USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

TFF: 'TFF’nin Galatasaray'a ceza vermesi mümkün değildir'

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray'ın birlik yetenek izleyiciyle Lokomotiv Moskova maçına çıkacağı durumuyla ait sorumluluğun UEFA'da bulunduğunu ve ceza verileceğine müteallik istimara ve açıklamaların doğruyu yansıtmamakta bulunduğunu açıkladı.

TFF: 'TFF’nin Galatasaray'a ceza vermesi mümkün değildir'
04-11-2021 15:50

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova oynayacağı maçın izleyici alımıyla ilgilendiren ortak açıklamada bulundu.

Resmi genel ağ sitesinden meydana getirilen açıklamada şu ifadelere arazi verildi:

"UEFA Avrupa Ligi'nde dakika oynanacak Galatasaray-Lokomotiv Moskova karşılaşması öncesinde, Federasyonumuzun Galatasaray Spor Kulübü'ne izleyici alımı ile ilgilendiren ceza vereceğine ilişikli kamuoyunda meydana getirilen birtakım kusur değerlendirmeler üzerinde bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.

Öncelikle; bahis konusu karşılaşma UEFA'nın düzenlemiş olduğu arsıulusal ortak yarışma olup kâffesi hata da organizasyonun düzenleyicisi UEFA'dadır.

Bu nedenle, Türkiye Futbol Federasyonu'nun rastgele ortak halde bu pik karışan olması ve Galatasaray Spor Kulübü'ne ceza vermesi mümkün değildir.

Bilindiği üzere, Galatasaray Spor Kulübü 01.11.2021 tarihinde, 9 Kasım'dan itibaren uygulanacak stadyumlara kusursuz yetenek ile izleyici alınmasına bağlı kararın 5 Kasım evveliyatına çekilmesi düşüncesince müracaatta bulunmuştur.
Başvuruyu doğrudan gündemine meydan TFF Sağlık Kurulu; meydana getirdiği görüşmeler ve değerlendirmeler çerçevesinde, Bilim Kurulu'nun çalışmaları, ilmî veriler, T.C. Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaları ve onayı ile, emirle belirlenen 12-17 gözyaşı grubunun telkih takviminin sona erme süresi de delik uğrunda bulundurularak, belirlenen 9 Kasım tarihinin değiştirilemeyeceğine ilişikli Galatasaray Spor Kulübü'nü bilgilendirmiştir.

Bu kapsamda, TFF'nin ceza vereceğine ilişikli yorum ve izahat doğruyu yansıtmamaktadır.
Kamuoyunun bilgilerine nazikâne sunarız."

İLGİLİ HABER
Galatasaraydan gözde yandaş açıklaması Galatasaray'dan gözde yandaş açıklaması
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ