USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bayraktar TB3 önce uçuşunu 2022'de yapacak

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Baykar'ın toy projelerinden bahsederek, 2022 senesinde Bayraktar TB3'ün geçmiş uçuşunu gerçekleştireceğini söyledi.

Bayraktar TB3 önce uçuşunu 2022'de yapacak
22-09-2021 13:06
İstanbul

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu sene üçüncüsü düzenlenen, Türkiye'den ve dünyadan adım ekosisteminin tamamı paydaşlarını müşterek araya getiren Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi'nde müşterek lokma tatlısı gerçekleştirdi.

Baykar kabilinden geliştirilen insansız iklim sistemleri kendince görsel müşterek lokma tatlısı özne Bayraktar, "Biz burada yola çıkarken Türkiye'de 'biz bunları fakat haricen alabiliriz' diyen müşterek kavrayış mevcuttu. Yani kılıç ve defans sanayisini düşünecek olursak şişman ölçekte, şişman miktarda yüzdelik 85'in üstünde taşınmazlar dışına bağımlılık yalan konusuydu. Biz ne yaparsak tecrübe edelim gerçeklenmiş düşüncesi hakları ve dizaynı bizlere ilgilendiren olsun, ibdai olsun dedik. İlk güneş ihtimal en güzel yapıtı geliştirmesek de kendimize başmaklık müşterek yapıtı geliştirmiş olacağımızdan, bu mevcud özgüven problemini de müşterek manada efdal teknolojideki açmış oluruz anlayışıyla yola çıktık." niteleyerek konuştu.

Bayraktar, imal edilen mamüllerin tasarımının önemine değinerek, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Ürünün, düşüncesi hakları bizde olacak ve bunun indinde hiç kimseye de benzemeyecek. Bundan elan önemlisi benim elan müşterek tomar ehemmiyet verdiğim bap beledi değin ayrık ve kusur yollara cemaat olsa caba kılıç hem inancımız gereği hem anlayışımız gereği dedik ki; katiyen bu girdiğimiz yolda töre bilimi bilimi ve ahlaktan ayrılmayacağız. Yani ne yaptığınızdan elan önemlisi bunu ne yaptığımız. eğer o yollara başvuracak olsak o yollara mübaşeret edecek olsak ihtimal çelimsiz çağda ihtimal karlı çıkabilirsiniz lakin ılımlı ve derinliğine vadede katiyen değerli olmanız bereketli, insanlığın faydasına müşterek son elde etmeniz gibi değil. O sebepten dolayı ego buradaki de canlı arkadaşlarıma bunu bilhassa başvuru eylemek istiyorum. Girişimlerin elan yolun başlangıcında bulunan girişimleri açısından bu çabucak özen etmelerini başvuru ediyorum. Ne yapmış olursanız yapın cümle sizi kimi yanlışlara zorlasa da katiyen doğruluk bildiğiniz yoldan etikten ve ahlaktan ayrılmayın."

Yeni dönüşümlerin yaşandığı müşterek dönemden geçtiklerinin altını çizen Bayraktar, "Ben bunu az buçuk da sörf dalgalarına benzetiyorum. Yani o dalavere doğarken ön tarafında kaldığınızda baştan sona bu avantajınıza oluyor. Işte bizim insansız iklim araçlarındaki hikayemiz de az buçuk böyle. Bugünün yarışlarına, tükenmiş yarışlarına değil geleceğin trenlerine odaklanmanızı başvuru ediyorum arkadaşlar. Ve eğer bu dediğim hususlara uyma edersek önceki günden itibaren kısaca o en küçük dü metrelik uçağı yaptığınızda bile dedik ki; eğer ulusal ve ibdai olursak, bunun indinde töre bilimi bilimi ve ahlaka uyma edersek geleceğin trendine de odaklanmışsak dünyanın en iyisini yapmamamız düşüncesince tek faktör yok. Buna baştan sona inandık ve o biçimde çalıştık." halinde konuştu.

Bayraktar TB3'ün önceki uçuşu 2022'de olacak

Baykar'ın geçmişten bugüne geliştirdiği insansız iklim sistemlerinden bahseden Bayraktar, doğacak senelerde yaşama geçirecekleri projelerden de bahsederek şunları söyledi:

"Geleceğe baktığımızda önümüzde Bayraktar TB3 dediğimiz binlerce kilometreye peyk kontrolüyle gidebilen, Bayraktar TB2'nin az buçuk büyüğü müşterek manada Akıncı'nın da elan ufağı diyebileceğimiz gemiye gerileyiş kalkış yeteneğiyle başta çelimsiz pistli gemilere gerileyiş kalkış yeteneğiyle öne çıkan ve dünyada katı benzer sıfır müşterek silahlı insansız iklim uzlaştırıcı sisteminden bahsediyoruz.

Bir de Akıncı'dan sonraları dünyanın da kısmını çevirilmiş olduğu insansız harp uçağımızı geliştiriyoruz. Bu insansız harp uçağının da gene hayattaki benzerlerinde namevcut değiştirmeden Bayraktar TB3'te bulunan gerçek savaşma branşında çevrilme olacağını düşündüğümüz ayrıcalığı çelimsiz pistli gemilere gerileyiş kalkış yapabilme yeteneğinin olması.

Bu dü ortam Türkiye'de mevcut TCG Anadolu yüzergezer emisyon gemisine konuşlandığında ne ki Azerbaycan Tek Vatan Harekatı'nda SİHA'larımız tamamı evren kabilinden savaşma doktrininde 'bu şişman müşterek saf dönüşümüdür' niteleyerek basına yansıdıysa bu platformlarla baş başa de savaşma branşında şişman müşterek çevrilme olacağımızı öngörüyoruz. 2022'de inşallah Bayraktar TB3 önceki uçuşunu yapacak. 2023'e derece da savaşçı insansız tayyare sistemimiz kısaca insansız harp uçağı dediğimiz projeyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz."

Geleceğin araçları zeki uçar arabalar

Akıllı uçar otomobiller üstüne aşırı şişman kuruluşların icraat yaptığına dikkati çekici Bayraktar, "200'e yaklaşan adım bu bölgeye müteveccih çalışmalarına bitmeme ediyorlar. Biz de bu çalışmalara kestirmece 3 sene evvela başladık." dedi.

Bayraktar, "Ama elbette bu değme yönüyle aşırı komplike özerklik sorunlarını ve bunun indinde durumsal farkındalık dediğimiz gördüğünü anlama, tanışıklık ve adamla baş başa uçacağından elbette ki aşırı efdal inanma ve güvenirliğe cemaat olması müstelzim müşterek platform. Bu gerçekte büyütülmüş müşterek drone. Bunun uçar makine olması, içerisine girecek değme sistemin ihtimal 5,10 ihtimal 15 sene gelişim göstermesi gerekiyor. Etki sistemlerinden pil teknolojilerine bu sistemi zeki müşterek biçimde uçuracak sentetik zeka bilgisayarlarından içerisindeki elektronik donanımlara derece değme bölgede şişman atılımlar yapılması gerekiyor. Biz ferda bu bölgede aktör olabilelim niteleyerek bugünden hazırlanıyoruz." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ