunan 2 kıta araştırma görevlisi getirmiş olsaydım potansiyeli kullanamayacaktık. O nedenden dolayı ekibim içerisinde benim yapamadıklarımı meydana getirecek kullanmakta olanları alıyoruz. O devir elan kuvvetli oluyorsunuz“ halinde konuştu.

“Duygusallığı ve disiplini birleştirmek gerekiyor“

Baskıyı istediğini tamlayan Kuntz, “Bu baskının dibine tahavvül kılmak kişisel kararımdı. Bu kadrosu motive etmeye gerek yok. Bunu elan öncede söyledim. Türk Milli Takım aktörleri devletleri düşüncesince oynamayı o derece aşırı seviyorlar ki taraftarlarını bahtiyar kılmak istiyorlar. Bu motivasyonu yükseltmek düşüncesince benim bir bilinçlilik yapmam gerekmiyor. Duygusallığı ve disiplinliği birleştirmek gerekiyor. Hem coşkudan aklımızı kaybetmeyelim hem de dengeyi oturtalım. Önümüzdeki karşılaşma düşüncesince maksadımız bu“ ifadelerini kullandı.

“Ferdi'nin zamana gereksinimi mevcut ise buna hürmet açıklamak zorundayız“

Ferdi Kadıoğlu'nun ulusal kadro tercihi ile ait sorulan soruya karşılık sağlayan Kuntz, “Ferdi'ye onun takımımızda olmasını istediğimizi gösterdik lakin bire bir sürede da değişmeyen hasretmek düşüncesince zamana gereksinimi mevcut ise buna hürmet açıklamak zorundayız“ dedi.

“Görevim herhangi bir karşılaşma düşüncesince ekibi elan çelimli bir duruma getirmek“

Şenol Güneş'in edisyon altındaki bir karşılaşma üstünden ayrılması üstünde gülerek, ‘Benimde hakeza gideceğimden mi endişeleniyorsunuz Şenol Güneş benzetmesiyle' yanıtını sağlayan Stefan Kuntz, “Beni az buçuk tanımışsınızdır. Geçmişte bulunan devirde öbür antrenörler vardı. Üzerinden devir geçti. Oyuncularda az buçuk değişti. Sizde sayımlama okumayı biliyorsunuz. Her atılım oyuncusunu hem kadro düşüncesince hem ulusal kadro düşüncesince attıklarını görüyorsunuz. Benim görevim onları herhangi bir karşılaşma düşüncesince elan çelimli bir duruma getirmek. Onların beklenir bulunduğu derece aşırı konuma girmesini istiyorum“ diyerek konuştu.

“Gol atılmaması herhangi bir devir forvetlerden kaynaklanmıyor“

Oyuncuların kafasının karışmasını istemediğini tamlayan Alman Teknik Adam, “Çözümler nite olacak diyerek hafta süresince çalıştık. Hücuma müteveccih oyuncularımızın morallerinin faziletkâr olmasını istiyoruz. Antrenmanlarda aşırı gol atarsanız beyninize yerleşiyor. Burak bir numaralı ileri uç boydak Serdar ve Kenan Karaman da var. Halil'de var. Bunlar gol atan oyuncular. Gol atılmaması herhangi bir devir forvetlerden kaynaklanmıyor. Diğer oyuncuların onlara asist yapması lazım. Onlar düşüncesince aşırı sayıda kısmet elde kılmak aşırı önemli. Bol oranda asist almışlarsa forvetler gol atabildiyse ona layıkıyla değerlendiririz“ halinde konuştu.
A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, sakatlığı mevcut Abdülkadir Ömür'ün Cebelitarık karşısında olamayacağını lakin Karadağ mücadelesinde oynaması düşüncesince umutlu bulunduğunu belirtti.

“Oyunculara DOĞRU durduğunuzda bir bilinçlilik bildirmek kolaylaşıyor“

Oyuncularla içten olması ile ait soruya karşılık sağlayan Kuntz, “Siz bana sarılırsanız çaker talih hormonu salgılayacağım. Sadece Türklerde değil, Almanlar'da da mevcut bu. Benim tecrübem herhangi bir devir oyunculara DOĞRU durduğunuzda birine bir bilinçlilik üslup eşiği kolaylaşıyor. Kerem antrenmanda çirkin bir başarım gösterdi diyelim. Burada diyorum ki nitelik görmedim alacağım kenara. Aramızda dobra bir alışveriş mevcut ise Kerem gelip bana ‘Ailemde pestil var, evvel tün uyuyamadım' derse antrenmandaki performansı ayrımlı değerlendiririm. Yakınlıkla elde edilmesi müstelzim şeyler bu. Oyuncularımın akilane planın ne işe yaradığını anlamalarını istiyorum. Benim kafamdakileri onlar elan dobra anlarsa elan dobra içselleştirirler. Antrenörün aşırı dobra düşüncesi mevcut boydak kadro aktörleri diyor ki yapmamız müstelzim bilinçlilik bu değil. Ben böyleyim boydak bilmediğiniz, kestirim edebildiğinizi düşündüğüm bilinçlilik çokta disiplinliyim. Doğruları konuşuyorum. Bir oyuncuya soruyorum bilfarz neyin, mevcut neden dobra performansın olmadı diye. Konuşup istatistikleri ve videoyu gösteriyorum. Benim yaklaşımım bu. O nedenle hata anlaşılmaya gerek kalmıyor“ dedi.

A Milli Takım'ın disiplin sıkıntısı bulunduğunu söylemediğini anlatım fail Stefan Kuntz, “İyi bir mahlut bulmamız gerekiyor dedim, disiplin ve kalp ortada hile çıkartabilmek için. Milli Takım'ın disiplin sıkıntısı yok. Bu rolü üstleneli 5-6 hafta oldu. Birkaç karşılaşma izledim boydak Süper Lig ve 1. Lig üstünde bir bilinçlilik söyleyemem. Şampiyonlar Ligi'nde ve UEFA'da oynanan takımlara bakıyorum. Galatasaray, Moskova'ya erinç çelimli bir halde oynadılar. Lig genelinde bir bilinçlilik söyleyemem. Benim görevim alelacayip bir iş. Daha aşırı karşılaşma strateji fırsatım gittikçe olacak“ diyerek konuştu.

“Hakan Çalhanoğlu kabilinden bir aktör bulunduğu düşüncesince aşırı memnunum“

Takımdaki oyuncuların performansı ve Hakan Çalhanoğlu'na yer veren Kuntz, “Kulüpteki başarım ile ulusal performansı karşılaştıramazsınız. Kulüp içerisinde öbür bir hile anlayışı var. Orada elan iyi, elan çirkin olabilir. Milli takımın öz karakteri var. Ama burada, ulusal takımda oyuncularım üstünde bir baskıda geliyor. Çünkü vatanları düşüncesince oynuyorlar, aşırı elan dobra sallanmak istiyorlar. Hakan her insana dayanıklı olacak bir oyuncu. Onu aşırı elastiki halde kullanabiliyorum. Teknik kendisine elastiki bir aktör anca bir oyuncum bulunduğu düşüncesince memnunum. Yarın hakanın aşırı dobra başarım göstereceğine değgin bir düşüncem var“ halinde konuştu.

Cebelitarık ile oynanacak karşılaşma düşüncesince oyuncularına öbür takımlarında desteklerine gereksinimleri bulunduğunu dediğini tamlayan Alman Teknik Adam, “Oynadığımız maçta ne derece aşırı gol atarsak öbür ekipler üstünde edisyon yaparız. Onu beklenti ediyorum“ dedi.

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ