USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ukrayna menşeli ulusal yüzücü Viktoria Zeynep Güneş'in savaş üzüntüsü

Ukrayna menşeli ulusal yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, Rusya'nın ülkesine açmış olduğu savaştan şişman ide duyduğunu belirterek, "Birçok bebek şu an ateş çekiyor ve bu memleketimiz düşüncesince baş döndürücü trajik." dedi.

Ukrayna menşeli ulusal yüzücü Viktoria Zeynep Güneş'in savaş üzüntüsü
05-03-2022 14:06
İstanbul

Viktoria Zeynep Güneş, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalede bulunmasıyla ilişik AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Rusya'nın ülkesine açmış olduğu savaş zımnında iri sıkıntı duyduğun tamlayan 23 yaşındaki ulusal yüzücü, "Yaşananlar korkma verici. Bunun vatanımda yaşandığına hala inanamıyorum. Arkadaşlarım ve yakınlarım düşüncesince iri fikir duyuyorum. Ukrayna halkının ve Ukrayna'daki ulusların hayatları düşüncesince aşırı korkuyorum. Rusya ile Ukrayna arasındaki ürkütücü sürecin hayatlarımızı elbette etkilediğini görüyorum. Birçok bebek şu an ateş çekiyor ve bu türkiye düşüncesince aşırı trajik. Dünya bu yaşananların 21. yüzyılda esas olabileceğini fon edemezdi." niteleyerek konuştu.

Ülkesinde nice akrabası bulunduğunu aktaran Viktoria Zeynep, "Anne ve babam aşırı şükür ki Türkiye'de yaşıyor fakat nice yakınım Ukrayna'da. Kuzenlerim, üvey kardeşlerim ve çocukları... Birçok yakınım operasyonların anne hedefindeki Harkov'da. Harkov, iri tahribata uğradı. Hepsi aşırı korkmuş durumda. Yer altındaki yer altı treni sığınaklarında yaşıyorlar. Sadece ölüm kalım ümitleri var. Her devir bomba sesleriyle uyanıyorlar. Bombaların evlerine ulaşmamasını beklenti ediyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

"Rusya'nın bu davranışı onama edilemez"

Ukrayna'da yaşanmış olan savaş zımnında Rusya'ya reaksiyon yayınlayan Viktoria Zeynep Güneş, şu ifadeleri kullandı:

"Rusya'nın bu davranışı topu topu evren ve adamlık düşüncesince onama edilemez. Herkes Ukrayna'ya elinden geldiği derece iane etmeye çalışıyor. Tüm dünyaya yardımları düşüncesince minnettarım. Birçok ulustan dostum Ukrayna düşüncesince afsun ediyor ve destekte bulunuyor. Başlangıçta Ukrayna bekâr bırakıldı fakat Batı devletleri iane etmeye arzulu davrandı. Her müşterek insanoğlunun savaştan elbette etkilendiği konuşulmaya başlandı. Bundan çevre aşırı mutluyum. Dünyanın ciharıyek yanından para, besin ve tıbbi materyal yardımında bulunmaya arzulu bonkör Ukraynalıların bulunduğunu istihbar etmek beni aşırı bahtiyar ediyor. Birçok Ukraynalı sportmen gösterdikleri tepkiyle şahıslara dayanak olmaya çalışıyor. Instagram sayfamdan ve gayrı toplumsal iletişim araçları hesaplarımdan ülkemde ne yaşandığını şahıslara göstermeye çalışıyorum. Paylaşımlarımla gerçekleri ve ülkemdeki vaziyeti dünyaya göstermeye mücahede ediyorum."

"Türkiye'nin aşırı dayanak verdiğini biliyorum"

Milli yüzücü, Türkiye'nin Ukrayna'ya ve savaş mağdurlarına verdiği dayanak karşısında aşırı bahtiyar bulunduğunu kaydetti.

Bütün dünyanın Ukrayna'daki şahısların acısını hissettiğini tamlayan Viktoria Zeynep, "Dünya, Ukrayna'daki şahısların mücadelesinin ne derece çelimli bulunduğunu görüyor. Türkiye'nin aşırı dayanak verdiğini biliyorum. Türkiye'de arkadaşlarımdan nice dayanak mesajları alıyorum. Onlar acımızı ve üzüntümüzü paylaşıyorlar. Türkiye, Ukrayna'ya nice yardımda bulundu. Komşu edinmek nelerdir anladım. Türkiye bizim bitişik ülkemiz. Bunları değerlendirmek beni aşırı bahtiyar etti." niteleyerek konuştu.

"Barış zarfında yaşam sürmeyi doğruluk ediyoruz"

Tüm dünyanın savaşın tahripkâr etkisine ve aileleri parçaladığına tanık bulunduğunu aktaran Viktoria Zeynep Güneş, şunları kaydetti:

"Kimse savaş istemez. Tüm evren savaşın ne derece tahripkâr olduğunu, hayatları ve aileleri parçaladığını görüyor. Biz bunun çocuklarımıza yapılmasını istemiyoruz. Barış zarfında yaşam sürmeyi doğruluk ediyoruz. Şu anki gidiş zımnında aşırı üzgünüm. Rusya kabilinden dobra ve çelimli müşterek ülkenin Putin kabilinden müşterek lidere ehil olmasından aşırı sıkıntı duyuyorum. Umarım yaşamımıza sulh dirimlik ve böylecene bu afet akıbet bulur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ