USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Antarktika bilgelik seferinde kullanılacak olan ulusal teknolojiler, kez kadrosuna tasdik edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Hedefimiz Antarktika Anlaşmalar sisteminde 'Danışman Ülke' statüsü kazanarak, Beyaz Kıtada bayrağımızı savurmak ve kıtanın geleceğinde gır sahibi olmaktır." dedi.

Antarktika bilgelik seferinde kullanılacak olan ulusal teknolojiler, kez kadrosuna tasdik edildi
20-01-2022 19:05
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerel imkanlarla geliştirilen nice teknolojik ürünü imtihan yapılmak kıl payı Antarktika kez kadrosunun hizmetine sunduklarını belirterek, "Hedefimiz Antarktika Anlaşmalar sisteminde 'Danışman Ülke' statüsü kazanarak, Beyaz Kıtada bayrağımızı savurmak ve kıtanın geleceğinde yalan sahibi olmaktır." dedi.

"6. Ulusal Antarktika Bilim Seferinde Kullanılacak Milli Teknolojilerin Tanıtım ve Teslim Töreni", Ankara Valisi Vasip Şahin'in de katılımıyla TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleşti.

Bakan Varank, burada meydana getirdiği konuşmada, Türkiye'yi gelişigüzel bölgede kılavuz gemisi ülkelerden bir tanesi gerçekleştirmek kıl payı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ölçülü planların tamamı hızıyla bitmeme ettiğini söyledi.

Savunma sanayiinden sayısal teknolojilere, elektrikli araçlardan gök çalışmalarına derece değişik bölgelerde iri ve çelimli Türkiye'yi bina geçirmek kıl payı çalıştıklarını vurgulayan Varank, polar araştırmalarının da bu vizyonla yürüttükleri ehemmiyetli faaliyetlerin ortada arazi aldığını kaydetti.

Varank, 2017'den buyana kıtaya iptidai fen seferi düzenlediklerini anımsatarak, "Hedefimiz Antarktika Anlaşmalar sisteminde 'Danışman Ülke' statüsü kazanarak, Beyaz Kıtada bayrağımızı savurmak ve kıtanın geleceğinde yalan sahibi olmaktır." ifadesini kullandı.

"Bugün ortak icra vekili Antartika'ya gitse, 'tatile gitti' derler"

İki devir sonra, 20 şahsiyet ortak ekiple altıncı sefere çıkacaklarını bildiren Varank, şöyleki konuştu:

"Bunun polar bilimine kıstak verenler düşüncesince baş döndürücü cümbüş donör ortak proses bulunduğunun farkındayım. İnanın ego de minimum sizler derece heyecanlıyım. Çok istememe karşın bu kadroya müdahale olmadım. Belki bakanlıktan sonradan baht olur. Biliyorsunuz Türkiye'de siyasa zor. Bugün ortak icra vekili Antarktika'ya gitse 'bakan kutuplara dinlence hazırlamaya gitti' derler. Onun düşüncesince şimdilik çabucak ekibimizi destekliyoruz."

Varank, katıksız ortak laboratuvar hüviyetinde bulunan kutupların dünyanın tarihine de bugününe de fotoğraf dokunabilecek ortak yapıya cemaat bulunduğunu dile getirdi.

Kıtada yapılacak gelişigüzel ortak keşfin doğanın, canlıların ve yerkürenin anlaşılması noktasında baş döndürücü bulunmaz bulunduğunu tabir fail Varank, dünya değişikliği ilkin peyda geçirmek kıl payı nice probleminin çözümünün esasta kutuplarda duyurulmayan bulunduğunu belirtti.

Varank, tamamı dünyayı raci neticeler doğurabilecek bu çalışmalarda, Türkiye'nin en ön sıralarda arazi almasından hakkıyla alım çalım duyduklarını vurguladı.

Ekibi kısaca ortak buçuk maaş kuvvetli ortak yolculuğun beklediğini tabir fail Varank, Kovid-19 önlemleri ve tamamı dünyada yükselen vakaların, seferin zorluğunu şimdi da artıracağını söyledi.

"Türkiye'yi fen ve uygulayım bilimi yarışında daima en ön sıralarda tutmaya çabukluk edeceğiz"

Varank, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Nasıl ki bugün polar araştırmacılarımızı sefere uğurluyorsak, DOĞRU gelecekte gök kontrolleri meydana getirecek insanlarımızı da uğurlayacağız. Biz buna inanıyoruz. Birileri bu gösterimi ortaya koyduğumuzda, ulusal gök programından bahsettiğimizde kendi kendilerine küçümsemeye çalışabilirler ancak tığ onların bu tavırlarına alıştık. Artık bu tavırlarına şaşırmıyoruz. Zamanında İHA'lar için, TOGG için, Turcornlar düşüncesince daima aynısını yaptılar ancak hedefler birer birer gerçekleşince susup kaldılar. Bu nedenden dolayı biz, onların ne söylediğine aldırış etmeyeceğiz, özlük işimize odaklanacağız."

Türkiye'yi fen ve uygulayım bilimi yarışında daima en ön sıralarda tutmaya çabukluk edeceklerini tabir fail Varank, ekibin arazi bilimleri, enerjik bilimleri kabilinden değişik alanlardaki 14 plan kapsamında araştırı yapacağını söyledi.

Bakan Varank, bahis konusu planların 29 kurumun iş donanmasında yürütüleceğinin bilgisini verdi.

Bu sefere ilgili arsıulusal iş birliklerinden de bahseden Varank, "Biri Portekiz'den bir tanesi de Bulgaristan'dan peyda geçirmek kıl payı 2 ecnebi araştırman kez ekibimize müdahale edildi. 2 Türk araştırman da doğrusu halihazırda Güney Kore'ye ilgili polar istasyonunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu boyut toy başladığımız polar araştırmalarında ne derece aralık kaydettiğimizi de esasta gösteriyor. Ama bu seferi altın kılan ehemmiyetli ortak bap şimdi var. Milli uygulayım bilimi hamlesi ruhuyla, yerel imkanlarla geliştirilen nice teknolojik ürünü imtihan yapılmak kıl payı kez kadrosunun hizmetine sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Varank, bu adımı polar çalışmalarının ve öteki nice ilmî araştırı projesinin geleceği açısından baş döndürücü bulunmaz bulduğunu söyledi.

"Bunlar faziletli teknolojili fiyatlı ürünler"

Kutuplardaki çalışmaların baş döndürücü kuvvetli dünya koşulları altında gerçekleştirildiğini tamlayan Varank, ekibin güvenliği ve çalışmaların kalitesi açısından kullanılacak bulunan otomobil ve teçhizatın yetkinliğinin baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Makine donatı dair dışa yayımcı olunması yerinde çalışmaların sürdürülebilirliğinin riziko dibine gireceğini dile getiren Varank, şunları kaydetti:

"Bunlar faziletli teknolojili fiyatlı ürünler. Sürekli dışardan aldığınızda ağırbaşlı ortak maliyet ortaya çıkarıyor. Daha da önemlisi, bu teknolojik ürünleri gerçekleştirme ettiğiniz bölgeler baş döndürücü ferah ferah size tedariği sonlandırabilir. Savunma endüstri ilkin peyda geçirmek kıl payı nice bölgede tığ bu yaklaşımları şahsen yaşadık. Kutup kontrolleri da hem üretebileceği konuşu bedel bununla beraber ilmî saygınlık itibarıyla iri ortak potansiyele sahip. Bu sebeple burada da dip ortak arsıulusal rakiplik yalan konusu. İşte tığ de ülkemizin, bu bölgede ego de varım iddiasını pekitmek düşüncesince polar çalışmalarımızı ulusal uygulayım bilimi vizyonumuzla harmanlıyoruz. Ülkemizi nazik teknolojilerin çabucak pazarı değil üreticisi etme hedefiyle atığımız adımlara polar çalışmalarını da müdahale ediyoruz."

Varank, seferlerde ekiplerin kullanacağı faziletli teknolojili otomobil ve teçhizatı yerel ve ulusal imkanlarla geliştirmeye ve üretmeye bitmeme edeceklerini söyledi.

Seferde kullanılacak bulunan mahsulat kendince fen veren Varank, ASELSAN'nın kez kadrosunun enformasyon ihtiyacını istikbal düzeltmek düşüncesince telsiz ve parçalı taşınır tekrarlayıcı telsiz gerçekleştirme edeceğini bildirdi.

ASELSAN çeşidinden geliştirilen taşınır melez kuvvet dayanak biriminin de yalıtım altyapısının bulunmadığı Antarktika'da fen insanlarına erke desteği sağlayacağını tabir fail Varank, firmanın öteki yeteneklerini de kıtaya geçirmek istediklerini aktardı.

Varank, TÜRKSAT'ın da "uydu telefonları" ve BGAN (Broadband Global Area Network) cihazları ile araştırmacılara telefon ve genel ağ hizmeti sağlayacağını bildirdi.

HAVELSAN da bu kez düşüncesince ulusal ortak küresel konumlandırma sistemi ortak GNSS alıcısını ürettiğini bildiren Varank, "Kutup emek harcamaları düşüncesince toy özellikler ve donanımlar eklenmiş bulunan bu ürün, araştırmacılarımıza asıl zamanlı konum, çabukluk ve devir bilgisi ile akıcı düzentileme performansı elde etmiş olacak." dedi.

Varank, TÜBİTAK SAGE'nin de geliştirip ürettiği termik batarya teknolojisi ile kuvvetli Antarktika koşullarında araştırı kadrosuna suhulet sağlayacağını söyledi.

Söz konusu pilin, kadrosunun aceleci hallerde gerekseme duyacağı istinas ve nakit su ihtiyacını da karşılayabileceğine aksan karşıcı Varank, TÜBİTAK SAGE'nin bu uygulayım bilimi ile Türk defans sanayiinin taşınmazlar dışına bağımlılığını ortadan kaldırdığını kaydetti.

Varank, tamamı bu teknolojik mahsul ve hizmetlere ek yerine Anadolu Ajansı'nın da yapacağı yayınlarla kez kadrosunun yapacağı emek harcamaları ve bu serüvenini her insana aktaracağını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ