USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Tamer Tuna: 'Bursaspor’u yüz üstü bırakıp gidemem'

Bursaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, güçlü müşterek süreçten geçtiklerini belirterek, “Bursaspor'u yüz üstü bırakıp gidemeyiz. Futbolcularımızın ahir süreçte karşı karşıya geldiğimizde bunun hesabını veremem. Süreci bekliyoruz. Transfer tahtasını açılırsa ekibe

Tamer Tuna: 'Bursaspor’u yüz üstü bırakıp gidemem'
04-02-2022 17:41
Bursaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, Timsah Park'ta matbuat toplantısı düzenledi. Tecrübeli uygulayım adam, “Bursaspor'u hastalık yeğleme ettiğimizle ilgili ve bugüne derece mevrut süreçle ait bahsetmek istiyorum. Yaşadığımız tamamı vakaları bildirmek istiyorum. Aynı sürede yarınki Altınordu maçı ve yönetimsel, sportif açıdan yaşadıklarımızı bildirmek istedim. Şehrimizin bu menfi günlerdeki desteklerini de bahsetmek ve lakırtı geçirmek istedim. Bu toplantının müşterek numara mevzuları bunlar Kamp sürecinde aşırı ağır müşterek değişimle karşılaştık. İlk gündüz sebebi ile esaslı değişimler oldu. Bursaspor'a imza attığımız günden itibaren, ideallerimizle ve Bursaspor'un olması müstelzim yerle ait icraat yaptık. Sözleşme şartlarını içeren ve aktarma planlarını içeren müşterek geçim yaptık ve göreve başladım. Hem Bursaspor bununla beraber öz gayemiz düşüncesince iri savaş olacağını biliyordum. İmza sürecine vürut sürecine gelinceye derece yaşadıklarımız da önemliydi. Böyle müşterek süreçte Bursaspor uygulayım direktörü iktisap geçirmek aşırı önemliydi” dedi.

“Şampiyon takımın futbolcuları üzere davranmalıyız”

Tamer Tuna, şöyleki bitmeme etti: “Takımın içre bulunmuş yer aldığı tamamı yapıyla ilgili, futbolcuların yaşadıkları olumsuzlukları, aktarma edilmiş oyuncularla ait tamamı bilgilere bilgili yerine çalışmalara başladık. Şampiyon takımın, bökelik düşüncesince savaşacağını bildiğimizden çevre bu halde adımlar attık. Ona layıkıyla projeler yaptık. Ancak yaşanmış bulunan iletişimler Bursaspor'un yer aldığı konumun hastalık bulunduğunu anladık. Biz de içre toprak alınca elan güzel anladık. Biz futbolcuları sahaya odaklamak düşüncesince çalıştık. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Kendimizi sahaya verirken, futbolculara da böke takımın futbolcuları üzere davranmalıyız dedik. Küme düşersiniz ve küllerinizden doğabilirsiniz lakin stratejilerinizi, prensiplerinizi baş başa yaşamadığınız sürece olmaz. Sezona başlarken, o bütçeleri eleştirmeyip, neticelerini görür görmez kritik geçirmek de olmaz. Yeni dümen olabilir, Emin Adanur'un da açıklamalarını okudum Neler olacağını bilmiyorum.”

“Bursaspor'u yüz üstü bırakıp gidemem”

“Bursaspor'u yüz üstü bırakıp gidemem” diyen güre uygulayım adam, “Bursaspor taraftarı, Türkiye'nin stratejik taraftarıdır. Bursa kenti de aşırı güçlü. Büyük kaynaklar oluşturulabiliyor. Ve bundan ötürü de ağır düyun oluyor. Bu neticeler ortaya çıkmadan bunların adımları atılmalı. Hem basının bununla beraber taraftarın enerjisini bu yönde kullanımı gerekiyor. Benim söylemeye çalıştığım aktarma tahtasının açılıp açılmaması değil. 5-6 milyon TL lazım. Bunla ait görüşmeler de yapıldı. Planlamalar yaptık. Eyüpspor maçı öncesi, sonrası yapacağımız transferleri konuştuk. Bu adların ekibe katılmasıyla da taraftarın beğeni alacağı müşterek dubara olacak. Tahta konusunu kampta konuştuktan sonradan ağır müşterek dayanak oldu.

Şu anda burada olmam gerekiyor. Ama hakeza müşterek devirde Bursaspor'u yüz üstü bırakıp revan müşterek uygulayım eş olmayacağım. Çalışmadığım tek günün parasını arzu etmeyeceğim. Lige layıkıyla de ağır mülk alıyoruz. Oyuncuların tamamı borçları da kapatılacaktı. Bana hakeza söylendi. Ama olmadı. Transfer tahtasına değindiğimde de şurası söyledim. 5-6 milyon TL beli iri mülk lakin Bursaspor'un imajına yakışmayacak rakamlar bunlar. Bunları benim söylemem fark bana yakışmıyor. Yeni dümen gelene derece buradayım.” İfadelerini kullandı.

“Profesyonel sağgörü olmadıkça muvaffakiyet zor”

“Ani istifa söylentilerini bugün durdurmak istiyorum” niteleyerek laflarını sürdüren Tamer Tuna, “Transfer yapmamız gerekiyor. Bu behemehâl gerekli. Ama bundan sonradan işimize odaklanmalıyız. Üstümüze sakıt sorumlulukla ilgili, kılıç yapayalnızız. Kulüp içre yerel ve ecnebi oyuncularımızla ait mesail yaşıyoruz. Yanlış pozisyonlara da düşürüldük. Tesis içre de emniyetsiz hadisat yaşayabiliyoruz. Çok sade mevzularda fark hevesli anlayışın kaybolduğu müşterek Bursaspor var. Bursaspor'da minimum eleştirilmesi gerekenler oyunculardır. Bursaspor'un bu sene olmasa da seneye Süper Lig'de olmasını amaçlıyoruz. Ki Süper Lig'e çıkacağımıza da inanıyorum. Ama bu hevesli sağgörü olmadıkça aşırı zor. Profesyonel sıfır müşterek binanın içindeyiz. Teknik direktörüm evet, lakin ehven işler yaşıyoruz maalesef. Burada olmam ve savaş ika arzum da ondan. Biz Bursaspor'u yönetenlerin vizyonlu esame olmasını istiyoruz. Biz çalışırız çalışmayız onu bilemiyorum lakin olması müstelzim bu” ifadelerini kullandı.

“Bursaspor menajerlere konfirmasyon edilmiş”

“Bursaspor menajerlere konfirmasyon edilmiş” diyen Tuna, “Transfer edilen futbolcular lehtar önüne atılmış. Performansları kusur yansıtılmış. Bu takımın istikrarından da gır edilemez. Kadro oluştururken bunları yaşıyoruz. Sportif Direktörümüz temelli oyuncuların menajerleriyle konuşuyor ve baştan sona sorunla karşılaşıyoruz. Benden eski uygulayım adamlara da hürmet duyuyorum. Hepsi mesai vermiş. Ama bu mesail bitmeme ediyor. Biz Antalya kampına gitti ve istifalarla karşılaştık. Biz hakeza hallerde neler yapabileceğimizi düşünebiliyoruz. Ben de aşırı günah yaptım lakin ibret çıkardım. Şu andan itibaren bu mevzuya da hazırız. Zor müşterek fikstür mevcut önümüzde. Bize eş çıkan topluluk var. Ama bizlerden evveli bu oyunculara eş çıkılması lazım. Biz bugün varız erte yokuz. Ama Bursaspor değme devir olacak. Bu şartlara karşın millî ve evren basınında toprak meydan müşterek pakt burası” biçiminde konuştu.

“Bu bap elbette çözülemiyor anlamıyorum!”

Transfer süreci ile ait de mütekellim Tamer Tuna, “4 aktör ile anlaşmıştık. Bir aktör doğmak istemiyor lakin müşterek aktör doğmak istiyor. Biz hazırız yapacağımız transferlerden. Pazartesi haset takıma müdahale olabilirler. Ama bu bap Bursa'da elbette çözülemiyor anlamıyorum. Bu beni üzüyor. Biz değme mevzuya hazırız. Eksik miyiz? Evet eksiğiz. Ama bunun da üstesinden gelebiliriz. Yarın aşırı ehemmiyetli müşterek pik çıkacağız. Bursaspor taraftarının enerjisini aşırı güzel biliyorum. Yanımızda göreceğimize inanıyorum. O ruhu hissedeceğimizi düşünüyorum. Futbolcuları da 90 dakika destekleyeceklerini biliyorum. Oyuncularımızın yüzdelik 100'ü ile sahada olacaklarına inanın. Biz burada yokken bu gidişat bahis konusu değildi. Güzel müşterek takımımız var. Taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. Sonuna derece bu oyuncuların peşinde durun. Neler yaşadıklarını bilmiyorsunuz. En tertemiz o futbolcular bulunduğunu bilin isterim” laflarını sarfetti.

“Bursaspor'un müşterek futbolcuya 900 bin Euro ita hakkı yok”

Tamer Tuna şöyleki bitmeme etti: “Emin Adanur istifa etti ve ayrıldılar. Bazı planlarımız vardı. Ama konuştuğumuz şeyler o koşullar altında gelişmedi. Giden oyuncular olabilir vs. Oyuncularla da anlaşıyoruz. İki giranbaha oyuncuyla da anlaştık. O esame de gitti bu durumda. Biz halis muhlis sezonun planlamasını konuştuk. Kişisel yalanlarda değilim. Mesele Bursaspor. Sahip çıkılmaya çalışılıyor. Divan Kurulumuz da değme devir yanımızda. ‘Yalanlarını anladık' dediğimizde yalancılıkla da itham etmek istemedik. Takımı yüz üstü tutmak önemli. Ben gitmem bu şekilde. Gelecekteki alacaklarımı da almam. Ben bu kent bırakma ettiğimde o futbolcularla bambaşka yerde karşılaştığımda yüzleşemem. Bugün Emin Adanur'un açıklamasını da anca anladım. Yüzleşme yerinde dolayı” “Bursaspor'un müşterek oyuncuya 900 bin Euro ita hakkı yok” diyen Tamer Tuna ayrıca, “Bir oyuncuya 500 bin Euro da veremez. Bu sorumluluklar aşırı önemli. Bursaspor'a dokunca verecek aktarma yaptırmam. Burada olduğum sürece bu olmayacak. Şu anda yaparsak da olmayacak. Böyle müşterek camiada bunları konuşuyor iktisap geçirmek fark üzücü. Bugün müşterek milat olmalı. Çıkış süreci düşüncesince müşterek aşama yerine düşünmenizi istiyorum.” İfadelerini kullandı.

“Geldikten sonradan da koşullar değişti”

Sözleşmesiyle ait de mütekellim Tamer Tuna, “2,5 sene açık kontrat ile ego Bursaspor'la anlaştık. Maliyeti de 10'larca milyon TL. Ben bu ekibi 1,5 sene içre Süper Lig'e çıkartamazsam, ahir sene feshi hakkı tanıdım kulübe. Sözleşmemi bulunmayan sayabilirsiniz niteleyerek bu detayı kendim koydurttum. Yine dümen bilmiyordu. Sezon bu senenin böylelikle bile feshi hakkı tanıdım. Geldikten sonradan bile koşullar değişti. Bursaspor'a ve yönetime bulunan güvenimden çevre bunlar değişik gelişti. Başarılı olacağımı düşünerek, değme şeyi bulunmayan saydım. Bu takımda müşterek çıplak var. Transfer tahtası olsa da olmasa da, ulusal kol sürecine derece bekliyorum. Alacaklarımı Mayıs'a derece erteleyip bitmeme edebilirim. Çünkü dünkü yönetimin evveli oyuncuların ödemelerini yapması en iri arzum. Önümüzü görmemiz lazım. Gelen yönetimin de bizle çalışıp çalışma vermemesi önemli. Ama ego tamamı sorumlulukları almaya hazırım” biçiminde konuştu.

“Batuhan Kör ve Kerem neşeli bizde oynayacaktı”

Trabzonspor'a aktarma bulunan Batuhan Kör ve Kerem Şen'le ait de mütekellim Tuna, “Batuhan Kör ve Kerem Şen, bizle Antalya'da antrenmana da çıktı. Onlar Bursaspor'da korkmak istiyorlardı. Onlara da aşırı yükleniyorlardı. Gerek yoktu bence. Ama müşterek baktık kontratları 1,5 milyon TL'den kontrat yapılmış. Onlara da ego karışamam sonuçta. Çocukların menajerleri bu paraları istiyor. En günahsız oyuncularken, kampın 2. haset müdahale olup 3. haset boşanmak mecburiyetinde kaldılar. Olay, aktarma tahtasına bağladı. Doğru değildi bu. Biz aktörleri oynatacaktık, mevsim böylelikle Trabzonspor'a gönderecektik. Ben o menajerlerin adını bilmiyorum. Menajerler de beni sevmez.”

Barış Yalım
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ