USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakü'de 'TEKNOFEST Azerbaycan'ın tanıtımı yapıldı

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "Şayet Türkiye haricinde müşterek TEKNOFEST gerçekleştireceksek bunu evvel adına nasip donanması yaptığımız can kardeşlerimizin topraklarında yapmalıyız dedik." diyerek konuştu.

Bakü'de 'TEKNOFEST Azerbaycan'ın tanıtımı yapıldı
07-02-2022 12:25
Bakü

Bakü'de, 26-29 Mayıs'ta yapılması planlanan dünyanın en şişman Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinin (TEKNOFEST Azerbaycan) lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı bulunduğu festivalin lansman toplantısına Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşat Nebiyev, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ve aşırı sayıda çağrılı katıldı.

Nebiyev, etkinlikte icra ettiği konuşmada, TEKNOFEST'in Azerbaycan'da yapılmasının dü diyar arasındaki hukuk birlik ve önemli müttefikliğinin belirgin örneği bulunduğunu söyledi.

Nebiyev, TEKNOFEST'in Azerbaycan'da gerçekleşecek olmasının kendileri düşüncesince şişman itibar ve yazık bulunduğunu vurguladı.

TEKNOFEST'in Azerbaycan gençlerinin bilime, teknolojilere ve inovasyonlara beğenisini artıracak müşterek aktif fiil olacağının altını çizen Nebiyev, Azerbaycan gençlerini, start-up'ları ve ait şirketleri festivale katılmaya çağırma etti.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in müşterek hayalle başladığını ve Türk milletinin kuma bulunduğu seferberlikle 5. yılına ulaştığını söyledi.

Bayraktar, bu hayalin ilkin İstanbul'un, sonraları Türkiye'nin sınırlarını aştığını belirterek, "TEKNOFEST esasta müşterek transformasyon rüzgarı. Yüksek uygulayım bilimi geliştiren müşterek ülkeye dönüşebilmek düşüncesince toplumumuzun herhangi müşterek kesimi ile baş başa yürüttüğümüz müşterek seferberlik. TEKNOFEST'in kalbinde geleceğin trendlerini içeren uygulayım bilimi yarışmaları duruyor. TEKNOFEST ayrımsız sürede hesabına Milli Teknoloji Hamlesi dediğimiz müşterek hareket. Her bölgede gayrimenkul dışına basıcı olmaya direngen gençlerimizin dünyaya 'biz de buradayız' söylediği en şişman platform." değerlendirmesini yaptı.

TEKNOFEST seferberliğinin Türk milletince şişman haz gördüğünü, 2. senesinde 1 milyon 700 bin bireyin katılımıyla dünyanın en şişman havacılık, feza ve faziletli teknolojiler festivali bulunduğunu bildiren Bayraktar, bu sene Türkiye'deki festivali Samsun merkezli kazanmak az daha Karadeniz'de düzenleyeceklerini, Azerbaycanlıları TEKNOFEST Karadeniz'e de çağırma ettiğini belirtti.

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in çağ geçtikçe büyüdüğünü ve büyümeğe bitmeme ettiğini, gayrimenkul dışından ağırbaşlı teşrikimesai teklifleri aldıklarını anlatarak, "Şayet Türkiye haricinde müşterek TEKNOFEST gerçekleştireceksek bunu evvel şekilde nasip donanması yaptığımız can kardeşlerimizin topraklarında yapmalıyız dedik. Bu nedenle Türkiye dışındaki evvel TEKNOFEST'i Azerbaycan'da yapıyoruz." niteleyerek konuştu.

Bağımsızlık düşüncesince ulusal defans sanayiine ehil olmanın eşya olduğuna dikkati çekici Bayraktar, bunun en güzel örneğini, ulusal ve ibdai şekilde geliştirdikleri Bayraktar SİHA'ların fariza icra ettiği Türkiye'nin terörle savaş harekatında ve Karabağ'da gördüklerini hatırlattı.

"Tek kavim şekilde gine taraf yana, gine beraberiz"

Bayraktar, kanayan Karabağ yarasının, zaferin mimarı şüheda ve gaziler yardımıyla kapandığını aktararak, şunları söyledi:

"Karabağ işgalden azat oldu. Karabağlı canlar evlerine dönmelerine başladı. Tam da bu nedenle faziletli teknolojiyi hiç kimseye basıcı olmaksızın milletimizin geliştirmesi gerekiyor. Bakü'de evimizdeyiz. Tek kavim şekilde gine taraf yana, gine beraberiz. Şunu aşırı güzel biliyoruz ki İstanbul'da edilen duaya Bakü'de amin denir. TEKNOFEST Azerbaycan evvel senesinde zımnında 10 yarış ile başlıyor. Tüm uygulayım bilimi meraklılarını ellerini tez yakalayıp 17 Şubat'a derece bu yarışmalara müracaat hazırlamaya çağırıyorum. Bu yarışmaları düzenlerken hedefimiz hem milletimizin hem de adamlık ailesinin dirlik ve refahı içre yaşayacağı müşterek geleceği düz yazı etmektir. Artık tükenmiş yarışlara değil geleceğin trendi bulunan uygulayım bilimi mevzularına odaklanmamız müşterek zorunluluktur. Gelin, geleceğin çelimli Azerbaycanı'nın oluşmasında sizler de toprak alın. Her muhtelif katkıyı vermeye hazırız. Azerbaycanlı paydaşlarımızla baş başa kuracağımız bilgi merkezlerinde robotikten kodlamaya, bileşimli zekadan siber güvenliğe geleceğin uygulayım bilimi sahalarında canlı kardeşlerimiz yetişecek. Yüzyıllar öncesinden süregelen Kafkas İslam Ordusundan Karabağ savaşına uzanan kuma tarihimiz gösterdi ki birbirimizden ayrı düştüğümüzde, ırak kaldığımızda baştan sona kaybettik. Bu nedenle baştan sona müşterek arada şişman hedefler düşüncesince beraberlik ile çiğin omuza vererek çalışmaya bitmeme etmeliyiz. Birlikteliğimiz ülkelerimizin gönençli geleceği ve mükemmel istiklal mücadelesine en şişman dayanak olacaktır."

"​​​​​​​Gün bayraklarımızı elan da yükseğe çekip sonsuza derece emniyet arasında dalgalanacağı gündür"

Azerbaycan'ın millî istiklal hareketinin öncülerinden Mehmet Emin Resulzade'nin "Bir defa yükselen sembol müşterek elan inmez" laflarını hatırlatan Bayraktar, "Gün bayraklarımızı elan da yükseğe çekip sonsuza derece emniyet arasında dalgalanacağı gündür. Kardeşliğimizin pekişmesinde şişman gösteriş oynayacak bu organizasyonu koruma fail Cumhurbaşkanlarımız Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev ilkin kazanmak az daha bize dayanak sağlayan kâffesi büyüklenme ve paydaşlarımıza kalben teşekkürname ediyorum. TEKNOFEST Azerbaycan milletimize ve uzandığı kâffesi coğrafyalara şimdiden hayırlı, kademli olsun." niteleyerek konuşmasını tamamladı. ​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ