USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Türkiye buz hokeyinde hedefini yükseltti

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu'nda baştan başkanlığa seçilen Halit Albayrak, 100 salname buz hokeyi geçmişi bulunan ülkelerle tesisleşmede denk seviyeye ulaşıldığını, bundan sonra sportif başarıda da gayesi yükselttiklerini belirtti.

Türkiye buz hokeyinde hedefini yükseltti
25-04-2022 13:29
Ankara

Başkan Albayrak, buz hokeyinde acemi plan ve hedeflerini AA Spor Sohbetleri'nde değerlendirdi.

Eski birlikte buz hokeyi sporcusu olduğunu, buz hokeyini büyütmek, bu branşı Türkiye'de şimdi da tanımlanmaktadır buyurmak düşüncesince önceki zamanın hesabını verip yeniden 4 salname ara sınav aldıklarını tamlayan Albayrak, delegelere desteklerinden çevre teşekkürname etti.

Sporu sevinçli bir vaziyete getiren dü öğenin gayret ve çetinlik olduğunu, buz hokeyinin ikisini de barındırdığını aktaran Albayrak, "Buz hokeyi bizim insanımıza en makul spor sahalarından biri. Federasyon namına 1980'li yılların sonlarında ABD, Kanada ve İskandinav ülkelerinin büyükelçiliklerinde çalışanların başlamasıyla Türkiye'de küçük ufak hareketlenen birlikte branş. 1990'lı yılların başlangıcında Buz Sporları Federasyonu namına kuruluyor ve 2006'da Buz Hokeyi Federasyonu ismiyle müsemma biçimine geliyor." sanarak konuştu.

Son 13 yılda Türkiye'nin buz hokeyi tesislerinde ehliyetli seviyeye ulaştığını tamlayan Albayrak, "Türkiye'de 2009'a derece Kocaeli ve Ankara'da 2 tesisimiz mevcuttu, devletimizin dehşet katkılarıyla 2009'dan günümüze 15-16'sı faaliyette, sona erecek tesislerle kestirmece 20 olimpik tesisimiz var. Bugün en fevk seviyelerde hokey oynayan, 100 salname geçmişi bulunan ülkelerden kimisiyle kuruluş sayımız denktaş seviyeye yaklaştı. Artık bizlere sakıt tesislerimizi kalifiye ekiple, kalifiye hoşgörülü ve sporcularla doldurmak. Tesislere birlikte can sarmak ve bundan böyle Türk buz hokeyinin gelmesi müstelzim noktayı sağlamak." değerlendirmesinde bulundu.

Buz hokeyinde öne çıkan devletlerin bu branşta birlikte geleneğe erbap bulunduğunu dile getiren Albayrak, "Futbolda, voleybolda elbette birlikte geleneğimiz varsa, birlikte branşın can alıcı bir vaziyete gelebilmesi düşüncesince hakkıyla birlikte geleneğe gerekseme var. mesela Çekya'nın buz hokeyinde 110 salname birlikte geleneği var." ifadelerini kullandı.

Yetenek taramasında buz hokeyi sportmen adayları da seçiliyor

Gençlik ve Spor Bakanlığının kabiliyet tarama projesinde uçman namına buz hokeyi dalının ele alındığını kaydeden Albayrak, şöyleki bitmeme etti:

"En dirayetli dallar belirleniyor. Bu çocuklarımız ekol eğitiminde de güzel olurken, ondan sonra en güzel antrenmanlarla yetişiyor. Sistematik birlikte halde yürümüş olduğu takdirde şu an Türkiye'nin buz hokeyinde hayattaki konumunu en aceleci yükseltebileceğimiz proje, Bakanlığımızla yaptığımız kabiliyet taraması projesi. Gebze ve Erzurum'da buna başladık ve öbür tesislerimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Bursa ve Tekirdağ'da ikinci aşamasına başlayacağız. Projeyle tesisimiz bulunan vilayetlerde temelden ve dirayetli çocuklarla buz hokeyi branşını birleştirerek amaca yürüyoruz."

Albayrak, buz hokeyinde kulüplerin başarısıyla branşın eş bedel anılmasını hedeflediklerini belirterek, "27 Haziran-7 Temmuz tarihlerinde 18 Yaş Altı Kadınlar Dünya Şampiyonası'nı düzenleme ediyoruz. İstanbul Zeytinburnu'nda Bakanlığımızın icra ettiği buz pistinde olacak, 10 diyar katılacak. İnsanlarımız bizi ulusal maçlarımızda bekâr bırakmıyor. Bu, bizim branşımızı propagandist en ehemmiyetli unsur." ifadelerini kullandı.

Yeni devirde buz hokeyinin bilinirliğini bırakmak düşüncesince yoğunlaşacaklarını vurgulayan Albayrak, "Şu anda buz hokeyinin rical ve hanımlar süper ligi, 1. ligi, diyalekt ligi, 20, 18 ve 16 gözyaşı altı ligi, ayrıca minikler ligi var. İnsanlar bu liglerin isimlerini duyduğunda buz hokeyi o derece mütekâmil mi diyor. Burada mevcut olanı millî ve arsıulusal öncelemek düşüncesince faik birlikte efor gerekiyor. Bütün gücümüzü, enerjimizi buz hokeyinin düzen kalitesi, çalıştırıcı kalitesi, yargıcı kalitesiyle herhangi birlikte ayrışık eksiğimizi bertaraf etmek düşüncesince kullanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"2 bin derece lisanslı sporcumuz, 11 ayrımlı ligimiz var"

Albayrak, buz hokeycilerin güçlü, aceleci ve öz sakıncasız olduklarını belirtti.

Buz hokeyi rollendirirken buz üstünde 30-40 kilometrelik çabucak kayıldığını ve baş döndürücü kaba defans yapıldığını aktaran Albayrak, "O tam değişmeyen vermeniz lazım, hakkıyla olağanın haricinde birlikte zekaya erbap olmanız lazım." sanarak konuştu.

Albayrak, buz hokeyine bayanların da ilgisinin koyu bulunduğunu dile getirerek, "2 bin derece lisanslı sporcumuz, 11 ayrımlı ligimiz var. Genç kızlar, minikler, yıldızlar takımımız var. 4 yıl evvela 18 gözyaşı altı ve canlı kızlar takımımızı kurduk, dünyada da bu mevzuda canlı kızlar takımını kuran 20 ülkeden biriyiz. Artık rakiplerimizle yarışıyoruz. Günden güne hanımlar şimdi dirayetli oluyor, sportif manada şimdi aceleci ilerliyor." ifadelerini kullandı.

Buz hokeyinde en fevk ligde ABD, Kanada, Rusya, Finlandiya, Almanya, İsviçre, İsveç, Danimarka üzere devletlerin bulunduğunu hatırlatan Albayrak, "Hedefimiz ılımlı vadede tek halde birlikte madun lige düşmeden, herhangi birlikte devir çıkmış olduğu grupta kalan, ondan sonradan da şimdi fevk gruplara çıkabilen birlikte bir vaziyete gelmek. Milli takımlarda herhangi birlikte yıl dair koyarak sportif manada birlikte tık şimdi ileri, birlikte tık şimdi ileri, elbette ki maksadımız en tepe." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ