USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Varank: KOSGEB'in Ar-Ge'ye müteveccih dayanak noktası programının ikinci çağrısına çıkıyoruz

Bakan Varank, "Bugün KOSGEB'in Ar-Ge'ye müteveccih dayanak programının mutedil faziletli ve faziletli teknolojili alanlara müteveccih ikinci çağrısına çıkıyoruz." dedi.

Bakan Varank: KOSGEB'in Ar-Ge'ye müteveccih dayanak noktası programının ikinci çağrısına çıkıyoruz
17-12-2021 12:30
Kocaeli

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilişim Vadisi'nde ekonomik 2021 Verimlilik Proje Ödülleri&TEVMOT Projesi Plaket Takdim Töreni'nde, 2014 yılından bu yana gerçekleştirdikleri Verimlilik Proje Ödülleri Töreni'ne, sabık sene müstevli zımnında durmak mecburiyetinde kaldıklarını, bu sene elan faziletli katılımla elan çelimli müşterek biçimde kaldıkları yerden bitmeme ettiklerini söyledi.

Proje ödülleri düşüncesince bu sene 53 ilden 279 iri ölçekli, 77 ılımlı ölçekli, 51 dar ve önemsiz ölçekli pres ve 61 amme işletmesi edinmek neredeyse hep 468 plan başvurusu aldıklarını dile getiren Varank, başkaca 60 ilden 288 hür değerlendiricinin müracaat yaptığını anlatım etti.

Bakan Varank, bu rakamların yedincisini düzenledikleri Verimlilik Proje Ödülleri düşüncesince üstün dereceli bulunduğunu belirterek, "Tabii bu talebin direkt ve vasıtalı sağlam aşırı nedeni mevcut fakat bizzat ego bunlardan en önemlisini pandeminin zorba tesiri kendisine görüyorum." dedi.

Firmaların müstevli ortamındaki belirsizliklere, inovatif ve gürlük DOĞRU yaklaşımlarla yanıt verdiğini kail Varank, "Pandemide ortaya çıkan yılgı şartları online kanallara geçerek, istihsal süreçlerini dijitale ve otomasyona aktararak, operasyonel verimliliklerini artırarak aşıyorlar. İşte bugün, verimliliklerini tasarruf etmek amacıyla aşırı kalburüstü planlar meydana getiren bu firmalara ödüllerini ikram edeceğiz." sanarak konuştu.

Varank, dünyada kalan erke fiyatlarını da dikkate aldıklarında erke verimliliğinin işletmelerin rekabetçiliğinde en ehemmiyetli hususlardan bir tanesi olduğuna dikkati çekerek şöyleki bitmeme etti:

"Bu sebeple tığ de çelimsiz ismi TEVMOT olan, KOBİ'lerde Enerji Verimli Motorların Teşvik Edilmesi projesiyle ehemmiyetli müşterek düzentileme başlattık. 7 OSB'mizde çalışkanlık yayınlayan 33 KOBİ'nin kullandığı emektar motorları toy döl doğurgan motorlarla değiştirdik. Bu işin maliyeti noktasında da KOSGEB ile KOBİ'lerimize ehemmiyetli destek sunar sağladık. İşletme Geliştirme Desteği ile toy tahsil edilen erke doğurgan motorların maliyetinin yüzdelik 60'ını tığ karşıladık. Bu motorların domestik vesikası mevcut ise sağladığımız desteği yüzdelik 75'e derece çıkardık. Bu sayede şu ana derece 1000 megavatsaatlik çarpıcılık tasarrufu elde ettik. İşte çağ doğurgan motorlara geçerek bu tasarrufun gerçekleşmesini sağlayıcı firmalara da onurluk takdimi yapacağız."

"İhracatımız Cumhuriyet tarihinde önceki defa salname bazda 220 bilyon dolara ulaştı"

Türkiye'nin, hükümetleri devrinde herhangi müşterek bölgede aşırı iri ilerlemeler kaydettiğini tamlayan Varank, "Bu bölgelerin başlangıcında da Bakanlığımız uhdesindeki uran ve uygulayım bilimi geliyor.
Son 19 yılda ekonomik uran altyapısından iş ve envestisman ortamına, Ar-Ge ve uygulayım bilimi ekosisteminden kalifiye insanoğlu kaynağına, KOBİ'ler ve girişimcilikten diyalekt kalkınmaya derece nice bölgede akliyeci ve can alıcı politikalar uyguladık." dedi.

Bakan Varank, senelerdir etap basamak büyüyen Türk sanayisinin müstevli sürecinde hepsi dünyanın dikkatini çektiğini, rüştünü tanıtlama ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"İşte ihracatımız… Cumhuriyet tarihinde önceki defa salname bazda 220 bilyon dolara ulaştı. Bu değerin kestirmece yüzdelik 95'i de imalat uran mamüllerinden oluşuyor. Biz elan aşırı bilgi, uygulayım bilimi ve emeğin kullanıldığı, ilişik değerin bulunduğu uran ürünleri üretip satıyoruz. Ayrıca burada elden müşterek hacim artışından bahsetmiyoruz, strüktürel kendisine da iri müşterek tahavvül var. 2002 senesinde ağırlığı ceninisakıt teknolojili ürünlerden oluşan 36 bilyon dolarlık ihracatı fakat yapabiliyorduk. Bugün ise faziletli ve orta-yüksek teknolojili mamüllerin domine etmiş bulunduğu müşterek dış satım sepetimiz var. Diğer taraftan, bu sene bakımından 1 bilyon dolar değerlemeye vasıl Unicorn, şu demek oluyor ki bizim deyimimizle Turcorn sayımız 5'e yükseldi. Bugün Türkiye, dünyanın en iri gazeteleri çeşidinden teknolojide Avrupa'nın yıldızı kendisine nitelendiriliyor."

"Gelişen uran ve uygulayım bilimi ekosistemi ekonominin gelişme göstermesine yardım sağlıyor"

Bakan Varank, gelişen uran ve uygulayım bilimi ekosisteminin, ekonominin gelişme göstermesine de faziletli kurda yardım sağladığına ayraç ederek, "Bakınız Türkiye'nin nema performansında en iri hisse sahiplerinden biri, akıbet dü çeyrekte yüzdelik 40 ve yüzdelik 10 büyüyen uran sektörüdür. Ancak burada aşırı ehemmiyetli bulunan müşterek bambaşka madde elan var. Nedir o? Üretimdeki artım yanında istihdam da getiriyor. Pandeminin kökeninden bu yana sanayideki mukayyet istihdam 4 milyondan 4 milyon 700 bine çıktı. Tam 700 bin şahsiyet müşterek artış. Türkiye ekonomisini elden kurlar üstünden yoklamak ülkemize iri haksızlıktır. Üretim cephesindeki çeşitliliğimiz, bunalım dönemlerindeki direncimiz, aktif ve yaratıcı iş gücümüz, riziko alabilen girişimcilerimiz Türkiye ekonomisinin atmık kemiğidir." değerlendirmesinde bulundu.

Ülke ekonomisinin en ehemmiyetli kahramanlarının da işkilsiz herhangi müşterek sektörde kendince teri akıtan emekçiler bulunduğunu dile getiren Varank, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, herhangi müşterek devirde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemeyi duyuş edindik. Elbette akıbet devirde yaşanmış bulunan teessürat karşısında çalışanlarımızın emeğini, ekmeğini, kendince terini dayanak edinmek esas sorumluluğumuzdu. Bu noktada geçmiş Sayın Cumhurbaşkanımızın duyuru etmiş bulunduğu toy minimum ücretin, milletimiz ve amele kardeşlerimiz çeşidinden aşırı müspet karşılandığını görüyorum. Yüzde 50 artım oranıyla bugüne derece işlenmiş en faziletli ecir artışını çalışanlarımıza elde etmiş olduk."

Varank, bu artışın işverenler üzerindeki yükünü hafifleterek minimum ücretten sağlık vergisi ve kaşe vergisini de kaldırdıklarını, böylecene işvereni 450 lira arttırma müşterek yükten kurtardıklarını söyledi. Bakan Varank, toy minimum ücretin çalışan, çalıştıran ve hepsi kesimler düşüncesince iyi olmasını dileyerek, "Oluşan ipham havasının dağılacağı müşterek çağa hızlıca gireceğiz. Bunu da yatırım, üretim, istihdam ve dış satım gündemini canlı sara yapacağız." dedi.

"KOSGEB'in Ar-Ge'ye müteveccih dayanak programının ikinci çağrısına çıkıyoruz"

Bakan Varank, "Bugün KOSGEB'in Ar-Ge'ye müteveccih dayanak programının ılımlı faziletli ve faziletli teknolojili alanlara müteveccih ikinci çağrısına çıkıyoruz." dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ