USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Vitor Pereira: 'Çok güçlü ve büyük bir kulüple oynayacağız'

Yunanistan mümessili Olympiakos ile ferda alanında karşılaşacak bulunan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira matbuat toplantısında konuştu. Çok güçlü bir takımla gönül rahatlığı karşıya geleceklerini kail Pereira, "Takımım savaşarak 3 puanı kabul etmek düşüncesi

Vitor Pereira: 'Çok güçlü ve büyük bir kulüple oynayacağız'
29-09-2021 19:29
UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci maçında erte Yunanistan mümessili Olympiakos'u misafir edecek bulunan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Maça bağlı düşüncelerini aktararak laflarına süregelen Portekizli çalıştırıcı, "Hiç şek namevcut ki erte güçlü bir karşılaşma olacak. İyi ve deneyimli bir takıma huzur oynayacağız. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kabil kulvarlarda tekraren destan göstermiş, bizim kabil aşırı büyük bir kulüple karşılaşacağız.

Portekizli bir hocaları mevcut ve kendisiyle arkadaşız. Yarın bizim elleme bir meyve olabilmemiz düşüncesince öz oyunumuzu oynamamız gerekiyor. Umarım erte hava yuvarı de beklediğimiz kabil olur, buna ihtiyacımız var" niteleyerek konuştu. Sakatlıktan dönen aktörleri da erte apiko olsalar bile oynatmayı düşünmediğini kail Pereira, "Sakat oyuncularımız yarınki maçta kuşkulanmak düşüncesince apiko olsalar fark sakatlıktan dünkü çıktılar. Onları yavaş yavaş eğmek istiyoruz. Her halükarda erte 11 aktör sahada olacak" açıklamasını yaptı.

"Benim düşüncesince cümle değil devim bilimi önemlidir"

Göreve geldiği günden beri '3'lü defans' cümlesiyle karşılaştığını tabir fail Vitor Pereira, "Futbol cümle değil, dinamiklerdir. Futbolcular arasındaki etkileşim önemlidir. Dizilişiniz önemlidir. Geriye çekildiğinizde, ofans yaptığınızda farklılıklar göstermeniz mühimdir ve ehemmiyetli bulunan davranışlardır. Hazırlık sürecinin meyve haftasında dü ehemmiyetli pot yaşadık. Daha sonraları 3 günde 1 karşılaşma yaptığımız çağa girdik ve ayrıksı sakatlıklar da oldu. Şimdi sert aşırı hastalıklı oyuncumuz dönecek ve devim bilimi futbolu sergileyeceğiz. Bu tür takımlarda çalıştığınızda ve hem hafta arası bununla birlikte hafta böylelikle karşılaşma yaptığınızda, antrenmanlarda hataları tashih şansınız olmuyor. Ama önderlik gerçekleştirmek önemlidir” dedi.

Steven Caulker'in takımdan ayrılması kendisince sorulan suali da cevap veren Pereira, "Steven Caulker elleme bir oyuncu. Kendisine de selim halde açıkladım. Onun düzen seçimi benim dinamiğime ve sistemime uymuyordu, savunmada aşırı bariz veriyorduk. Onun düşüncesince en iyisini istiyorum. Kim Min-Jae ise benim tanımıma mucibince yukarı dozaj bir aktör ve şu anne denli çalıştığım en elleme isimlerden" ifadelerini kullandı.

"Çok nitelikli bir takımım var"

Maça çıkma bulunan ekip dair sonucu kendisinin verdiğinin altını çizen Vitor Pereira, "Günün böylelikle sonucu ego veriyorum. Berisha'nın ve öteki oyuncuların performansından mutluyum. Karakter, şahsiyet ve nitelik açısından aşırı elleme bir takımım var. Berisha aşırı elleme çalışıyor. Buraya vardığında seviyesini artıracak zamanı olmadı. Rossi, Crespo ve Max Meyer kabil doğrudan adına sahaya çıktılar. Hepsi geldiklerinden beri özgüvenlerini yakalamaya çalışıyor. Hepsinin durumundan memnunum" dedi. Bilimsel yöntem ve analizler kendisince da mütekellim Pereira, "Eğer eleştirilmek istemiyorsanız ayrıksı bir iş yapmanız lazım. Futbol bu. İnsanlar bunu gelişigüzel yede konuşurlar. Futbolun elleme yönü de budur. Sizin neler yapmış olduğunuz bilmiyorlar ancak konuşuyorlar. Futbolun güzelliği de bu. Herkes uygulayım yönetmen ve hacısı hocası benden elan elleme biliyor. Ama onların sahaya gitmeleri ve değişmeyen vermeleri gerekmiyor. İnsanların benim hakkımda konuşmaları da elleme bir şey. Ben buradayım ve bu eleştiriler elleme benim adıma" niteleyerek konuştu.

"Gruptaki tek ekipman diğerinden faik değil"

Grupta toprak meydan takımların birbirlerine aşırı DOĞRU takımlar bulunduğunu laflarına ekleyen Vitor Pereira, "Hedefimiz erte kazanmak. Grupta birbirine DOĞRU takımlar var. Kalite adına farklılıklar olsa da takımlar birbirine benziyor. Hiçbir takımın öteki takımdan faik bulunduğunu düşünmüyorum. Biz de erte 3 nokta kabul etmek düşüncesince elimizden geleni yapacağız. Avrupa Ligi'ni kazanabilecek miyiz? Ben realist birisiyim. Bir ahir maçı düşünürüm. Benim takımım erte savaşacak ve 3 nokta kabul etmek düşüncesince elinden geleni yapacak" ifadelerini kullandı.

Kadroda sektör değiştirme yapmış olup yapmayacağı kendisince da mütekellim Pereira, "Bazı oyuncuların az buçuk süreye gereksinimi var. Mesela Burak Kapacak aşırı gailesiz ve nitelikli bir oyuncu. Ama kendisi bir madun ligden, Bursaspor'dan geldi. Onun taktiksel açıdan birtakımı şeyleri anlayabilmesi düşüncesince vakte gereksinimi var. Ne devir kesinlikle akın yapması ve defans yapması icap ettiğini bilmeli. Ben bu halde bir oyuncuyu sahaya sürmeyi akla yatkın bulmuyorum. Futbolcular bir insanoğlu ve bu yoğunluğu giderebilmemiz düşüncesince sektör değiştirme yapmamız gerekiyor. Önceki maçlarda elimde aşırı bir tomar hal yoktu. Rotasyon yapamadım. Benim düşüncesince dört başı mamur oyuncularım aşırı önemli. Buradan da kendilerine hasretmek istediğim ileti bu" niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ