USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Varank Türkiye'nin en şişman canlandırma ve nağme stüdyosunda gençlerle buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ramazan buluşmalarındaki akıbet durağı, Türkiye'nin en şişman canlandırma ve neva stüdyosu bulunan ISF oldu.

Bakan Varank Türkiye'nin en şişman canlandırma ve nağme stüdyosunda gençlerle buluştu
28-04-2022 15:44
Ankara

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamaya göre, Varank'ın "Animasyon, düzen ve tasarıma âşıklı mısınız? Pazar akşamı (24 Nisan) Ankara'da, Türkiye'nin en aşırı izlenen canlandırma filmine imza atan sayısal ahenk ve kaynak stüdyolarında bu arada iftar vakti vakti gerçekleştirmek lazım misiniz? Katılmak arzu edenler büro veya mesleklerini yanıta yazmayı unutmasın." mesajı ilişkin ayrımlı şehirlerden çoluk çocuk Ankara'da buluştu.

Buluşmanın adresi, 8 senedir gösterilen çizik saf "Rafadan Tayfa"nın üretildiği ISF Studios oldu. Bakan Varank, çizik dizinin yapımcısı ve yönetmeni İsmail Fidan'ın ev sahipliğindeki ziyarette benzeri Esra Varank ve gençlerle baş başa canlandırma istihsal süreçlerini durumunda inceledi. Varank ve beraberindekiler hâlâ sonradan iftar vakti vakti açtı.

Bakan Varank, iftarın arkası esna gençlerle sohbetinde Ankara Kalkınma Ajansı eliyle ISF ile teşrikimesai yapacaklarını kaydederek kurulması planlanan akademide görgü bilimi bilimi alanlara dayanaklık etmek vereceklerini söyledi. Akademinin bu sektörün fabrikası kabil çalışacağını anlatım fail Varank, burada verilecek beniz yüze ve devre içi eğitimlerden izinli bulunan gençlerin piyasaya kazandırılacağını vurguladı.

Davete eklenmiş bulunan öğrencilerin stüdyoya yetişmen kendisine gelebileceği sözünü Fidan'dan aldığını aktaran Varank, stüdyonun ahenk sanatçılarına da açılacağını belirtti. Gençlerin müşterek sorusu ilişkin yonga tasarımının niş müşterek düzlük bulunduğunu özetleyen Varank, Türkiye'nin evvela yerel ve mili kendisine mutasavver işlemcisi bulunan Çakıl'dan bahsetti.

Varank, bakanlığının ilkokuldan anadan görme girişimciye denli değme yaşlarındaki bireye müteveccih faaliyetleri bulunduğunu anlatım ederek, "İlkokuldaki çocuklarımızı, Deneyap Teknoloji Atölyeleri ile buluşturuyoruz. KOSGEB ile müşterek iş noktayı ayırmak talip anadan görme girişimcileri destekliyoruz. Hayatın değme bölgesine yapışık müşterek bakanlığız." dedi.

"Samsak döveçli" mini konser

Gecede, Elif Buse Doğan mini müşterek dinleti vererek iftara mevrut misafirlere şaşırtı yaptı, ilahilerden el müziği bestelerine denli nice iz seslendirdi. Doğan, Kütahya Tavşanlı'nın pop türküsü Samsak Döveci'nin ayrımlı versiyonlarını da bu arada seslendirdi. Varank ve Doğan, türküye ismini sağlayan sarımsak döveci ile çalım verdi. Konserin arkası esna Bakan Varank, Elif Buse Doğan'a TEKNOFEST montu armağan etti. Doğan'ın İstanbul'daki sonuç TEKNOFEST’e canlı zımnında giremediğini belirtmesi ilişkin Varank, kendisini bu yıl Samsun'da yapılacak TEKNOFEST'e çağırma etti.

Rafadan Tayfa karakterlerinden Hayri ve Kamil'in, Varank ve katılımcılara Osmanlı şerbeti ve allı güllü kit ağırlama etmesi mülevven görüntülere oyunluk oldu.

"Çok alım çalım verici"

Davete eklenmiş bulunan adlardan Kadıköy Anadolu Lisesi Öğrencisi Zeynep Karahasanoğlu, animasyona aşırı ilgilendiren bulunduğu düşüncesince davete İstanbul'dan katıldığını belirterek, "İstanbul'dan geldim. Bu sektörle aşırı ilgiliyim o sebepten müşterek stüdyo gitmek aşırı elleme müşterek vesile ha benim için. Kendi kültürümüzün müşterek başarısını gitmek aşırı alım çalım verici." sanarak konuştu.

Yenikent Anadolu Lisesi Öğrencisi Eren Sami Özdemir, "Annem Twitter'da bakanı izleme ederken görmüş, benim de resme ve animasyona ilgilendiren olduğumu bilmiş bulunduğu düşüncesince kimi resimlerimi göndermiş, Anneme ileti atılmış, ego de görür görmez aşırı sevindim." dedi.

Gazi Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü 4. derslik talebesi Nurbanu Koçak, "Sayın Bakanımızı Instagram'dan izleme ediyordum zaten. Gençlerle bulunan yakınlığını da biliyorum. Ortam aşırı keyifli, aşırı eğlendim güzeldi." sanarak konuştu.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencisi Asyacan Ertürk, "Bölümümüzden müşavir öğretmenimiz WhatsApp grubuna ileti gönderdi. Ben de elden katıldım. Onaylanmış Instagram'dan ego de geldim. Çok müfit ve belletici ha aşırı mutluyum." ifadelerini kullandı.

Endüstri mühendisi Fatma Şahin de duygularını, "Bakanımızın gençlerle iftar vakti vakti buluşmalarını doğrusu izleme ediyordum. Twitter’dan şansımı denedim. Çok heyecanlandıran müşterek davetti. Çok elleme müşterek gündüz ha bizim için. Sürprizleriyle baş başa emeği güzeşte her insana bilhassa davetleri düşüncesince Sayın Bakanımıza teşekkürname ederim." laflarıyla aktardı.

"Kalkınmada müşterek numara vebal bizde"

Varank, on paralık tanımadığı gençlerle iftar vakti vakti buluşmaları yaparak hem gençlerin fikirlerini edinmeyi bununla birlikte nezaret ile ilgilendiren düşüncelerini öğrenmeyi istediğini belirterek, "Ramazan ayının sonuç organizasyonunda sonuç iftar vakti vakti davetini de bilhassa animasyon, tasarım, düzen sektörüne dikkat duyan gençlerle yaptık. Gençlerle, sektördeki arkadaşlarımızla oyunu konuştuk, animasyonu konuştuk, Türkiye'yi elbette hâlâ elleme noktalara getirebiliriz, onların fikirlerini dinledik." ifadelerine arazi verdi.

ISF stüdyolarının Türk kültürüne de işlev fail aşırı ağırbaşlı müşterek altyapıya eş bulunduğunu kaydeden Varank, "Burada animasyon, diziler ve beyaz perde filmleri üretiliyor. Aynı sürede seslendirmeyle ilgilendiren ahenk stüdyosu kendisine da aşırı ağırbaşlı ve nitelikli işlere imza atılıyor. Son devirde düzen piyasasının geldiği noktadan hakkıyla memnunuz. Şirketlerimiz aşırı ağırbaşlı ilişik bedel üretiyorlar. Yurt dışından aşırı ağırbaşlı yatırımcılar düzen sektörüne, firmalarımıza ağırbaşlı yatırımlar yapıyorlar. 2021 senesinde dünyada düzen dalında en müşterek tomar envestisman düzlük kent İstanbul oldu." bilgilerini paylaştı.

Varank, nezaret kendisine yaşamın değme bölgesine yapışık planlar gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "2 gündüz evvela Karaman'daydık. Divle Obruk Peyniri sanarak müşterek peynirleri var. Peyniri yapmış olup tuluma basıp mağaraya koyuyorlar. 4 ay bekletiyorlar. O mağaranın altyapısına da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kendisine Kalkınma Ajansı tarafından dayanaklık etmek vermişiz. Bana yazıyorlar toplumsal medyadan. 'Ya senin peynirle ne işin var?' diye. İşte onu göstermek istiyorum. Bölgesel kalkınma da bizim ruzname maddelerimizden müşterek tanesi." dedi.

Hayatın değme bölgesine dokunduklarını bildiren Varank, "Göbeklitepe'nin çatısını Bakanlık kendisine nano malzemeden müşterek membranla tığ kapladık. Türkiye'yi kalkındırma savaşı veriyorsak müşterek numara vebal bizim bakanlığımıza düşüyor." ifadelerini kullandı.

Varank, Elif Buse Doğan'ın seslendirdiği eserlerle iftar vakti vakti sonrası sevinçli müşterek saat geçirdiklerini anlatarak, "Gençlerin türküyü önemsemelerini, zat kültürümüzün müziğiyle yetişmelerini, zat kültürümüzün müziğinden haberli olmalarını önemsiyoruz. Aslında ISF stüdyoları Türk kültürüne işlev fail aşırı ağırbaşlı işlere imza attı. Böyle müşterek stüdyoda Türk el müziğinden asar dinlemek, bunun indinde ilahiler uymak ayrımlı müşterek sınama oldu. Samsak Döveci sürprizi de gözlerinden gördüğüm kadarıyla, etraflı misafirlerimizin hoşuna gitti." değerlendirmesine bulundu.

Türk kültürüne makul çizik filmler​​​​​​​

Çocukları eğlendirmek mottosuyla, "İnsana bedel katmak" misyonuyla kurulan ISF Studios, doğacak dozaj canlandırma ve yapım işleri bilhassa edinmek neredeyse sayısal sanatların tamamında icraat yürütüyor. Rafadan Tayfa, Yade Yade kabil saf filmlerin yanı esna Rafadan Tayfa'nın beyaz perde versiyonlarını çıkaran canlandırma stüdyosu, Türkiye’de büyümekte bulunan bu sektörün öncülerinden birisi olma hedefiyle bilhassa Türk kültürüne makul çizik filmlerle zevk topluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ