USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Vitor Pereira: 'Oyuncular duygularıyla oynadılar, akıllarıyla değil'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Olympiakos karşısında yedikleri ikinci golden sonradan takımın dengesini kaybettiğini tabir ederken futbolcularının akıllarıyla değil duygularıyla oynadıklarını tabir etti.

Vitor Pereira: 'Oyuncular duygularıyla oynadılar, akıllarıyla değil'
30-09-2021 23:30

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci maçında Fenerbahçe evinde Olympiakos'a 3-0 yenik oldu. Maçın peşi sıra matbuat toplantısında mütekellim Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, kendileri ve kol düşüncesince mütekait müşterek tün olduklarını tabir ederek, ”Aileyiz kazanınca da kaybedince de. 3-0'lık yenilgi kabul etmek hazırlop değil. Ama ego size maçla dayalı fikrimi anlatıyım. Maça baskın başladık, pozisyonlar ürettik ancak bu tür seviyelerde oynuyorsanız yazık yaptığınızda golle ödüyorsunuz. İlk hatada gol yedik. Bu boyut maçın devamında onlara ağız tadı verdi. Organize müşterek halde bitmeme edemedik golden sonra, merkezde baş döndürücü kompaktlardı ve herhangi müşterek ferde kaybında aksi akın yaptılar. Özgüvenimizi kaybettik golden sonra. Basit küf hataları ve ferde kayıpları yaptık. Bir dü eda ürettik. İkinci nısıf ara bulduk, eda ürettik ancak değerlendiremedik. Onlar da baş döndürücü dobra kontrataklarla geldiler. Pozisyonlar ürettiğimiz anda gelip ikinci golü attılar. Biz de bu andan sonradan dengemizi kaybettik. Duygusal oynadık atmosferine etkisiyle. Maçın en iri tesiri yediğimiz ikinci goldü. Bu golü kemirmek taktiksel dengemizi kaybettirdi. Bu ölçüde hakeza müşterek takıma gönül rahatlığı oynuyorsanız şayet ara verirseniz gol atarlar. 3. golü de hakeza buldular. Biz onların hatalarını değerlendirip gol atamadık. Onlar bizim hatalarımızı değerlendirip golleri attılar. Aldığımız mütekait müşterek sonuç, 3-0 ağırbaşlı müşterek sayı ancak zaman 3 benek kaybettik. Deplasmanda bunu telafi etmeliyiz. Bugünden itibaren toparlanıp Kasımpaşa müsabakasını düşünmemiz lazım. Çok ehemmiyetli müşterek maç. Hatalarımızı düzeltmemiz gerekiyor, hatalarımızdan ibret çıkarıp güçlenmemiz gerekiyor. Pazar haset taraftarımıza 3 benek vermemiz gerekiyor. Taraftara teşekkürname ediyorum. Ben bu takımın istikbaline inanıyorum bu takımın kalitesi var” dedi.

”Oyuncular duygularıyla oynadılar, akıllarıyla değil”

Maçın taktiksel sebebi ile özelliğine yer veren Pereira, ”Bu neticede müşterek oyun. Bir ahir karşılaşma ayrımlı olacak ayrımlı rakip olacak ayrımlı sorunlar çözeceğiz. Takım ruhunu korumaya çalışıyoruz. Bugün kimi pozisyonlar yakaladık 1-1 yapabilirdik ancak karşılaşma ortamında hissettiğim şu ki ikinci golden sonradan dengemizi kaybettik. Rakip baş döndürücü kompakt müşterek halde yazık yapmamızı bekledi. Oyuncular duygularıyla oynadılar, akıllarıyla değil. Böyle takımlara ara verirseniz gol atarlar. Mevcut hali görmem gerek. Bugün oynadığımız kol Avrupa'da yoğun oynayan müşterek takım. Biz sınama ediniyoruz, hatalarımızı kazanmak istiyoruz. Bu tür turnuvalarda 3 senedir yoktuk. Bu ölçüde yanlışlar yapmış olursanız rakip gol atar. Taktiksel olgunluğu geliştirmeye çalışacağız. Oyunu elbette arama etmemiz icap ettiğini baş döndürücü dobra öğreneceğiz ve pes etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

”İkinci gol şansımızı kırdı”

Her maçın ayrımlı bulunduğunu tabir fail Portekizli uran adam, ”Maçları yegâne müşterek halde icra etmek imkansız. Bugünkü karşılaşma Başakşehir ve Sivas maçlarından farklıydı. Bugün esasen tığ denedik. Rakibimiz uzun hayvan gibiydi bekledi istediğini bölgeye kadar. Onlar tecrübeliler. Biz kol ruhunu oryaya koyarak başladık. İlk hatamızda tak niteleyerek gelip istediklerini aldılar. Biz romanesk dengemizi kaybettik ve yapmamamız müstelzim küf hataları yaptık. Taraftarın enerjisiyle yine toparlanmaya çalıştık. Bu tür seviyeler de kâmil olmanız rahat kalmanız lazım. Dengeyi kaybederseniz rakipler cezalandırır. İlk nısıf ve ikinci nısıf eda ürettik. Ama saniyelik dengenizi kaybettiğiniz çabucak gelip ikinci golü atabiliyorlar. 1-0 öne geçtikten sonradan bizim hatamıza beklediler. İkinci golden sonradan kol dengesini kaybetti. İkinci gol şansımızı kırdı. Gol atacağımıza inanıyorduk ancak ikinci golden sonradan taraftarı manzara kırıklığına düşürmek enerjiyi düşürdü. Bugün çabucak müşterek karşılaşma kaybettik. Bir ahir pik hazırlanmamız lazım. Ben üç maçı yegâne müşterek nedenle açıklayamam herhangi müşterek karşılaşma farklı” biçiminde konuştu.

Dimitris Pelkas: ”Yakaladığımız şansları atsaydık ayrımlı olabilirdi”

Olympiakos maçının peşi sıra matbuat toplantısında mütekellim Fenerbahçeli topçu Dimitris Pelkas, maçın başlangıcında oyunun kontrolünün kendilerinde bulunduğunu söyleyerek, ”Olympiakos bizi geride bekledi. Birinci golde şansın sayesinde buldular. Bizim hatamızın peşi sıra aksi akış yaptılar. Biz denedik, savaştık. Maçın en ehemmiyetli hali ikinci yarıda direkten benim dönen pozisyonumun peşi sıra golü attılar. Biz yakaladığımız şansları atsaydık ayrımlı olabilirdi. Pazar haset ehemmiyetli müşterek maçımız mevcut ligde lideriz. Yaklaşık 1 buçuk ay süresince yoktum sezona baş döndürücü apiko müşterek halde başladıktan sonradan yargı hayatta olmak kötü. Adım aşama kondisyonumu kazanacağım. Nisan, Mayıs ayından itibaren önce kere 90 dakika oynadım. Bugün kısmet geldi esasen ancak burada tığ aileyiz. Aile kendisine savaşıyoruz. Fırsat ulaştığında elimizden geleni hazırlamaya çalışıyoruz. Bugünü unutup zorlukların içerisinden baş başa çıkacağız. Ben eda ürettiğimizi düşünüyorum o pozisyonları değerlendiremedik. Hatay maçında da baş döndürücü müşterek tomar kısmet üretmiştik. Son anlarda az buçuk hâlâ derişik olmamız gerekiyor. Eleştirilerinizi dinliyoruz ancak familya kendisine bizim bütünlük olmamız gerekiyor. 1-0 kazanmamız gerekiyorsa kazanmalıyız” dedi.

Ozan Buğra Koşar - Bora Akyol

İLGİLİ HABER
Gustavo ıslıklandı Gustavo ıslıklandı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ