USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

BTK Başkanı Karagözoğlu: Ortak enfrastrüktür firması kurulması anlamında konkre müşterek aşama düşüncesince ilerleniyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, "(Operatörlerin fiberde kuma enfrastrüktür firması talebi) Ortak enfrastrüktür firması kurulması anlamında konkre hissedar hamle düşüncesince ilerleniyor." dedi.

BTK Başkanı Karagözoğlu: Ortak enfrastrüktür firması kurulması anlamında konkre müşterek aşama düşüncesince ilerleniyor
07-10-2021 12:10
İstanbul

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca planlı ve dün kapılarını açan 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'na katıldı.

Etkinlik kapsamında AA muhabirine açıklamalarda mevcut Karagözoğlu, stantta toprak alan, ASELSAN ile ağız ağıza yerel ve ulusal adına imal edilen Milli Monitör Sistemi'nin şu anda sahada kurulumlarının gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

BTK Akademi'de gelinen yeri da paylaşan Karagözoğlu, BTK Akademi'ye ehemmiyetli kuma istem bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin teveccühüyle şu anda 721 bin mukayyet öğrenciyi eski durumdayız ve değme çağ dünkü eğitimler katıyoruz. En sonuç kattığımız pedagoji bilimi İngilizce eğitimleri oldu. Çünkü biliyorsunuz ki sektörümüz adına bilgelik teknolojileri sektörü, İngilizce'ye bağımlılığı bulunan kuma sektör, öğrencilerimizden de burada derin kuma istem vardı. Bu talebi gelecek noktasında şu anda eğitimlerimiz başladı, ağır kuma istem görüyor. teşekkürname alıyoruz. BTK Akademi'de kullanıcılarımızı ve öğrencilerimiz sonsuz dinliyoruz. Onların yönlendirmeleri doğrultusunda da dünkü eğitimleri BTK Akademi'ye katmaya çalışıyoruz.

Bu mevzuda şurası söylemeliyim, rüştiye seviyesindeki öğrencilerimizden de bizlere erinç hoşlanma var, platforma onlar da doğmak istiyorlar, ailelerinin onayı ile gelebiliyorlar şu an. Bununla ilişik emek vermek yapıyoruz, şu an hemen e-devletle değil, onların da gelip motamot pandemiden ilkin bulunduğu derece buradan pedagoji bilimi alabilmelerini sağlayacak olanağı inşallah aşırı benzeyen kuma sürede hazırlıyoruz. Platformda online verdiğimiz eğitimin indinde fiziki eğitimlerle de gençlerimizin indinde olacağız."

"Sadece yol, güreşçi köprüsü yapım yatırımı değil, fiber ağlarla da yahut altyapıyla da vatandaşımıza başarmış durumdayız"

Karagözoğlu, ilkin müstevli devri ile beraberce topu topu dünyada dijitalleşmenin önemine ayraç ederek, bu bölgede Türkiye'de meydana getirilen icraat ve yatırımlar erinç bilgelik verdi.

Son 20 salname süreçte Türkiye'de ağır kuma enfrastrüktür yatırımı yapıldığına dikkati çekici Karagözoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Burada bahsettiğimiz hemen yol, güreşçi köprüsü yapım yatırımı değil, fiber ağlarla da yahut altyapıyla da vatandaşımıza başarmış durumdayız. Bunun dönüşümü elbette gündemimizde şu an. Bunun fibere dönüştürülmesi, henüz aceleci internete hem vatandaşımızı kavuşturmak, henüz aceleci internete ulaşmakla beraberce esasta bu işin istikbaline odaklanmak.

Mesela 5G'yi konuşuyoruz, 5G'yi konuşurken esasta altyapıya bulunan gereksinimi da bu baş başa tetikliyor. Bu enfrastrüktür ihtiyacını kılıç bugün karşılayabiliyor olmamız ve buraya envestisman yapıyor olmamız geçişsiz ki erte hakkıyla 5G'nin bizlere çizmiş bulunduğu gösterimi yaşama geçirebilelim. Bu noktada da operatörlerimizle beraberce elbette hem altyapının geliştirilmesi düşüncesince çalışıyoruz bununla beraber o düşsel yahut hani 5G'nin bizlere vadettiklerini yapmak ve vatandaşımıza bunu arz etmek düşüncesince de kuma mücahede içerisindeyiz."

"İnternet talebini bizlere ileten her insana erişmek düşüncesince elimizden mevrut gayreti göstereceğiz"

BTK Başkanı Karagözoğlu, Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom ortada levent boylu süreden bu yana gündemden düşmeyen "Ortak enfrastrüktür şirketi" kurulması dair da bilgelik verdi.

Orada konkre kuma etap olup olmayacağı yönündeki suali Karagözoğlu, şu şekilde yanıtladı:

"Ortak enfrastrüktür firması kurulması anlamında konkre kuma etap düşüncesince ilerleniyor. Somut kuma etap atılması noktasında, kuma eş enfrastrüktür firması kurulması noktasında kuma emek vermek yürüyor. Bunun gerekçesine gelirsek, altyapının kuma edilgen tarafı, kuma de enerjik tarafı dediğimiz esasi haberleşmeyi sağlayıcı cihazlar var. Pasif tarafta da borazan döşenmesi, hattın geçeceği alanın kuma manada kurulması var. İşte bunu birbirinden ayırıp, bu dü ayrıştırdığımız yapıyı kuma yandan eş enfrastrüktür firmasıyla bu altyapıyı sağlayıp, operatörlerimizin hepsini bu altyapıyı sunmak, esasta etraflı maksat bu. O noktada da kuma emek vermek var. Bunu destekleyen başka kuma emek vermek da cihanşümul kapsamında yürüttüğümüz kuma çalışmamız var. Evrensel şu anda Bakanlığımızdan BTK'ya kaymıştı. Ve bu kaymayla beraberce kılıç burada değme tarafa hakkıyla genel ağ talebini bizlere ileten her insana erişmek düşüncesince elimizden mevrut gayreti göstereceğiz."

"Platformların hizmetle ilgili kuma üstenme veriyor olması lazım"

Karagözoğlu, kuma dü çağ ilkin topu topu dünyada içtimai iletişim araçları devlerinde yaşanmış bulunan işlev kesintisine dair de değerlendirmelerde bulundu. Kullanıcıların orada hemen kuma işlev kullanıcısı bulunduğunun altını çizen Karagözoğlu, işlev sağlayıcının rastgele kuma taahhüdünün bulunmadığına dikkati çekti.

Karagözoğlu, şunları söyledi:

"Çünkü kılıç bu hizmeti şu anda rastgele kuma tutarı ödemeden alıyoruz, esasta ihtimal işin temeli burada. Ücret ödemiyoruz. Peki esasi sevap ne? Esas ücret, bizim kimlerle haberleştiğimize, kimlerle sosyalleştiğimize dair olarak, bu ilişik mecralar çeşidinden da bizlere reklam olarak, ilgilendiğimiz mahsus sahalara bizi kanalize ederek, yönlendirmesi planlanıyor. Uluslararası kuma müşareket çöktü ve ayağa kalkması saatler aldı. İlgili şirketin çabucak kuma tomar ülkede data merkezleri var.

Biz işin geleceğini planlarken neyi planlamamız lazım? Kendi devletimizde yaptığımız sistemlerde de ayrımsız şeyi gözetmemiz geçişsiz ki sürdürülebilirlik değme devir düşüncesince esas. Ve bizim şu mottoyu doğrusu ego hakkıyla bana sevap ödeyen biri benden işlev alıyormuşçasına kuma hizmeti sunuyor olmalıyız. İlgili platformların hizmetle ilgili kuma üstenme veriyor olması lazım. Velev ki şahıslar onun üzerinden, tanıtma sistemine güvenerek, ticaretini bunun üstünde mensur ettiysek yedi sayaç haberleşemeyen kuma insanoğlunun aşırı ağır kuma zarara uğraması muhakkak. Onun düşüncesince yerel sistemlerimiz kesinlikle seçenek adına peyda etmek mecburiyetinde ve kılıç bu yerel sistemleri değme devir düşüncesince destekliyoruz. Geliştirilmesini destekliyoruz."

"Yerli toplumsallaşma platformlarımız var, bunları henüz da ilerletiyor olmamız lazım"

Bu çerçevede Dedi, BİP, Yaay derece yerel uygulamaların önemine dikkati çekici Karagözoğlu, bu platformların henüz da ilerlemesi icap ettiğinin altını çizdi.

Karagözoğlu, kuma platformun ilerlemesi düşüncesince alakanın de ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, şu detayları verdi:

"Yerli toplumsallaşma platformlarımız var, bunları henüz da ilerletiyor olmamız lazım. Biz kuma talebi oluşturmazsak, özlük sistemlerimizi o sistemlerle rakiplik edecek talebi kendimizde oluşturmazsak, o devir onlarla rakiplik ika şansımız da derece derece düşüyor. Biraz öz tenkit de yapalım. Öz eleştirimiz şu, kuma tarafta ego söz gelimi sonsuz uygulamalarını güncelledik, güncelleyen birisiyim. Her çağ az henüz telefonumu açtığımda kuma güncellemeye basarım, ne infaz güncellenmiş sanarak arama ederim.

Diğer uygulamalarda baktığımız devir ihtimal haftada kuma kez yahut dü kez uygulamaya kuma güncelleme geliyor, güncellemenin içeriğini de bilmiyoruz bu da ayrı kuma madde ancak baştan sona kuma güncelleme var. Müşteri adına ego diyorum ki bu aplikasyona, bu uygulamaya, benim ihtiyaçlarım doğrultusunda restorasyon geliyor, kuma ihtiyacım karşılanıyor. Diğer tarafta özlük ürünlerimizde bunu gerçekleştiremediğimiz devir müşteriyi maatteessüf kaybediyoruz."

"BİP özelinde iyi gelişmeler var, az buçuk henüz sadeleşmeye gitmesi derece eleştiriler var, o sadeleştirmeler de ihtimal gelebilir"

Karagözoğlu, yaşanmış bulunan bu sorunlarla beraberce yerel uygulamalara alakanın artıp artmadığı yönündeki suali ise şu şekilde yanıtladı:

"WhatsApp'ın sözleşmeye maddeler ilave edip bunları da KVKK tabiriyle kuma 'torba rıza' biçiminde istem ettiğinde, kullanıcıdan ağır kuma reaksiyon aldı. Bu, 'Benim kuralımı benimseme et.' dayatmasını yapıyor. Böyle kuma dayatmayı hazırlamaya kimsenin hakkı yok. Ben istediğim bilgiyi paylaşıp, istediğim bilgiyi de paylaşmam. Benim bulunan bilgiyi paylaşıp paylaşmama sonucu abd olmalı.

O çağda yerel uygulamalara ağır kuma hoşlanma yakaladık. Mayıs ayına derece ki süreçte ağır kuma teveccühle yurttaşlarımız yerel uygulamaları yeğleme ettiler. Son çağda baktığımız devir BİP özelinde mesela, iyi gelişmeler var, yurttaşı dinliyor. Belki az buçuk henüz sadeleşmeye gitmesi derece eleştiriler var, o sadeleştirme de ihtimal gelebilir, ayrıştırılabilir. Onu da ilişik ihvan değerlendirecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ