USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Stefan Kuntz: 'Hangi takım olursa olsun onları zorlayacağız'

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, rakipleri ki olursa olsun onları zorlayacaklarını söylerken Cebelitarık karşısında tahsil edilen skordan kıvançlı bulunduğunu lakin elan yolun başlangıcında olduklarını tabir etti.

Stefan Kuntz: 'Hangi takım olursa olsun onları zorlayacağız'
13-11-2021 23:09

Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 9. maçında A Milli Futbol Takımı alanında Cebelitarık'ı 6-0 yenmiş etti. Maçın arkası sıra matbuat toplantısında açıklamalarda bulunan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Bugün akilane aktörleri seçmekte bunca zorlandığını tabir ederek, ”Hepsi baş döndürücü güzel indinde hafta geçirdi. Burada vermiş olduğumuz değişmeyen şu oldu. Hangi takım olursa olsun bap aralandığında orada olacaktık. Takımım güvenilmez indinde tutkuyla oynadı bugün. Taraftara önce kıvılcımı kılıç sıçrattırmak istiyorduk, daim bu arada bu kararı elde edebilmek için. Diğer maçlardan çıkan neticeler bizim Karadağ maçında rastgele indinde ayırt üretmeyecek. Yine düzeltmek zorundayız. Takım içindeki tadilat olacak ve düzenimizi korumamız gerekiyor” dedi.

”Hangi takım olursa olsun onları zorlayacağız”

Maç içindeki skora yer veren Kuntz, ”Bugün benzer bulunduğu denli baş döndürücü sayıda gol atarsak yaptığımız işin manası olacaktı. Bunu gösterdiler. Yolun sonu değil bu, kılıç bitmeme edeceğiz. Hangi takım olursa olsun onları zorlayacağız. Kararımız buydu futbolcularla ve bunu dışa vurdular. Takımımın mentalitesini görmüş oldum, böylelikle baş döndürücü mutlu kaldım” ifadelerini kullandı.

”Yusuf Yazıcı efor gösterirse onu bildirme ederiz”

Yusuf Yazıcı'nın kadroda olmamasıyla ilgilendiren soruya yer veren Alman Teknik Adam, ”Bu noktadaki umumi aktör seçme kriterlerimize türlü intihabat el ediyor. Bir tarafta özlük kulüplerinde birçok dakika, ne mevkide oynadığına, ne oyuncuyla ne taktikle oynuyor onlara bakıyoruz. Yusuf, Mart ayında bizlere araştırma görevlisi ballanmak istiyorsa o devir kulübünde oynaması önemli. Bu yüzdende bu zamanı kullanıp Lille'de henüz baş döndürücü oynamaya efor gösterirse onu anca indinde halde bildirme ederiz” halinde konuştu.

”Hızlı indinde halde toparlanmaya çalışacağız”

Takımın bulunan özelliğine yer veren Kuntz, ”Önümüzdeki günlerde benzer olduğunca aceleci indinde halde toparlanmaya çalışacağız ki topu topu kadromuz kusursuz yerine indinde ahir pik apiko olsun. Yarın bir vaziyete bakmamız müstelzim Abdülkadir, Cengiz ve Ozan'a da bakacağız. Tolga'yı da sonra engelleme ettik. Yusuf Sarı da bizlere haremlik edecek. Onlar bizlere haremlik edecek ki Karadağ'a giderken kadromuz katı olsun” dedi.

”Sonuçtan memnunum ancak yolun başındayız”

Türkçe konuşmuş bulunduğu kelimelerle ilgilendiren soruya karşılık verici Stefan Kuntz, ”Ben seninle bahsetmek isterim yemekten sonra.' En azından oyunculara bunu söyleyebiliyorum. Türkçe söylemeyi başardım bunları. Şuana denli 4 Türkçe dersi alabildim. Eskiden oyunbazlık zamanımda baş döndürücü güzel indinde mektepli değildim. Aslında takımda bulunan değişikliklerin olup olmadığını siz henüz güzel değerlendirirsiniz. Siz henüz güzel tanıyorsunuz. Bu suali sizin cevaplandırmanız henüz akla yatkın olacaktır. Takıma baktığımda kadro ruhu oluşuyor takım birbirine yaklaşıyor. Elbette girintisiz çıkıntısız yanlışlar yapıyoruz. Başka maçlarda bizlere henüz iri ukubet kesilecektir. Çok ihtiraslı oynuyoruz. Her çağ çalışmaya bitmeme etmemiz gerekiyor. Sonuçtan memnunum ancak yolumuzun henüz başındayız. Bu maçı çözümleme edeceğiz ferda ve elimdeki oyunculara bakacağım. Oyuncuların tepkilerini göreceğiz. Sonra baş başa karşılaşma planımızı yapacağız. Bazı planlarda tadilat yaptık. Bazı aktörleri er çıkardık, kimilerini engelleme etmedik. Karadağ maçında birtakım tadilat etme imkanımız olacak. Orada düzeltmek düşüncesince seçeceğimiz kadroyu belirleme edeceğiz” diyerek konuştu.

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ