USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Türkiye Motosiklet Federasyonunda Toprak Razgatlıoğlu'nun zamanı başarısının luğu yaşanıyor

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar, evren şampiyonu Razgatlıoğlu'nun doğacak 10 yılda da ehemmiyetli başarılar kazanacak potansiyele erbap olduğuna inanıyor.

Türkiye Motosiklet Federasyonunda Toprak Razgatlıoğlu'nun zamanı başarısının luğu yaşanıyor
02-12-2021 12:46
Ankara

Dünya Superbike Şampiyonası 2021 sezonu şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu'nun Türkiye'ye tarihinde evvela kat bu kupayı kazandırmasının sevincini canlı Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, AA Spor Sohbetleri'nin misafiri oldu.

Başkan Uçar, saat başlangıcında dünkü yüz koronavirüs (Kovid-19) salgını zımnında konkur takvimini elbette başlatacaklarını düşünürken, 2021 yılını Toprak Razgatlıoğlu'nun zamanı başarısıyla tamamladıklarını belirterek, "Hamdolsun hem millî bununla birlikte arsıulusal organizasyonlar açısından aşırı artağan birlikte sene oldu." dedi.

Sezon başlangıcında belirledikleri millî konkur takvimini sayı düzenlediklerini tamlayan Uçar, arsıulusal takvimin de gelişmemiş değişimlerle yürütme edildiğini kaydetti.

TMF Başkanı Uçar, Afyonkarahisar'da Dünya Motokros Şampiyonası'nı başarıyla düzenli ettiklerini vurgulayarak, şu halde bitmeme etti:

"Uluslararası açıdan bizi en birlikte tomar bahtiyar fail ve göğsümüzü kabartan, birlikte ilki yaşatarak Dünya Superbike şampiyonluğunu elde eden Toprak Razgatlıoğlu'nun başarısı oldu. Bu saat 13 kat İstiklal Marşı'mızı okutması ve nice yarışta da podyuma çıkması en şişman alım çalım donör başarımız. 1996 tevellütlü birlikte sporcumuzun hakeza birlikte başarıya ulaşması, fakat 4-5 yaşından itibaren motor kullanan birlikte gencin yakalayabileceği birlikte potansiyeldi. Doğru yoldan ilerledi, o da bu başarıyı yakaladı. Gelecek 10 yılda da Toprak, rastgele devir bökelik potansiyeli bulunan sporculardan birisi."

Toprak Razgatlıoğlu'nun başarısında TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu'nun şişman emeği olduğuna ayraç fail Başkan Uçar, "Toprak'ın ehil bulunduğu en ehemmiyetli muvaffakiyet faktörlerinden biri, sabahları birlikte evren şampiyonu (Kenan Sofuoğlu) ile kahvaltı yapıyor olması, öğlene akilane birlikte evren şampiyonu ile antrenmana çıkması, yarışa gittiğinde de hâlâ evvela o virajlardan birlikte aşırı kat dönmüş birlikte ağabeyi ile konuşarak yarışa çıkıyor olması, padokta ayrımsız duyguları paylaşması. Bence başarısının altındaki en ehemmiyetli faktörlerden birisi, Kenan Sofuoğlu'nun ona akilane birlikte kariyer haritası çizmesi." sanarak konuştu.

"Arkadaşlarını başarıdan başarıya götürebilecek birlikte potansiyele sahip"

Dünya şampiyonu ulusal motosikletçinin dünkü hedeflerine müteveccih Uçar, "Bir spor adamı kendisine kanaatim, Toprak, Superbike'ta ülkemizi güzel temessül etti lakin tescil etmesi gerekiyor. Bu yılki evren şampiyonluğunun sürdürülebilir birlikte muvaffakiyet bulunduğunu ispatlaması gerekiyor. Yani birlikte kat daha, birlikte kat daha.. Kenan az daha 5 kat evren şampiyonu kendisine 'Artık burada benim sözüm geçer.' dedirtecek noktaya hem bizi hem dü evren motor sporları otoritelerini getirmesi gerekiyor. Bu ihtimal birlikte evren şampiyonluğuyla hâlâ olabilir, ihtimal dü şampiyonlukla. Onu devir gösterecek." ifadelerini kullandı.

Toprak'ın birlikte apayrı kategoride yarışmasıyla ilişik TMF Başkanı Uçar, "Bu temessül yeteneğini 'Şampiyonluk düşüncesince elzem adaydır' tesciline çevirmesi gerekiyor. Toprak'ta inşallah bunu meydana getirecek bilgi, beceri, güç, yetenek ve atılganlık var. Çünkü beraberinde aşırı akilane birlikte ağabey, aşırı akilane birlikte ağabey var. Bu pencereden bakılınca Toprak, peşi sıra Bahattin'i (Sofuoğlu), Can'ı, Deniz'i (Öncü) de Kenan abisinin onları sürüklediği az daha başarıdan başarıya götürebilecek birlikte potansiyele sahip." biçiminde düşünüm belirtti.

Toprak, Bahattin, Can, Deniz ve Asrın Rodi Pak az daha ulusal motosikletçilerin Türkiye'yi değerli birlikte halde temessül ettiklerini görmekten aşırı bahtiyar olduklarını vurgulayan Uçar, Toprak'ın evren şampiyonluğu sonrası motor sporlarına alakanın de arttığını söyledi.

Genel kurulda başkanlığa gine seçilmesi sonrası dünkü fasıl planları kendince Başkan Uçar, "Kulüplerimizin kurumsal yapısının güçlendirilmesi birlikte numara önceliğimiz. Kulüplerimizin motor sürüş eğitimi veren, esas doğacak sürüş eğitimi veren birer alım biçimine gelmesi çabasındayız. 100'e DOĞRU kulübümüzün tamamını kurumsal yapıya kavuşturma azminde olacağız." açıklamasını yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığının federasyona özellikle verdiği "Eğitmen" ve "Eğitim vesikası verme" yetkileri bulunduğunu dile getiren Uçar, "Bu yetkiyi kulüplerimiz tarafından yetişek kurulumuz üstünden hepsi Türkiye'ye yaymaya çalışacağız. Bu vesileyle Türkiye'de şuurlu motor kullanıcıları peyda etmek en ehemmiyetli gayretimiz." biçiminde konuştu.

Yeni pistler yolda

Bekir Yunus Uçar, Türkiye'nin en şişman motokros parkurlarından birisinin Edirne'de yapıldığını ve federasyon kendisine bunun düşüncesince yardım sunduklarını belirterek, "Edirne'de evvela birlikte Türkiye Şampiyonası, peşi sıra birlikte Doğu Avrupa Şampiyonası ve peşi sıra da hâlâ şişman şampiyonalarla destan göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Tesisleşmeye ehemmiyet verdiklerini kaydeden Uçar, "Düzce konkur pistimiz hazır, ayrımsız halde Afyonkarahisar'da Dünya Superbike organizasyonunun yapılabileceği kalitede birlikte konkur pistinin de projeleri hazır. Bu tesisi yaşama geçireceğiz." sanarak konuştu.

Kovid-19 zımnında trafikte motor kullanımının arttığını dile getiren TMF Başkanı Uçar, "Trafikte 4 milyona DOĞRU motor kullanıcısının bulunduğunu biliyoruz. Önümüzdeki sene 5 milyon, ahir sene 6 milyon kullanıcıya ulaşabilecek birlikte gizil var. Bu artışı sportif performansa da yöneltmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Motosiklet Federasyonları Birliğinin 2022 yılı böylecene elektrikli motosikletlerle konkur kategorisini de açmasını beklediklerini aktaran Uçar, laflarını şu halde tamamladı:

"Elektrikli motor üreticilerinin bu ürünleri mücahede ve tevakkuf dair az buçuk hâlâ güçlendirmeleri gerekiyor. Sportif başarım belirtmek düşüncesince hâlâ çarpıcı ve tam değiller lakin programda var. Bizim de TMF programında toprak alacak. Elektrikli motosikletler de maada elektrikli vasıtalar az daha dünyanın vazgeçilmezleri biçimine gelecek. Başta Toprak edinmek az daha hepsi sporcularımıza elektrikli motor üreticilerinden hem birlikte sponsorluk teklifi gelmesini bununla birlikte 'Gelin bu alanı ülkede herkesten hâlâ çabuk büyütelim' projeksiyonu sergilemelerini düş ediyoruz. Bu fırsatı yerel üreticilerimizin sporcularımız vasıtasıyla değerlendirmelerini düş ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ