USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Türkiye Karate Federasyonunda rüçhan erek kurumsallaşma

Başkan Aslan Abid Uğuz, "Kurumsal yapısı bulunan birlikte federasyon hem imajını yükseltir, bununla beraber hasılatını ve bilinirliğini artırır." dedi.

Türkiye Karate Federasyonunda rüçhan erek kurumsallaşma
19-01-2022 13:00
Ankara

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, kurumsal binanın geliştirilmesini aşırı önemsediklerini söyledi.

Aslan Abid Uğuz, misafiri bulunduğu AA Spor Sohbetleri'nde Türk karatesinin istikbaline müteveccih düzentileme ve hedeflerine bağlı değerlendirmede bulunarak, "Benim felsefeme göre, güzel bulunan şeyi aşırı iyi, aşırı güzel olanı tam yapmamız lazım. Mükemmel olanı da korumamız gerekiyor. Türk karatesinde önceliğimiz kurumsal yapıya kavuşmak. Kurumsal yapısı bulunan birlikte federasyon hem imajını yükseltir, bununla beraber hasılatını ve bilinirliğini artırır. Bizim bu yönde aşırı sayıda çalışmamız olacak." dedi.

Federasyonun umumi kurulunda baştan başbuğ seçildiğini anımsatan Uğuz, acemi devirde en aşırı altyapıya ile kulüplere dayanak vereceklerini dile getirdi.

Kulüplerin güzel sporcuları yetiştirmede aşırı ehemmiyetli birlikte aktif fiil bulunduğunu özetleyen Uğuz, "Karateyi halihazırda bizim 'Dojo' dediğimiz kulüplerimiz sırtlanmış durumda. Maalesef kurum kulüpleri sıfır bu dojolarımız ağırbaşlı hesaplı teessürat yaşıyor. Bizim hedefimiz, kulüplerimizin bu sıkıntısını gidermek. Tabii bunu yaparken onlara hemen balık vermeyeceğiz, balık tutmayı da öğreteceğiz." niteleyerek konuştu.

Uğuz, seçme evveliyat vaat ettikleri nice icraatı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Gelirleri artırmamız ve federasyonun finansal yüklerini de azaltmamız geçişsiz niteleyerek düşünüyorduk. Nitekim çalışmalarımıza başladık. Hakem ve antrenörlerimizden tahsil edilen ücretleri uydurma verdiğimiz kadar kaldırdık. Onları henüz aşırı sportmen yetiştirmeye motivasyon edecek ve hesaplı güçlerini de artıracak biçimde işlemler yaptık." ifadelerini kullandı.

Mevcut rütbe sisteminin henüz adaletli olması düşüncesince icraat yaptıklarını aktaran Uğuz, "Sporcularımıza madalya kazandıran, Avrupa ve evren şampiyonalarında basamak yaptıran hocalarımız, ödüllerin hiçbirinden yararlanamadı. Biz yapacağımız acemi sistemle bundan hakeza hemen ulusal grup uygulayım kurullarına değil, o sporcuyu yetiştiren hocalarımıza ve kulüplerimize de behemehâl rütbe vereceğiz. Bu da hocalarımızı henüz aşırı sportmen yetiştirmeye yönlendirecektir." açıklamasını yaptı.

"Karate esasen dövüş sporu değil, birlikte felsefe"

Karateyi okullarda yaygınlaştırmak düşüncesince güç gider ettiklerini tamlayan Uğuz, "Karatenin ortamında sunturlu birlikte düzen bağı var. Karate esasen dövüş sporu değil, birlikte felsefe. Bu sporu özne eşhas hem mecalsiz birlikte biçimde yazık sahibi olmakta bununla beraber kendini korumayı öğreniyor. Kendine itimatı de artıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Uğuz, okullarda pedagoji bilimi gören halihazırda lisanslı binlerce öğrencileri bulunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Okul müdürlerimizle görüşüyorum. Onlar da söyledi. Karateye başlamış bulunan kollar derslerine henüz aşırı sarılıyor, henüz güzel ve disiplinli oluyor. Karate özne bebek kavgaya karışmıyor, kendini savunmayı bilmiş bulunduğu düşüncesince hakeza birlikte halde oradan ne uzaklaşacağını biliyor. Buradan topu topu velilere tavsiyemdir, karateyi düşünsünler ve çocuklarını behemehâl yönlendirsinler. Karate ufaklıklara aşırı ağırbaşlı birlikte düzen bağı sağlıyor."

"Karatenin Paris 2024'ten çıkarılması siyasal birlikte karar"

Başkan Uğuz, karate dalının 2024 Paris Olimpiyatları'ndan toprak almayacak olmasıyla ilgili, "Bu kararın alınmasında Fransa Karate Federasyonunun oranı var. Karatenin Paris 2024'ten çıkarılması siyasal birlikte karar. Aslında karate Fransa'da aşırı pop birlikte spordu. Fransa Karate Federasyonu siyasal birlikte değişmeyen aldı. Fransa Karate Federasyonu Başkanı, zat kendilerini karatenin gerisinde değil, uğrunda tuttu." halinde konuştu.

Karatenin olimpiyatlardan çıkarılmasının, düşünüldüğü kadar kaba birlikte spor olmasından kaynaklanmadığını aktaran Uğuz, "Hakem hatalarının neticeye aşırı hasiyet etmesi, birlikte esbabımucibe alegori gösterildi. Oysa çağ dünyada ve Türkiye'de yargıcı hataları topu topu branşlara hasiyet edebilir. Fakat ego inanıyorum ki karate 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda olacak. Olmaması düşüncesince rastgele birlikte illet yok. Karatesiz birlikte olimpiyat, sporun ruhunu negatif etkiler. Biz sporun özünden ivaz vermeden karatenin gene olimpiyatlarda toprak alması düşüncesince elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Yeni yılda önlerinde aşırı ehemmiyetli 3 çalışkanlık bulunduğunu aktaran Uğuz, "İlki Gaziantep'te yapılacak Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası. Orada en fevk tam toprak almamız gerekiyor. Ardından Konya'da düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları var. Sonrasında gine Konya'da teşrinievvel ayında düzenleyeceğimiz Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası var. İlk gayemiz bu 3 organizasyondan başarıyla geçmek." değerlendirmesinde bulundu.

"Vadettiklerimizi gerçekleştireceğiz"

Karateyi bulunduğu için henüz fevk seviyelere taşımaları gerektiğine inanılmış bulunduğu özetleyen Uğuz, laflarını şu biçimde tamamladı:

"Rahmetli başbuğ Esat Delihasan, yaşamını karateye adamış birlikte insandı. Allah yağmur eylesin, ehemmiyetli hizmetler yaptı. Bizler de bu çıtayı en fevk çıkartmak düşüncesince çalışacağız. Çalışmalarımızı bu yönde bitmeme ettiriyoruz. Bu hemen birlikte başkanın yapabileceği iş değil. Onun düşüncesince tığ de dalavere müesses namına 'yöneten kurul' ismi altında üyelerimizi gelişigüzel mevzuda görevlendirdik. Ben de başbuğ alegori gelişigüzel durumun içindeyim ve denetliyorum. Benim dalavere tarzımda kurumsallık önemli. Her kurum behemehâl kurumsal alegori yönetilmeli. Görev verildiği kadar mezuniyet de verilmeli. Türk karatesi dünyada fevk sıralarda fakat tığ inşallah zirveye çıkaracağız. Camiamız şen olsun, uydurma verdiklerimizi, vadettiklerimizi gerçekleştireceğiz."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ