USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Türk okçuluğu Avrupa Şampiyonası'nda da yüzleri güldürdü

Olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz, 2022 Salon Avrupa Şampiyonası'nın baş döndürücü değerli geçtiğini söyledi.

Türk okçuluğu Avrupa Şampiyonası'nda da yüzleri güldürdü
25-02-2022 11:46
Ankara

Mete Gazoz, Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin ile baş başa Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu'nu makamında görüşme ederken, burada AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Avrupa Şampiyonası'nın milli sporcular namına dobra geçtiğini tamlayan Mete Gazoz, "Takım şekilde elimizden mevrut dört başı mamur mücadeleyi ortaya koyduk ve dobra neticeler aldık. Sezonun iri turnuvalarından nezdinde tanesiydi ve baş döndürücü kandırıcı geçti. İnşallah bu performansın üstüne koyarak bitmeme edeceğiz. Ben acemi jenerasyona elden gösteriş manken oluyorum. Bu işin mimarları Türkiye Okçuluk Federasyonu ile uran ekibimizdi. Her obje baş döndürücü dobra nezdinde halde ilerliyor." niteleyerek konuştu.

2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan döndükten sonraları Avrupa Şampiyonası düşüncesince çalışmalarını gayret kesmeden sürdürdüklerini aktaran Mete Gazoz, "Şimdi de ayrımsız halde Antalya'daki arsıulusal turnuva düşüncesince hazırlıklarımız bitmeme edecek. Çünkü sezonun geçmiş açıkça iklim turnuvası olacak. Antalya'da alacağımız neticeler sezonun öbür turnuvalarını da etkileyecek." ifadelerini kullandı.

Üzerinde olimpiyat halkaları mevcut yüzüğüyle ilgilendiren suali Mete Gazoz, "Bu sembolü sevdiğim düşüncesince kendim yaptırdım. Başka nazar boncuğu manası yok. Yüzük gümüş, halkalar da altın." şeklide yanıtladı.

Ergin: "Dünya Kupası'nın geçmiş ayağı Antalya'da olacak"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin, 2020 Tokyo Olimpiyatları sonrası acemi senenin geçmiş ehemmiyetli organizasyonu bulunan Avrupa Şampiyonası'nı başarıyla tamamladıklarını dile getirdi.

Olimpiyatlar sonrası çalışmalarına gailesiz nezdinde ekiple başladıklarını aktaran Ergin, "Türk okçuluğunun istikbaline yardım getirmek gibi acemi gençlerle başlamıştık. Bu gençlerle baş başa katıldığımız geçmiş arsıulusal yarış bizim düşüncesince önemliydi. Sporcularımızın orada göstereceği performansı ve davranışlarını yakından strateji ika olanağı bulduk. Hem grup şekilde 5 madalya hem bireyselde ayrımlı kategorilerde 5 madalya kazandık. Genç kardeşlerimizin arsıulusal serüvenini madalya ile başlatmış olması bizim düşüncesince elbette ki büyüklük verici." açıklamasını yaptı.

Avrupa Şampiyonası'nda kandırıcı bulunan ve olamayan sporcularla ilgilendiren notlar çıkarıp, çalışılması müstelzim noktaları belirlediklerini vurgulayan Ergin, "Şimdi bu derslerimize çalışıp, açıkça iklim sezonu düşüncesince takımımızı yapmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

Nisan ayının okçulukta açıkça iklim sezonunun başlangıcı olacağını aktaran Ergin, "Açık iklim sezonunun geçmiş yarışmasını, evren sıralamasına nokta sağlayan nezdinde yarışmayı Antalya'da yapacağız. Hemen ardı sıra nezdinde hafta ondan sonra 2022 Okçuluk Dünya Kupası'nın geçmiş ayağı Antalya'da olacak. Tabii ki Dünya Kupası'nın ilkin 50 ülkenin katılımını beklediğimiz Antalya ayağı bizim düşüncesince olimpiyatlardan sonraları katıldığımız en iri yarış olacak." halinde konuştu.

Ergin, 2024 Paris Olimpiyatları evveliyat her insanın Dünya Kupası'nı baş onama edeceğini belirterek, "Biz de bu yarışmaya baş döndürücü elleme nezdinde halde hazırlanıyoruz. Olimpik milli takımımızla Ekim ayından itibaren hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Aradaki Salon Avrupa Şampiyonası'nı ağız ağıza nezdinde intikal yarışması şekilde gördük. Yepyeni nezdinde kadroyla, olimpik takımımız dışında nezdinde kadroyla, elden beş altı takviyeyle katıldığımız nezdinde yarışmaydı." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Şampiyonası'nda alışılmış iri baylarda hedeflerine ulaşamadıklarını da vurgulayan Ergin, şunları söyledi:

"Buradaki 3 sporcumuz da olimpik havuzun ortamında arazi alan, april ayında performanslarının yükselmesini beklediğimiz ve şu anda öbür arkadaşlarına uyarınca baş döndürücü elan çın ritmde atışlarını sürdüren arkadaşlarımızdı. Oradaki biricik amacımız, Mete Gazoz'un da ortamında bulunmuş olduğu iri bayları arsıulusal nezdinde yarışmadan yoksun bırakmamak, Avrupa Şampiyonası'nda o havayı gine solumalarını getirmek ve açıkça iklim sezonuna baş düşüncesince nezdinde uyarlama süreciydi. Bu nedenden oradaki neticeleri nezdinde muvaffakiyetsizlik şekilde görmüyoruz. Mete Gazoz açıkça iklim sezonunda, baş döndürücü elan amade nezdinde şekilde, olimpiyat şampiyonluğunun verdiği öz güven içerisinde çalışacak ve yarışacaktır."

Topaloğlu: "Hedefimiz, gailesiz sporcularımızı elan üst taşımak"

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, 2022 Salon Avrupa Şampiyonası'nı baş döndürücü çın nezdinde başarıyla tamamladıklarını belirterek, "Toplam 10 madalyamız var. Ancak madalyadan elan önemlisi, burada acemi gailesiz sporcularımız kendisini gösterdi. Sonraki hedefimiz, gailesiz sporcularımızı elan yukarılara taşımak." açıklamasında bulundu.

Altyapıdan nezdinde baş döndürücü sporcunun yetiştiğini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatım fail Topaloğlu, "Bu gailesiz sporcuları en elleme halde yönlendirerek Türk okçuluğuna acemi adlar kazandıracağız, bundan eminiz. Başarı yüksek. Performans açısından 10 adet madalya, nezdinde Avrupa Şampiyonası düşüncesince baş döndürücü kandırıcı nezdinde sonuç." halinde konuştu.

Topaloğlu, açıkça iklim sezonuna evren okçuluğuyla bu arada Antalya'daki arsıulusal yarışmayla başlayacaklarını dile getirerek, "Dünya Kupası yarışmasına paydaşlık hakkıyla baş döndürücü yüksek. Tüm dünyada olimpik hazırlıkların burada yapıldığını görüyoruz. Antalya'da tamamı ülkelerle çın nezdinde uğraş ortamında olacağız. Dünya devletleri ve biz durumumuzu orada göreceğiz. Bundan ahir çalışmalarımızı da ona uyarınca yönlendireceğiz." niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ