USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Stefan Kuntz: "Galibiyete ihtiyacımız bulunduğunu biliyoruz"

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Letonya maçı evveliyat icra ettiği açıklamada, "Galibiyete ihtiyacımız bulunduğunu biliyoruz" dedi.

Stefan Kuntz:
10-10-2021 23:54

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda erte Letonya ile deplasmanda oynayacağımız pik bağlı Daugava Stadı'nda ulusal topçu Merih Demiral ile baş başa açıklamalarda bulundu. Basın personellerinin sorularını cevap veren Kuntz, Letonya karşısında sahaya çıkma ekip konusunda, "Çağlar ve Ozan'ın cezası bitti. Takıma önce 11'i erte sabahleyin söyleyeceğim. Sahaya koşa mi ortak tane mi santrforla çıkacağımız dair ise şu an izah yapamam" ifadelerini kullandı.

"Felsefenin oturması düşüncesince dayanak ve devir gerekli"

Hem hile felsefesinin oturmasını aynı zamanda galibiyetlerin gelmesini istediklerinin altını çizen Kuntz, "Norveç maçında ferde rakipte baş döndürücü ortak tomar kaldı. Bu el ayrımlı olacak mı? Milli takıma akıllıca ortak hile felsefesi bulduğunuz söylemiştiniz, bu felsefenin oturması dair ne aşamadayız?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Topu alır almaz kaptırmak istediğimiz ortak bilinçlilik değildi. Belirli hallerde defanstan ve ılımlı sahadan hile kurarken hepsi ileri uç oyuncusu hattına aktarırken elleme şeyler de yaptık. Taktik açıdan yaptığımız şeyleri hızlıca oturttuğumuzu da gördüm. Milli takımla önce el geçtiğimiz piyasa haset toplandık, üç asıl egzersiz yapabildik. Belki körpe tanıdık ortak bilinçlilik değil lakin futbolun gerçekleri bulunduğunu da bildirme etmemiz gerekiyor. O da akıllıca bulduğumuz felsefenin oturması düşüncesince dayanak ve elbette ki az buçuk da devir gerekli."

"Hedefimiz galibiyet''

"Hedefimiz galibiyet, galibiyete ihtiyacımız bulunduğunu da biliyoruz" diyerek mütekellim Stefan Kuntz, "Kökten yapılması müstelzim değişikliklerin ortak günde yapılması beklenen değil. Öncelikle elleme semere bildirme etmek istiyoruz. Yani bizi ikinciliğe götürecek kararı bildirme etmek istiyoruz. Hedefimiz bu. 'Açık ayrımlı yengi bekliyoruz' denli şeyler söylersem Letonya'ya kıygı etmiş olurum. evvel kazanalım, bunu görelim, hâlâ sonraları kıymetlendirme yapalım. Letonya'yı çözümleme ettik, Hollanda ile bulunan maçlarını izledik, o maçta da elleme ortak başarım sergilediklerini düşünüyorum."

Merih Demiral: "Dünya Kupası'na katılacağımız inancım hala tam"

Milli topçu Merih Demiral, bu takımın eskiden elleme performanslar ortaya koyduğunu ve bunu tekrarlayacak güçtü olduklarını belirterek, "Artık geçmişe değil, geleceğe bakmaya çalışıyoruz. Yarını berhayat olmak istiyoruz. Performans düşüklükleri olmakta lakin tamamımız elimizden gelenin en iyisini hazırlamaya çalışıyoruz. İnşallah o özlediğimiz günlere arka döneriz. Çıktığımız gelişigüzel maçta ulusal takıma yaraşıklı şekilde, bayrağımızı en elleme halde savurmak düşüncesince elimizden geleni hazırlamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. Merih, "Taktik derece mental durumunuz da nikbet ediliyor. Bu pik apiko mısınız?" sorusuna ise, "Her devir motivasyonumuz mevcut nazar boncuğu maçı havadan görmüyoruz. Kötü yıllardan geçiyoruz, istemediğimiz performanslar ortaya çıkabiliyor. Tepkiler de olmakta onları da ilgi almaya çalışıyoruz. Bazı şeyler çirkin gittiğinde kılıç de baş döndürücü üzülüyoruz. Çok elleme ortak düzlem var, hacısı hocası yekdiğeri düşüncesince oynamaya çalışıyor. Bundan on paralık şüpheniz olmasın lakin arada sırada çirkin başarım ve formsuzluk olabiliyor. Milli ekipman düşüncesince elimizden geleni en iyisini hazırlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki üç maçta da bunu göstereceğimize inanıyorum. İnşallah Dünya Kupası'na katılırız" biçiminde konuştu.

"Sorumluluk hepimizde"

Milli futbolcu, "Milli takımın akıbet dönemdeki çirkin performansında yazık kimde?" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Sorumluluk hepimizde, mesuliyeti üstümüze alıyoruz. Taktik açıdan hocamız hâlâ doğrusunu açıklayacaktır. Hocamız dünkü geldi, zat taktik anlayışını bizlere yansıtmaya çalışıyor. Hemen olacak ortak bilinçlilik değil. Geçmişte çirkin eyyam yaşadık, ortak de çabucak he gelişigüzel şey. Son 5 ayda çirkin ortak proses yaşadık. Özellikle Hamit Ağabey bizlere tecrübelerin aktarıyor, bizimle isabetli ilgileniyor, bu bizim düşüncesince iri ortak şans. Hocamızın olması da iri şans. Hocamız mantalitesini bizlere yansıttıkça o emektar günlere döneceğimizi, ayrıca baş döndürücü hâlâ elleme olacağımıza inanıyorum. Her devir zait bakmaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki maçlarda en elleme neticeleri alırız. Tabii ki rakiplerin nokta kaybetmesini bekleyeceğiz lakin benim Dünya Kupası'na katılacağımız inancım hala tam."

"Yarınki maçı kazanmak, üç puanı bildirme etmek istiyoruz"

Merih, Letonya karşısında 6 maçtır kazanılmamasının hatırlatılması üzerinde ise, "Bu onlar düşüncesince iri ortak şans, yarınki maçı kazanmak, üç puanı bildirme etmek istiyoruz. Bunlarla ilgilenmiyoruz, 6 maçtır yenemiyor olabiliriz lakin erte elimizden geleni yapıp, inşallah o bedbaht gidişi kırıp, buradan üç nokta düşüncesince ayrılırız" değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ