USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Vitor Pereira: 'Futbol bazen adaletsiz ve bugün de adaletsiz bir sonuç oldu'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, aldıkları 2-1'lik Alanyaspor mağlubiyetiyle ilgili, “Bugünkü oyunla bu skoru doğruluk etmedik. Başkanımız bunu doğruluk etmiyor. Futbol bazen adaletsiz ve bugün de adaletsiz bir sonuç oldu“ niteleyerek konuştu.

Vitor Pereira: 'Futbol bazen adaletsiz ve bugün de adaletsiz bir sonuç oldu'
24-10-2021 22:39

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe evinde Alanyaspor'a 2-1 yenik oldu. Müsabakanın peşi sıra matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, maçla ilgilendiren değerlendirmede bulunarak, “Bugünkü maçla ilgilendiren ne diyebilirim ki. İlk nısıf eksiksiz bir dubara sergiledik, golü anımsamak düşüncesince gelişigüzel şeyi denedik, evvel nısıf 0-0 bitti. İkinci yarıda bunu denedik lakin rakip evvel fırsatta golü buldu. Golden sonradan bası kapasitesini kaybettik. Kazanmak düşüncesince aktör değişimleri yaptık, elverişsiz ayakla mutedil yapmayı denedik ve beraberliği yakaladık. 2-1 meydana getirecek fırsatlar bulduk lakin değerlendiremedik. Rakip kornerden ikinci golü buldu. Rakibimiz gayrisıhhi puanlık bir dubara oynamadı belki. Hayal kırıklığı yaşıyoruz. Taraftarlarımız düşüncesince üzgünüz. Bu biçimde oynamaya bitmeme edersek, bası yaparsak hakeza oynadığımız maçları kazanırız. Birazcık kalık bulunan o topun çizgiyi geçmesi şanssızlığı gelişigüzel devir olmayacaktır. Bu nasip dönecektir. Bu ruhla bitmeme etmemiz gerekiyor. Bugünkü oyunla bu skoru adalet etmedik. Başkanımız bunu adalet etmiyor. Futbol bazen adaletsiz ve bugünde adaletsiz bir sonuç oldu“ dedi.

“Sahanın ortasında hayalet kırıklığı yaşadım“

Maç daha sonra ortalık içinde takımla baş başa tribünlere gitmesi erinç sorulan soruya karşılık sağlayan Pereira, “O an aklımdan şurası düşünüyordum, hakeza bir maçı elbette kaybederiz diye. 90 dakika süresince delik uğrunda bulundurduğumda idrak etmek zor. Futbol böyle, rakip bazen bir kat dirimsel maçı kazanır. Son maçlardaki davranışları sergiledik, baskılı oynadık, düet mücadeleleri kazandık, rakibe dem aldırmadık. Böyle bir maçtan sonradan sahanın ortasında hayalet kırıklığı yaşadım. Taraftarda öyleydi. Bu aşırı normal. Benim tecrübem var. Tecrübem bana şurası söylüyor. Bugünkü oyunu oynar, ruhu gösterirsek bir ahir maçta bu kaybettiğimiz puanı telafi ederiz“ biçiminde konuştu.

“Bugünkü ruhu gösterirsek hali toparlayabiliriz“

Taraftarın kendisini istifaya çağırma etmesiyle ilgilendiren soruya karşılık sağlayan Portekizli Teknik Adam, “Taraftarların muammer bulunduğu hayalet kırıklığını anlıyorum onlarda benim üzere aşırı üzgünler. Yarın aksülamel teşhir günü. Önümüzde aşırı bir tomar karşılaşma mevcut ligde. Bugünkü ruhu gösterirsek bu hali toparlayabiliriz“ ifadelerini kullandı.

“Yaptığınız bir vebal gol ile sonuçlanabiliyor“

Son 3 maçta oynanan futbola yer veren Pereira, “3 maçın analizi farklı. 3'ü birbirinden aşırı değişik maç. Trabzonspor maçına baktığımız devir 70 dakika 1 insan kalık oynadık lakin gene de ruhumuzu sahaya koyduk. Ama bir ceza atışı golüyle karşılaşma bizim düşüncesince bitti. Antwerp maçının analizi değişik zira Avrupa maçı. O maçta yeteri denli agresiflik gösteremedik. Bugün düşüncesince DOĞRU bir çözümleme gerçekleştirmek istersem 3-4 golle kazanmalıydık lakin yakaladığımız fırsatları gole çeviremedik. Rakibi bir aşırı devir şahıs nısıf alanlarına kitledik. Kolay değil hakeza bir oyundan sonradan kaybetmek. Takımın gösterdiği ruhtan memnunum. Maçın sonucunu arama edemiyoruz. Yaptığınız bir vebal gol ile sonuçlanabiliyor. Rakibimiz 2-3 kat geldi, ihtimal 1 benek adalet etmedikleri maçtan 3 puanla ayrıldılar. 1 hafta mevcut Konyaspor maçına. Bu davranışları sergilersek haftaya rakip düşüncesince ağır karşılaşma olacak. Bizim aksülamel gösterip elan aşırı çalışmamız gerek“ dedi.

“Maç bittikten sonradan tebeddülat acı tatlı düşünmek kolay“

Müsabaka içindeki icra ettikleri değişimlerle ilgilendiren soruya karşılık sağlayan Vitor Pereira, “Yapmış olduğumuz değişimleri maçı tashih etmek düşüncesince yaptık. Orta ortalık kalitemizi değiştirmemiz lazımdı. Nazım aşırı bir tomar müddet almadığı düşüncesince yoruldu ve oradaki mutedil standardını yükseltmek düşüncesince Ferdi'yi oraya çektik. Önde de hepsi tutabilmek düşüncesince tek elan ileri uç oyuncusu oyuna soktuk. Mesut değişikliğiyle onun ara üretmesi düşüncesince aldık. Son bir küf verip maçı değiştirebilmesi düşüncesince girdi. Yaptığımız hepsi topu değişimleri maçı tashih etmek düşüncesince yaptık. Maç bittikten sonradan fark iyiydi kötüydü düşünmek kolay. Kafamızda hal adına bunları belirledik ve bu değişimleri yaptık“ sanarak konuştu.

“Sakatlıklar aşırı bir tomar he ve tartım yakalayamadılar“

Takımın gidişatına yer veren Portekizli Teknik Adam, “Gerçekçi bakış açısıyla bakmamız icabında yaşadığımız bir aşırı sakatlıklar he ve onlar ritmini yakalayamadı. Milli arada aşırı bir tomar ulusal aktör ulusal takıma gitti. Bunun ilişkin 3 günde bir karşılaşma oynadığımız takvim erişince antrenmanlarda hatalarımızı düzelti fırsatımız olmadı. Savunma hattımızın ulusal takıma gitmiş olması, Tisserand'ın Serdar Aziz'in ulusal takımda yaşamış bulunduğu ilçe bizi etkiledi. Sangare'nin de sakatlığı bizi etkiledi ve kol oyuncusunu dinlendirme fırsatını elimden aldı. Antrenmanlara 12-13 oyuncuyla çıkacak durumumuz olduk. Taktiksel manada bizi etkiledi. Bugün oynadığımız dubara evvel 5 maçtaki performanstaki davranışların hepsini sergiledik. Çok nitelikli bir takıma erinç oynadık, onların aşırı bir tomar müsabakasını izledim. Oynadıkları maçlarda rakiplerine sıkıntı yaptılar lakin bugün defans yaptılar. Benim fikrime gereğince bugün oynamış olduğumuz dubara faziletli kur oyundu. Kesinlikle biz bugün kaybetmeyi adalet etmedik, taraftarda adalet etmedi“ dedi.

Ozan Buğra Koşar
 

İLGİLİ HABER
Bülent Korkmaz: Şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe takımını alt etmek zordu Bülent Korkmaz: 'Şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe takımını alt etmek zordu'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ