USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

‘Yarını Kodlayanlar’ internet sayfası yeni eğitimlerle güncellendi

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği'nin eş projesi ‘Yarını Kodlayanlar'ın internet sayfası yeni eğitim içerikleriyle güncellendi. Web sitesinde kodlamadan siber zorbalığa rastgele mevzuda şümullü bilgelik sunulurken, sarıklı ve öğrenciler de diledikleri eğitimlere onli

‘Yarını Kodlayanlar’ internet sayfası yeni eğitimlerle güncellendi
17-03-2022 13:23

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, evlatları sayısal geleceğe istihzar hedefiyle kolektif yaşama geçirdikleri ‘Yarını Kodlayanlar' projesini geliştirmeye bitmeme ediyor. Bugüne denli 228 bini fazla çocuğun yararlandığı projenin internet sayfası yeni eğitim içerikleriyle güncellendi. Yarinikodlayanlar.com adresinden ulaşılan internet sayfasında öğretmen, mektepli ve eğitim kabul etmek talip hepsi düşüncesince sayısal becerilerini geliştirecekleri; kodlama, düzen geliştirme, hareketli uygulama, siber müstebitlik ve nice mevzuda yetkinliklerini artırabilecekleri bölümler bulunuyor.

Konu karşı değerlendirmede mevcut Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Dijital geleceğe apiko nesiller yetiştirme hedefiyle 6 sene önceki başlattığımız ‘Yarını Kodlayanlar' projesini iri birlikte kararlılıkla sürdürüyoruz. Amacımız, ülkemizin dijitalleşmesine ulama bildirmek ve gailesiz nesilleri eğitimle ihya bilincini yaymak. Bugüne denli 81 ilde 228 binin üstünde çocuğumuza kodlama öğrettik. Eğitim içeriklerimizi daim zenginleştiriyoruz. Scratch eğitimlerinin beraberinde değişik sayısal eğitim başlıklarıyla evlatların sayısal yetkinliklerini artırmayı sürdürüyoruz. Son olarak, projemizin internet sayfasını de yeni eğitim içeriklerimizle güncelledik. Burada kodlamadan siber zorbalığa gelişigüzel mevzuda şümullü bilim sunuyoruz. Yenilenen web sitemizin öğretmen, mektepli ve eğitim kabul etmek talip hepsi düşüncesince ehemmiyetli birlikte pınar olacağına inanıyoruz. Tüketen değil, üreten birlikte evlat hedefiyle çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz” biçiminde konuştu.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şu şekilde konuştu: “Binlerce çocuğun hayatına raci ‘Yarını Kodlayanlar' projemizin kapsamını gelişigüzel güzeşte gün arttırmanın muhik luğu ve gururu içerisindeyiz. Geçtiğimiz proses kodlama bilmenin, kıraat yuvarlak aşina olmak denli ehemmiyetli bulunduğunu bizlere gösterdi. Biz de projemiz ile ülkemizin yaşamış olduğu sayısal dönüşüme kılavuz kaptan bulunan süreçler geliştirerek, çocukların, geleceğin sayısal yaşamına hazırlanmasına ulama sağlamaktayız. Projemiz kapsamında yaşama geçirdiğimiz web sitemiz ile hem projemizdeki ‘Scratch', ‘Tinkercad', ‘Yapay Zeka' ve ‘21. YY Becerileri' üzere eğitimlerimizi aynı zamanda ‘Unity ile Oyun Tasarlama', ‘Appinventor ile Mobil Uygulama Geliştirme' ve ‘Siber Zorbalık' üzere yeni içerikleri yaygınlaştıracağız. Dijital tahavvül düşüncesince ehemmiyetli birlikte etap olduğuna inandığımız sitemizin projemize ehemmiyetli katkılar sunacağına inanıyoruz. Biliyoruz ki 21.yüzyıl sayısal yetkinlikleri ile bireylerin toplumları dönüştürdüğü ve önderlik etmiş olduğu birlikte çağ olacaktır.”

Yeşil Gezegen eğitimlerine katılma imkânı
Verilen bilgiye göre, ‘Yarını Kodlayanlar' internet sayfasına yarinikodlayanlar.com/giris/ adresi üstünden antre yapılabiliyor. Web sitesini kullanacak hoca (eğitmen) yahut öğrenciler elektronik posta adresleriyle düzene kaydolabiliyor. Yenilenen internet sayfası Hakkımızda, Yeşil Gezegen, Eğitimler ve Eğitmen Eğitimleri sekmelerinden oluşuyor. Hakkımızda sekmesinde Yarını Kodlayanlar'a bağlı umumi lansman bilgisi toprak alırken, Yeşil Gezegen sekmesinde bu plan karşı bilgilendirme yapıldıktan sonradan 7-14 gözyaşı arasındaki öğrenciler düşüncesince eğitim başvurularını yapabilecekleri “Eğitime Başvur” seçeneği ve birlikte müracaat formu sunuluyor. Sekmede ayrıca, eğitimlerden sonradan düzenlenecek düşün maratonu ve online eğitimlerin içerikleri karşı da bilgilendirme yapılıyor.

Öğretmen ve öğrenciler düşüncesince ensesi kalın eğitim içerikleri
Yarını Kodlayanlar internet sayfasındaki Eğitmen Eğitimleri ve Eğitimler sekmeleri ise hoca ve öğrenciler düşüncesince ayrı kendisine tasarlandı. Öğrenciler düşüncesince açılan içerikler ortada Appinventor ile Mobil Uygulama Geliştirme, Dijital Ayak İzi, Dijital Ebeveynlik ve 21.YY Yetkinlikleri, Micro:Bit, Scratch, Tinkercad, Kişisel Veri ve Gizlilik, E-öğrenme, Hack Kontrolü, Unity ile Oyun Tasarımı ve Yapay Zekâ eğitimleri toprak alıyor. Öğrenciler, bu eğitimlerden dilediklerine katılabiliyor. Öğretmenler düşüncesince açılan Eğitmen Eğitimleri sekmesinde ise Scratch, Tinkercad ve Micro:Bit eğitimleri toprak alıyor. Öğetmenler, bu eğitimlerden dilediklerini tamamlayıp, kursunu almış olduğu eğitimi öğrencilere aktarabiliyor.

228 bini fazla çocuğa ulaşıldı
‘Yarını Kodlayanlar' projesiyle, Türkiye'nin ciharıyek indinde yaşları 7-14 ortada mütebeddil ufaklıklara fahri eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, algoritma mantığı, yürütüm yapma, hikâyeleme tekvin ve düzen etme üzere mevzularda kuramsal ve kılgılı eğitimler veriliyor. Eğitimlerde ufaklıklara programlama karşı düşün sahibi olma, üreticiliklerini ortaya çıkaracak icraat yapma, kişi fon dünyalarını oluşturma, kişi oyunlarını çoğaltma imkânı sunuluyor. Bugüne denli 81 ilde 228 bini fazla çocuğa vasıl plan kapsamında, 1 yılda elde edilmiş toplanmış içtimai bedel kısaca 6,6 milyon TL olurken, projeye meydana getirilen gelişigüzel 1 TL'lik envestisman 4,4 TL mesabesinde içtimai yarar oluşturdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ