USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Vanlı eş futbolcular 3. ligde şampiyonluğu hedefliyor

Van'da dezavantajlı alanlarda canlı kız çocuklarıyla açılan eş ayak topu takımı, bu sene önceki el savaş edecekleri 3. ligde kalburüstü iktisap etmek düşüncesince haftanın 3 haset antrenman yapıyor.

Vanlı eş futbolcular 3. ligde şampiyonluğu hedefliyor
23-11-2021 12:16
Van

Van'da dü ay evvela kurulan Van Çınar ve Gençlik Kulübü eş ayak topu takımı, evvela kere katılacakları Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi'nde böke adına müşterek yukarı lige yükselmeyi hedefliyor.

Cimnastik ve ayak topu antrenörü bulunan Serhat Çınar, kızların spora kazandırılması şartıyla yaşama geçirdiği plan kapsamında dezavantajlı alanlarda canlı zeki sporcuları keşfetmeye başladı.

Daha sonradan değerli sporcuların aileleriyle görüşerek inandırma etmeye etkin Çınar, bu sayede 35 insandan oluşan eş ayak topu ekibi kurdu.

Haftanın 3 haset Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Semt Sahası'nda egzersiz karşıcı eş ayak topu takımı, hanuman ayının evvela haftasında başlaması muhtemel müsabakalar düşüncesince hazırlıklarını sürdürüyor.

TFF Kadınlar 3. Ligi'nde savaş ederek müşterek yukarı lige yükselmeyi hedefleyen futbolcular, kalık malzemelerinin katılması ve lisans işlemlerinin tamamlanması düşüncesince yetkililerden dayanaklık etmek bekliyor.

Kısıtlı olanaklara karşın azimle fiilen çelimsiz müddette çıkarlarını geliştiren eş futbolcular, Van'ı en güzel halde temessül etmeyi hedefliyor.

"Amacımız geleceklerini şekillendirmelerine araştırma görevlisi olmak"

Çınar, AA muhabirine, Van'da 2 maaş müddette 35 yabanlık takım kurarak acemi mevsim düşüncesince hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Yetkililerden bu sene evvela kere ligde savaş edecek ekibi düşüncesince dayanaklık etmek talebinde mevcut Çınar, şu halde konuştu:

"En şişman misyonumuz evlatların hayatlarına dokunarak geleceklerini şekillendirmelerine araştırma görevlisi olmak. Bunun düşüncesince elimizden geleni yapacağız. Bu amaçla eş ayak topu takımımızı kurduk. Hedefimiz ilimizi, alanımızı ve ülkemizi temessül edebilmek. Bu yola çıkarken çocuklarımızla yüreğimizi ortaya koyduk. Takımı kurarken esin aldığımız gözcü şuydu. Kentte dezavantajlı kız evlatlarımızın bulunduğunu biliyorduk. Bu anlamda, sosyal, kültürel ve maddesel açıdan vaziyetleri güzel sıfır kız çocuklarımıza ulaşmaya çalıştık."

Şampiyonluğun birlikte kentteki kız evlatlarının hayatlarına dokunabilmeyi amaçladıklarını anlatım fail Çınar, "Çocuklarımızı baş döndürücü henüz güzel bölgelere bildirmek istiyoruz. Yeni kurulan takımda maddesel desteklere ihtiyacımız var. Takım adına hedefimiz 3. Lig'i müşterek numara tam tamamlayıp yukarı liglere çıkmak." dedi.

"Sahanın kraliçeleri olacağız"

Takımın kaptanı Ayşenur Beydüz ise bu sene katılacakları ligde değerli olabilmek düşüncesince derneşik adına antrenmanlara katıldıklarını belirtti.

Futbol engelleme tek spor branşında cinsiyetçiliğin olmaması icap ettiğini aktaran Beydüz, "Benim futbola yönelmem çocukluğumdaki ferde sevdamdandır. Sürekli müşterek ferde oynama isteğim vardı. Ben de bu isteğimi adına bildirmek düşüncesince bu takıma girdim. Hedefim ilimizi ve ayrıca doğacak zamanlarda ülkemizi temessül etmek. Kadın uçan top takımız gelişigüzel devir bizi gururlandırıyor. Başarıları yardımıyla 'filenin sultanları' oldular. Biz de inşallah sahanın kraliçeleri olacağız." ifadesini kullandı.

"Arkadaşlarım bana 'Ronaldo Şilan' niteleyerek sesleniyor"

Sporculardan Şilan Akbal da çocukluğundan beri futbolu sevdiğini, düşlerini yapmak düşüncesince topçu olmayı seçtiğini dile getirdi.

Futbola gelişigüzel devir nazarıitibar duyduğunu özetleyen Akbal, "Abim mahallede çocuklarla ayak topu canlandırırken ego de onlara eklenmek istiyordum fakat 'sen kızsın ferde oynayamazsın' niteleyerek oynamama müsaade vermiyordular. Onlara baş döndürücü kızıyordum. Futbol oynama azmimi kaybetmedim. Daha sonradan Serhat öğretmen beni görmüş oldu ve ayak topu oynayabileceğimi söyledi. Ailelerimiz de inandırma olunca takıma katıldım. 7 yaşlarındayken daim topla oynardım. Ronaldo'yu kalıp alıyorum. Takımdaki dostlarım bana 'Ronaldo Şilan' niteleyerek sesleniyor." biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ