USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Türk spor turizmine yönbul dalının yardımı artıyor

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, oryantiringin spor turizminde bundan sonra birlikte bellik bulunduğunu düşündüğünü kaydetti.

Türk spor turizmine yönbul dalının yardımı artıyor
22-09-2021 12:21
Ankara

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, spor turizmine katkıda ehemmiyetli müşterek noktaya ulaştıklarını belirtti.

Başkan Akyüz, yönbul dalında Türkiye'nin büküm etmiş olduğu etabı ve icra ettikleri emekleri AA muhabirine değerlendirdi.

Kendilerinden ilkin tek sponsorluk anlaşması yapılmadığını tamlayan Akyüz, "Federasyonun 2006'da özerkleşmesinden sonradan geçmiş tabaka 1 milyon 350 bin liraya vasıl sponsorluk ve öz dirimsel artışıyla kılıç üstün dereceli kırdık. Bu federasyonun bundan hakeza sponsorluk sözleşmeleri var. Federasyonumuzun az daha nezaret ekonomik durumuna DOĞRU getirmiş olduğu öz gelirleri, kazanımları var. Ben bunu en tepeye atmak istiyorum." dedi.

Kurumsallaşmaya baş döndürücü ehemmiyet verdiklerini ve bu mevzuda derin çalıştıklarını özetleyen Başkan Akyüz, "Federasyonun, öz enformatik madun yapısı üstünden sportmen kayıtlarının alındığı, tek hiç kimseye basıcı kalmaksızın üstünde durduğu müşterek sistemi var. Özellikle pandemi sürecini baş döndürücü sansasyonel kullandık, e-seminer, e-sınav, e-belge kabul etme sistemini kurguladık. Eğitimde standardizasyona baş döndürücü ehemmiyet verdik. Antrenörlük, hakemlik, kartografya ve parkur planlama dair standartlaşma oluşturuldu. Artık milel arası standartlarda haritalar çiziliyor. Bu bizim düşüncesince tek emeksiz olmadı." sanarak konuştu.

Haritacılık üstünde önemle durduklarını aktaran reis Akyüz, "Artık Gençlik ve Spor Bakanlığında antrenör, yargıcı ve sporcunun haricinde haritacılarımız da var. Oryantiring haritacılığı ve parkur planlayıcılığı bu düzene girdi. İŞKUR'da antrenörlük, hakemlik, kartografya ve parkur planlayıcılığı dair dizge tanımlarımız var. Bu müşterek milattı." ifadelerini kullandı.

Devlet bütçesi kullanılmadan Antalya'da dü tabaka çalıştay düzenlediklerini dile getiren Akyüz, milel arası organizasyonlarda baş döndürücü güzel müşterek seviyeye geldiklerini, 2019'da Kayakla Oryantiring Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'de geçmiş tabaka gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Başkan Akyüz, Güney Doğu Avrupa Ülkeleri Şampiyonası ile Akdeniz Şampiyonası'na katılıp, Gençler Dünya Şampiyonası'na geçmiş tabaka ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Pandemi devri bulunmasına karşın 30 ülkeden 300'den müşterek tomar katılımcının bulunmuş olduğu hakeza müşterek şampiyonayı Kocaeli'de yapmak baş döndürücü iri sağlık verdi." gibi konuştu.

"Spor turizminde bundan hakeza müşterek bellik bulunduğunu düşünüyorum"

Akyüz, yönbul düşüncesince Türkiye'de milel arası bölgede çizik haritalarla aranjman işleyen müşterek uran ekibin bulunduğunu vurgulayarak. "Milli sportmen kütüğü, yıllara gereğince cezaevi bebeğimiz ulusal sporcuların müşterek kütüğünün oluşturulması baş döndürücü önemli. Tarihçe ve müşterek belgelik bırakılması, yetişek dokümanları yönünde müşterek pedagog yerine çevirdiğimiz 7 kitap, bu federasyonun ibdai 'Oryantiring Oyunları' kitabı, arkadaşlarımızın çıkardığı gayrı kitaplar ve federasyonun geçmiş tabaka kendine sınırlanmış müşterek dergisi var. Bunlarla baş döndürücü alım çalım duyuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yurt içi ve emlak dışı kamplar dair da alelacayip müşterek boyuta ulaştıklarını dile getirenAkyüz, şu şekilde bitmeme etti:

"En önemlisi, oryantiringin spor turizminde bundan hakeza müşterek bellik bulunduğunu düşünüyorum. Spor turizminde dirimsel getirme yönünde oryantiringi alelacayip müşterek yere atmak gerekiyor. Uluslar arası boyutta müşterek bellik konumundaki yönbul dinlenme kampı endüstrisi mevzusuna eğildim. Bununla ait master planı yaptık. Yaz ve şita iktisap etmek nerede ise bellik müşterek dinlenme kampı sahasının olması düşüncesince tasar oluşturup, bakanlığımıza gönderdik. Pilot müşterek birçok ilde bunun madun yapısı oluştu. Manisa Demirci'de müşterek projeyle bunun ismini koyduk. Bir sezonda 3 maaş devirde dü ulusal, müşterek milel arası dinlenme kampı yaptık. Biz üstün dereceli ibik müşterek federasyonuz. Pandemiden ilkin Dünya Oryantiring Günü etkinliklerinde, 99 bin 650 sporcuyla bire müşterek anda faaliyete eklenen isim yönünde evren rekoru kırdık. Dünyada müşterek numarayız. Üç tabaka bunu gerçekleştirdik."

Bu sporu tanıtabilmek düşüncesince icra ettikleri faaliyetlerle ait Akyüz, "Erzurum'da dört devre biçiminde 200'er nefis gruplarla 800 öğretmene müşterek hafta yönbul anlatıldı ve görev içi kurslar düzenlendi. Öğretmenlerimiz o derece özen gösterdi ki kısaca 13 bin öğretmenin yönbul kursuna eklenmek istemesi, geldiğimiz yeri gösteriyor." gibi fikir belirtti.

"Artık evren şampiyonalarında bölüm amacımız var"

Ödül emri çıkardıklarını vurgulayan Akyüz, "Artık evren şampiyonalarında bölüm amacımız var. Bir yaz devrinde kısaca 40 sporcunun dinlenme kampı yapması, geçmiş tabaka Dünya Şampiyonası'nda 2 tabaka finale çıkmak, Gençler Dünya Şampiyonası'nda da müşterek sporcumuzun finale kalması ilklerimizdendi. Dünya Şampiyonası'nda finale artan sporcuları ahir sene yapılacak Dünya Şampiyonası'nın resmi antrenmanlarına yolladık ve icra ettikleri derecelere gereğince nakdi mülk ödülü verdik. Avrupa'da dereceye giren ulusal sporculara herhangi müşterek ay derneşik burs verdik. Yönetim müesses üyelerimiz öz ceplerinden 2 sene boyunca herhangi müşterek ay burs verdiler. Hepsine gine gene teşekkürname ediyorum." gibi konuştu.

Spor federasyonlarında beş on eş reis olduğunun hatırlatılması dair Akyüz, bayanların önünün açılmasının bu bölgede da ehemmiyet yapılanma ettiğini ve huy sporlarında reislik görevinin hakkıyla sıkıca bulunduğunu laflarına ekledi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ