USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ANKA ve AKSUNGUR’un profesyonel çekilmiş hava görüntüleri nefes kesti

Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) kabilinden geliştirilen ve imal edilen evcil İnsansız Hava Araçları (İHA) ANKA ve AKSUNGUR görevlerini namına getirirken geçmiş el açıktan profesyonel birlikte biçimde kayda alındı.

ANKA ve AKSUNGUR’un profesyonel çekilmiş hava görüntüleri nefes kesti
30-11-2021 10:20

Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından, geliştirilen ve imal edilen yerel İnsansız Hava Araçları (İHA) ANKA ve AKSUNGUR görevlerini yürütme ederken geçmiş el havada profesyonel birlikte biçimde kaydedildi.

Türkiye'nin gökyüzündeki gözleri bulunan ANKA ve AKSUNGUR etraflıca devamlı uçuşlar ile ülkenin güvenliğinin teminatı bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne desteğini kesintisiz sürdürüyor.

24 mt. cenah açıklığı ve 750 kilo efdal hayır ağırlık nakil kapasitesiyle ilgi çekici yerel ve ulusal İHA AKSUNGUR, icra ettiği uçuşlarla havada kalış rekoru kırıyor. AKSUNGUR'un gökçe vatanda da çalışan gösteriş alması öngörülüyor.

AKSUNGUR, 40 bin fite derece etraflıca devamlı operasyonlara olanak sağlayan dü nüsha turbo şarjlı dizel PD-170 motoruna da sahip. İlk uçuşunu 2019 senesinde meydana getiren AKSUNGUR, 2021 yılının ikinci çeyreğinde geçmiş ortalık görevine başlayarak, sahadaki pervaz süresi bin saati geride bıraktı.

ANKA İHA, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin keşif, gözetleme, hedef, canlandırma ve belirleme ihtiyacını istikbal etmek az daha geliştirilmiş yerel İnsansız Hava Aracı. ANKA İHA, tün ve gündüz, çirkin hava raporu da dahil, keşif, gözetleme, sabit/hareketli erek tespit, teşhis, tanımlama ve strateji amaçlı, asıl zamanlı görüntü istihbaratı görevlerine müteveccih namına TUSAŞ çeşidinden geliştirildi. ANKA, 200 kilo hayır ağırlık kapasitesi ile 30 bin ödeşme yükselti ve 24 sayaç pervaz süresi kabiliyetlerine sahip.

Utku Şimşek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ