USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bayraktar Kızılelma bütünleşme hattına girdi

Baykar kabilinden ulusal ve ibdai kendisine geliştirilen insansız harp uçağı Bayraktar Kızılelma'nın önce prototipinin istihsal ihya modeli bütünleşme hattına girdi.

Bayraktar Kızılelma bütünleşme hattına girdi
12-03-2022 18:35
İstanbul

Şirketten meydana getirilen açıklamaya göre, savaşma alanında düzen değiştirici kendisine yayınlanan ve performansıyla kıtal literatüründe esaslı değişikliğe illet olan Bayraktar TB2 SİHA'ları geliştiren Baykar, muharip insansız kıtal uçağı çalışmalarında ehemmiyetli müşterek etabı geride bıraktı.

Bayraktar Kızılelma, gerçekleştireceği saldırgan manevralar ve mütekâmil sentetik zeka ile gelecekte düzenlilik güçlerinin savaşma sahasındaki en çelimli unsurları ortada arazi alacak.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Baykar'ın yürüttüğü Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) projesine Bayraktar Kızılelma isminin verildiğini duyurdu.

Bayraktar Kızılelma kavramsal dizayn emek harcamaları kamuoyuyla önceki kat 20 Temmuz 2021 tarihinde Kurban Bayramı'nın önceki gününde şenlik hediyesi kendisine paylaşılmıştı.

Kısa pistli gemilere iniş-kalkış yeteneği de gene önceki kat bu tarihte duyuru edilmişti. Aradan güzeşte 8 ayın arkası sıra Bayraktar Kızılelma, Özdemir Bayraktar Milli İHA Ar-Ge ve Üretim Kampüsü'nde arazi düzlük tesislerde bütünleşme hattına müdahale oldu.

Türkiye'nin mensur etmiş olduğu ve halihazırda tempo testlerini gerçekleştirdiği TCG Anadolu gemisi kabil çelimsiz pistli gemilere iniş, kalkış yeteneğine erbap olacak bulunan Bayraktar Kızılelma, bu sayede denizaşırı görevlerde ehemmiyetli gösteriş üstlenecek. Bu yeteneğiyle Mavi Vatan'ın korunmasında canlı fariza alacak.

Yerli ve ulusal imkanlarla geliştirilen ve dünyada şişman eko uyandıran insansız iklim araçlarından değişik kendisine saldırgan manevralarla insanlı kıtal uçakları kabil hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek bulunan Bayraktar Kızılelma, bu özelliği ile kıtal alanında dengeleri değiştirecek.

Bayraktar TB2 ve Bayraktar Akıncı'dan elde edilmiş tecrübelerle ağız ağıza Türk mühendis ve teknisyenleri kabilinden ihya emek harcamaları sürdürülen iklim aracı, evcil hava-hava cephaneleri ile iklim hedeflerine dirlik aktiflik sağlayacak.

İnsanlı kıtal uçaklarının dizayn süreçlerinde en eleştiri hususlardan bir tanesi kendisine değerlendirilen az içgüdü kesitine erbap olma özelliği, Bayraktar Kızılelma'nın tasarımında da rüçhan kendisine dikkate alındı.

6 titrem kalkış ağırlığına erbap olacak

Düşük içgüdü izi yardımıyla en kızgın görevleri başarıyla gerçekleştirecek bulunan Bayraktar Kızılelma'nın 6 titrem kalkış ağırlığına erbap olması hedefleniyor.

Türk mühendisleri kabilinden ulusal kendisine geliştirilen topu topu cephaneleri kullanacak bulunan iklim aracı, planlanan 1500 kilo müfit ağırlık transfer kapasitesiyle şişman müşterek çelim çarpanı olacak.

500 nm fariza yarıçapı ile 5 vakit havada kalması hedeflenen Bayraktar Kızılelma, bütünleşmiş edilecek AESA içgüdü ile faziletli durumsal farkındalığa da erbap olacak.

Bayraktar Akıncı'yı geliştirerek Türkiye'yi taarruzi sınıfta insansız iklim ara bulucu geliştirebilen stratejik devletler arasına sokmayı başaran Baykar, Bayraktar Kızılelma'nın önceki pervaz testini 2023 senesinde gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı da (TİHA) 2018'de bütünleşme hattına girmiş ve müşterek sene sonraları 6 Aralık 2019'da önceki uçuşunu başarıyla tamamlamıştı.

Akıncı önceki uçuşundan kısaca 1,5 sene sonraları 29 Ağustos 2021'de envantere girerek operasyonel göreve başladı. Selçuk Bayraktar'ın liderliğindeki Baykar kadrosu kabilinden Bayraktar Kızılelma düşüncesince de benzeşim müşterek plan süreci yürütülmesi planlanıyor.

"Ulaştıkça şimdi doğacak giden, daim arkasından koşulan müşterek hedef"

Açıklamada değerlendirmelerine arazi sunulan Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Kızılelma'nın ulaştıkça şimdi doğacak giden, daim arkasından koşulan müşterek amaç bulunduğunu belirtti.

Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bizi daim şimdi ileriye ve geleceğe taşıyacak. Bayraktar Kızılelma ile asırlardır bağımsız canlı milletimizin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla faziletli uygulayım bilimi geliştirerek semalarda ve uzayda adalet etmiş olduğu noktayı almasını istiyoruz. Bugün ihtiyacımız bulunan fetihlerin kalplerin fetih edilmesi bulunduğunu biliyor; merhametten, hürriyetten ve adil lakırtı ediyoruz. Bu değerlerle insanlığı buluşturmak düşüncesince faziletli uygulayım bilimi yükseltmek eğer olmazsa imkânsız müşterek kaide. Bu sebeple Milli Teknoloji Hamlesi de eleştiri müşterek önemi haiz. Kızılelma'nın milletimize ve insanlığa bakım edeceğini düşündüğümüz düşüncesince kadim medeniyetimizin geçmişinden mevrut bu adda değişmeyen kıldık. Dünya 5. soy sop orion uçaklarıyla insanlı sonuç savaşçı uçakları izliyor. Artık insanlı kıtal uçakları geliştirilmeyecek. Bundan hakeza savaşma alanının en çelimli unsurları insansız sistemler olacak. Biz de geleceğin yarışlarında ülkemizi mevcut edebilmek düşüncesince çalışıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ