USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ASPİLSAN'dan raylı sistem bataryalarına evcil çözüm

ASPİLSAN Enerji, ürettiği nikel kadmiyum raylı sistem batarya düşüncesince yerel mülkü vesikası alarak birlikte ürünü elan yerlileştirdi.

ASPİLSAN'dan raylı sistem bataryalarına evcil çözüm
29-09-2021 11:42
Kayseri

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, mukayyet açıklamasında, kurulduğu günden beri defans sanayisinin enerji ihtiyaçlarına inovatif çözümleriyle yanıt sağlayan ASPİLSAN Enerji'nin, sonuç senelerde değişik sektörlere de önem vererek dünkü ürünleri ile portföyünü ehemmiyetli seviyede genişlettiğini belirtti.

Son şekilde geliştirdikleri nikel kadmiyum raylı sistem batarya sistemine de domestik mülkü vesikası alarak müşterek ürünü elan ulusal envantere kaydetmeyi başardıklarını vurgulayan Özsoy, şunları kaydetti:

"Yerli ve ulusal kaynaklarla defans sanayimizin gelişim göstermesi ve dünya sanayimizin güç kazanması namına yaptığımız çalışmalarda dışa bağımlılığımızı kısıntı amacı ile ilerliyoruz. ASPİLSAN Enerji şekilde raylı sistem batarya teknolojilerinde de dışa bağımlılığı kısıntı namına ehemmiyetli müşterek aşama atmış olduk. Ülkemizde çabucak firmamız, dünyada ise üç şirket çeşidinden üretilebilen nikel kadmiyum raylı sistem batarya sistemimiz 23 Eylül 2021 zamanı bakımından Yerli Malı Belgesi almıştır. Ülkemizde sıfır ve ağız ağıza ithal ikamesi niteliğindeki müşterek hızla gelişen teknolojinin firmamızca geliştirilmesi ve verim biçimine getirilmesinde emeği güzeşte her insana teşekkürü müşterek namus borcu biliriz."

ASPİLSAN Enerji Havacılık, Deniz ve Raylı Sistemler Müdürü Murat Kaan da rakiplerine nazaran hem maliyet bununla birlikte feyiz anlamında ayırt yaratıcı sistemlerinin tamamı raylı sistem ölçün ve sertifikasyonlarına cemaat bulunduğunu aktardı.

Batarya sistemlerinin Kayseri, Samsun, Adana ve İstanbul'daki tramvay ve yer altı treni araçlarında kullanıldığını tamlayan Kaan, şu detayları verdi:

"Ülkemizin geçmiş ulusal elektrikli lokomatif projesi bulunan E5000'nin batarya sistemi de firmamızca tasarlanmış, üretimi tamamlanarak teyit edilmiştir. Ayrıca, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı, ASELSAN Projeleri, Bozankaya Gebze–Darıca yer altı treni ve Gaziantep-Gaziray Banliyö projeleri düşüncesince de ASPİLSAN üretimi domestik batarya sistemlerinin kullanılması hedeflenmekte olup, dizayn evreleri tamamlanmıştır. Uluslararası standartlara uygun, küresel taşıt üreticilerinin belirlediği tamamı kondisyon ve gereksinimlere taşıyan batarya sistemlerimiz sebebiyle bundan böyle raylı sistem sektöründeki ehemmiyetli ve eleştiri müşterek teknolojide dışa bağımlılığımız bitmiştir diyebiliriz. Bu kapsamda raylı sistem aküsünün domestik üretilmesi akan açığımızın azaltılması ve dünkü istihdam alanlarının oluşturulması açısından da ülkemize ekleme bedel sağlayacaktır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ