USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Varank TOGG Gemlik Tesisleri İnşaatında incelemelerde bulundu

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) Gemlik'teki istihsal tesisinin inşaatı himmet kesmeden bitmeme ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ölçülü emekleri durumunda inceledi. Projenin Türkiye'nin 100. yılına kaşe vuracağını tamlayan Bakan Varank, “Türkiye

Bakan Varank TOGG Gemlik Tesisleri İnşaatında incelemelerde bulundu
12-10-2021 14:24

Varank, istihsal tesisinin tamamlandığında Avrupa'nın çevreye en hürmetli fabrikası olacağını anlatım ederek “Söz verdiğimiz halde 2022 yılının böylecene araçlarımızı dizi istihsal bandından indirmiş olacağız” niteleyerek konuştu.

İşler yolunda

27 Aralık 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıtımı yaptığı, 18 Temmuz 2020'de gene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılmış olduğu birlikte törenle üretimevi inşaatı başlatılan Türkiye'nin Otomobili'nde işler amacında gidiyor.

Fabrika inşaatında inceleme

Bakan Varank, banttan indiğinde Avrupa'nın çırılçıplak elektrikli geçmiş ve birlikte tane SUV modeli olacak TOGG'un Gemlik'teki tesislerinin inşaatında incelemelerde bulundu. Varank'a ziyaretinde Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yönetim Kurulu Üyesi, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş zevcelik etti.

Brifing aldı

Ziyaret çerçevesinde yetkililer, envestisman stratejileri hakkındaki Bakan Varank'a bilim verdi. Boya, beden ve spekülasyon binalarının özellikleri, inşaatta geçer dünkü teknolojiler, âmâ kip uygulaması ve şimdiki boyut ile ilişik brifing meydan Varank, dünkü oluşturulan karayolları bağlanak şeklini durumunda incelendi.

İncelemelerin peşi esna değerlendirmelerde mevcut Bakan Varank şunları söyledi:

Süratle bitmeme ediyor: Türkiye'nin 100. yılına damgasına vuracağına inandığımız, Türkiye'nin Otomobili projesi düşüncesince Gemlik'teyiz. Türkiye'nin Otomobili deriz gücün mobilite dünyasındaki değişimlere baktığımızda geleceğe kaşe vuracak birlikte teknolojik maşa bulunan Türkiye'nin Otomobili dememiz henüz doğru. 2019 senesinde duyuru ettiğimiz halde arabanın 2022 böylecene dizi istihsal bandından inebilmesi düşüncesince şu anda Gemlik'te üretimevi inşaatı planlandığı üzere bitmeme ediyor.

Pandemiye karşın Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'ndaki babayiğitlerimiz şişman birlikte özveriyle, şişman birlikte gayretle çalışmaya bitmeme ediyor. İçerisinde bulunduğumuz bina, boyahane olacak. Otomobillerimiz burada en akıbet uygulayım bilimi ile boyanacak. Fabrika. hatların kurulması ve işler duruma getirilmesiyle bu arada tamamlanacak.
En akıbet ve en dünkü teknoloji: İnşallah lakırtı verdiğimiz halde tığ Türkiye'nin Otomobili'ni Türk Milleti'yle buluşturmuş olacağız. Türkiye'nin 100. senedir beklediği bu projede başarıya ulaştırmış olacağız. Burada hayattaki üretimevi teknolojilerini değerlendirerek en son, en dünkü ve en teknolojik üretimevi kurulmaya çalışılıyor. Çevre açısından baktığımızda da Avrupa'nın çevreye en hürmetli otomotiv fabrikası Türkiye'de, Gemlik'te Türkiye'nin Otomobili TOGG'la müesses olacak.

Yakın izlem ediyoruz: Projeyi hem babayiğitlerimizle hem projedeki meraklı arkadaşlarımızla bu arada ve nezaret adına benzeyen birlikte halde izlem ediyoruz. İnşallah lakırtı verdiğimiz halde 2022 yılının böylecene araçlarımızı dizi istihsal bandından indirmiş olacağız.

Yüzyılın projesi

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, tesisin temellerinin Temmuz 2020'de atıldığını anımsattı. O günden bu güne 230 bin metrekare boğunuk alanın alçak fevk yüzdelik 70'inin inşaatının tamamlandığını bildiren Zorlu, “Ülkemize hayır kademli olsun. Sayın Bakanımızın söylediği üzere asrın projesidir” dedi.

Dünyaya satacağız

Zorlu, Avrupalıların ahbapça yanmalı motorların hakkındaki yenilikler yaptığını fakat TOGG'un sıfırdan bu işe başladığını kaydetti. Bunun TOGG düşüncesince birlikte yarar bulunduğunu vurgulayan Zorlu, “Aynı sürede otonom, sayısal birlikte teknolojiyle bu arada bu arabalarımızı hem vatandaşımız kullanacak, aynı sürede inşallah 2024-2025 senesinde da dünyaya satacağız” niteleyerek konuştu.

Planladığımız halde ilerliyoruz

TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, planladıkları halde ilerlediklerinin altını çizerek “Gece devir şişman birlikte heyecanla, sonsuz tükenmez enerjimizle değme daim bu arada hissedarlarımız ve bizi destekleyen eksiksiz paydaşlarımızla çalışıyoruz” dedi.

Mobilite Dönüşüm Merkezi

Yola çıktıkları andan itibaren ‘Otomobilden Fazlası' dediklerini anlatım fail CEO Karakaş, “Otomobilden ilavesi elbette ki fabrikadan ilavesi birlikte ortamdan gelmeli. O sebeple burada birlikte istihsal tesisinin indinde Ar-Ge, dizayn stüdyosu, testlerimizi yapabileceğimiz ve bizlere mucibince henüz önemlisi gitgide teknolojiyi deneyimleyebileceğimiz birlikte merkezimiz de olacak. Biz burayı Mobilite Dönüşüm Merkezi adına adlandırıyoruz” ifadesini kullandı.

Çevre dostu tesis

Karakaş, anahtar üzere tesisi de dünkü çocuk teknolojilerle donattıklarını anlatarak “Hem şirketimizin hem markamızın DNA'sında çevreye hürmetli peyda etmek var. mesela zarfında bulunduğumuz boyahane, şu an Avrupa'nın en bembeyaz boyahanesi. Bildiğimiz kadarıyla da dünyanın sayılı. Burada çevreyle iç içe, çevreyle arkadaş dünkü çocuk teknolojiyi büründüren birlikte tesisten bahsediyoruz” halinde konuştu.

Amaç sene sonuna binayı bitirmek

Bu yılın sonuna derece binaya bağlı mevzuları tamamlamayı amaçladıklarını kail Karakaş, “Önümüzdeki yılın Mayıs, Haziran'ına derece ekipmanlar yerleştirilecek. Ondan ahir zamanlarda de yavaş yavaş değme imalat sisteminde neler gerekiyorsa sırayla ve gereğince yapılacak. 2022 böylecene da dizi üretime amade olacak.” niteleyerek konuştu.

İnşaat tamamı hızıyla sürüyor

TOGG inşaatında bin 600'ün üstünde personel çalışıyor. Bakan Varank'ın incelemelerde bulunmuş olduğu boya binasında 2 bin 500 titrem sert bağlantısı yapıldı. 22 bin metreküp beton döküldü. 138 skor polat sütun dikildi. 11 bin titrem polat imalatı tamamlandı.

Binalar yükseliyor

Bunun beraberinde beden istihsal binası, spekülasyon binası, erke binası, su el işi tesisi, pil binası, antre binası ile ayıklama binasının sert bağlantıları, beton dökümleri, bodrum engel imalatları, sütun montajları, polat imalatları, çatı-cephe sandviç açık oturum montajları bitmeme ediyor.

Alt çatı çalışmaları

Fabrikanın ast yapısı düşüncesince de 535 mt. rahmet suyu, 2 bin 450 mt. atılan su kesimi düz yazı edildi. 623 mt. göz imalatı tamamlandı. 2 bin mt. mekân duvarı imalatı bitirildi. 11 bin metreküp kazı, 82 bin metreküp dolgu yapıldı.

Mülkiyet hakları Türkiye'nin olacak

Türkiye'nin düşüncesi ve endüstriyel iyelik haklarına eş olduğu, toptan ölçekte kompetitif birlikte araba markası tekvin hedefiyle ortaya çıkan TOGG, banttan indiğinde Avrupa'nın çırılçıplak elektrikli geçmiş SUV'u olacak. TOGG, 2030 yılına derece 5 ayrımlı modeli de sektöre sürecek. İlk evrede yüzdelik 51 yerlilik oranına eş elektrikli, irtibatlı ve dünkü çocuk otomobiller, Gemlik'te 1.2 milyon metrekare bölgeye müesses fabrikada üretilecek.

Oğuzhan Halil Özbek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ