USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Uğur Kılıç: 'Hentbolu tekrar Türk toplumuyla buluşturacağız'

Türkiye Hentbol Federasyonu başkanlığına adaylığını açıklanan Uğur Kılıç, göreve geldiği takdirde birleştirici müşterek dümen anlayışı ortaya koyacaklarını söyledi. Kılıç, “Hentbolu eş akılla, topu topu paydaşlarımızla beraberce yöneteceğiz. İletişime aşır?

Uğur Kılıç: 'Hentbolu tekrar Türk toplumuyla buluşturacağız'
05-10-2021 14:10

Türkiye Hentbol Federasyonu'nda (THF) bu sene yapılması planlanan reislik seçiminde ‘Hentbol Vizyon 2028' sloganıyla adaylığını duyuran Uğur Kılıç, projelerini İhlas Haber Ajansı'na anlattı.

Öncelikle reis talibi olmaya ne değişmeyen verdiğinden bahseden Kılıç, “Eski hissedar hentbolcuyum, derinlemesine seneler el hepsi oynadım. Sihirli hepsi elime aldığım karşı günden itibaren onunla ayrılmaz hissedar demet kurduk. Hentbolu 2006 senesinde bıraktığım tarihlerde bile hissedar gündüz Hentbol Federasyonu başkanlığı düşüncesince savaşım edeceğimin kararını vermiştim. 2014-2016 yılları ortada Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nda fariza aldım. 2016 senesinde meydana getirilen seçimde bulunan yönetimde toprak almayarak 2020 seçimlerine tertiplenmek üzerinde çalışmalarımıza başladık. Aslında 2 Haziran'da hissedar tanıtım yaptık fakat lansmanımıza 3.5 sene baş döndürücü kalaba ve çelimli hissedar ekiple çalıştık. 2 Haziran'dan bu yana sahadayız. kent site dolaşıyoruz.

Kulüplerle, antrenörlerle, yöneticilerle, pakt başkanlarıyla uygun görüşüyoruz. Onlara ekibimizle baş başa projemizin detaylarını sahada üslup şansımız oldu. Onların da bulunan yaşadıkları sorunları henüz ayrıntılı dinleme şansımız oldu. Bizim düşüncesince baş döndürücü velut güzeşte hissedar 4 aydı. Tüm teveccühleriyle bizleri konuk eden, destekleyen her insana baş döndürücü teşekkürname ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hentbolun kaybedecek on paralık tarihi yok”

Göreve geldiği takdirde karşı aşamada yapmayı organize ettiği çalışmalardan da yalan fail Uğur Kılıç, “İlk evvela birleştirici kazanmak istiyoruz. Hentbol baş döndürücü şişman hissedar potansiyele sahip. 45 salname hissedar branş. Bu potansiyeli ortaya çıkartabilmek düşüncesince baş başa cereyan kılmak zorundayız. Sloganımız da ‘Hentbol düşüncesince baş başa başaracağız'. Öncelikle tesisleşme, yazışma sorunumuzu, millî ve içtimai medyadaki varlığımızı, sporcularımızın ve antrenörlerimizin eğitimlerini, kulüplerimize destekleri, tekrar tesislerimizin arsıulusal standartlarda var olmasını, millî medyada çalışkan yayınlarda baş döndürücü hissedar tomar toprak edinmeyi sağlayarak, sponsorluk gelirlerimizde de kazan-kazan ilkesine yaslanan sürdürülebilir sponsorluk anlaşmaları gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun düşüncesince baş döndürücü hususi projelerimiz var. Temasta olduğumuz baş döndürücü ehemmiyetli kuruluşlar var. Bu çalışmalarımızı kazandığımız karşı gündüz itibarı ile yaşama geçirecek hissedar planlama yaptık. Hentbolun kaybedecek on paralık tarihi yok. Hentbolu her insanın uğrunda oynamaya bitmeme edeceğiz ve hentbolu tekrar Türk toplumuyla buluşturacağız” biçiminde konuştu.

“Bence statüye uygunsuz kimi çalışmalar yapıldı”

THF Başkan Adayı Uğur Kılıç, intihap sürecinde neler yaşandığına bağlı ise şu cümlelere toprak verdi:

“Seçim süreci bitmeme ediyor. Şu an dört dörtlük imza sürecindeyiz. Mevcut başkanımız aday. 11 salname hissedar federasyon başkanlığı var. Açıkçası neler yaptığını baş döndürücü bilmiyorum. Biz ağız ağıza zat projelerimize odaklanmış durumdayız. Kendi projelerimizi kâffesi kulüplere anlatmanın derdindeyiz. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Seçim süreci az buçuk ayrımlı ilerliyor. İmza kaydetme sürecinde delegelerin imzalarına gerekseme var. Sağ olsun delegeler bizleri sandıkta kıymetlendirmek istedikleri düşüncesince kifayetli imzayı bizlere verdiler ve çelimli hissedar biçimde sandığa geleceğiz. Ama bu proses içerisinde bence statüye uygunsuz kimi çalışmalar yapıldı. Özellikle kimi kulüplerin oy hakları ad çekme çekimleriyle baş başa ellerinden fiş yahut azaltıldı. Bununla ait kulüpler behemehâl itirazlarını yapmışlardır. Umarım bu hatadan hissedar an evvela dönülür. Daha adil, saydam hissedar intihap ortamı sağlanır” ifadelerini kullandı.

“Hentbolun ne çelimli hissedar spor bulunduğunu tekrar hatırlatacağız”

‘Nasıl hissedar reis profili sergileyeceksiniz?' sorusunu Uğur Kılıç, şu biçimde cevaplandırdı:

“Öncelikle birleştirici olacağız. Hentbolun kapısı her insana sonuna derece açıkça olacak. İletişime baş döndürücü açıkça olacağız. Hentbolu kuma akılla, kâffesi paydaşlarımızla baş başa yöneteceğiz. Doğru hissedar yapılanmayla hentbolu hevesli ellere bırakacağız. Hentbolun bellik kıymetini profesyonellerle yöneteceğiz. Ulusal basınla baş döndürücü yoğun düzen yazışma zarfında olacağız. Bakanlıklarımızla, ayrışık gurur ve kurullarla, sponsorlarla ve arsıulusal federasyonlarla daim ortaklık ve yazışma zarfında olacağız. Bizim sırrımız; iletişime açıkça olacağız ve her insana hentbolun ne çelimli hissedar spor bulunduğunu tekrar hatırlatacağız” dedi.

Uygar Aydın - Ozan Buğra Koşar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ