USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Diğer işlerini bırakıp depremzedeler düşüncesince konteyner üretiyorlar

Depremden etkilenen bölgelerdeki en ehemmiyetli endüstri merkezlerinden Gaziantep'te, konteyner çoğaltma yeteneği bulunan şirketler büsbütün depremzedelerin kullanımına sunulacak konteynerlerin üretimine geçti.

Diğer işlerini bırakıp depremzedeler düşüncesince konteyner üretiyorlar
06-03-2023 12:06
Gaziantep

Depremden etkilenen bölgelerdeki en ehemmiyetli uran merkezlerinden Gaziantep'te, konteyner çoğaltma yeteneği bulunan şirketler kapasitelerini zorlayarak, depremzedelerin birlikte an ilkin çadırdan hâlâ dobra şartlara eş gizli alanlara geçişini sağlamaya çalışıyor.

İtina Prefabrik Konteyner işletmesinin sahibi Bilal Dalgacı, AA muhabirine, Kahramanmaraş merkezli depremler öncesinde ASELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, ASELSANNET, Tosyalı kabilinden Türk sanayisinin önde mevrut kurumlarının konteyner gereksinimlerini karşıladıklarını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası sıra zorlayıcı faktör hasebiyle bulunan işleri beklemeye alıp depremzedeleri, gizli ve hamam birlikte bölgeye kılmak düşüncesince düzentileme planlarını baştan düzenlediklerini tamlayan Dalgacı, şöyleki bitmeme etti:

"Depremler ve ondan sonra mevrut artçılarla bu arada hepsi konteyner ihtiyacını ön plana koydu. Betonarme binalara kimesne dönüşmek istemiyor. Herkes ya otomobilinde kalıyor yahut çadırlar da antipatik bulunduğu düşüncesince konteyner yeğleme ediliyor. Konteyner yalıtımı hasebiyle az buçuk hâlâ ön plana çıkıyor. İnsanların tahaffuz ihtiyacını deprem ondan sonra en dobra gelecek yöntemi konteyner. Bu alanda konteynerde istem patlaması yaşandı. Depremzedeler kapalı, hamam birlikte bölgeye devrolmak istedi. Firmalar ise üretime bitmeme edebilmek düşüncesince işçilerine konteynerden tahaffuz alanları kurmak istiyor."

Depremden sonradan geçmiş şoku atlatmalarının arkası sıra taşın dibine en bilhassa elini koyması gerekenin kendileri bulunduğu düşüncesiyle birlikte dü devir sonradan imalata başladıklarını vurgulayan Dalgacı, üretimin bitmeme edebilmesi düşüncesince de ekiplerine, onların ailelerine, ayrıca komşularına konteynerde tahaffuz olanağı sağladıklarını aktardı.

Dalgacı, küsurat istem hasebiyle öge derdi yaşadıklarını, uran ve tecim odalarına bu mevzuda müracaat yaptıklarını anlatım ederek, üretimi hızlandırmaya ve en endamsız müddette hâlâ baş döndürücü insanı gizli bölgeye geçirmeye uğraştıklarını anlattı.

Öncelik Valilik düşüncesince yapılacak üretimde

Bilal Dalgacı, deprem öncesinden materyal tedariklerinin olduğunu, buna karşın devir zamane teessürat yaşanabildiğini dile getirdi. Gerekirse kullanılanın birlikte üstü malzemeyle hal üretmeyi sürdürdüklerini tamlayan Dalgacı, şu değerlendirmede bulundu:

"Deprem öncesinde günde 3-4 konteyner üretimi lakırtı konusuydu. Genelde ASELSAN ile çalıştığımız düşüncesince hususi üretimlerdi. Hatta 1 haftada çıkan konteyner olabiliyordu. Depremden sonradan kadrosu güçlendirip, ölçün ölçülere geçerek günce gereksiz 6, mutfaklı ve 1+1 peyda etmek kıl payı 4 konteyner üretebiliyoruz. Kapasitemiz dü katına çıktı. Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep'te ağırlıklı namına çalıştığımız alıcılarımız vardı. Onlar siparişler verdiler. Mağdur yurttaşlarımız alelacele geldi. Daha ilkin verim verdiğimiz şahısların yönlendirdikleri oldu. 10-15 devir bu taleplere çalıştık. Daha sonradan Valilik öncülüğünde, Gaziantepli sanayiciler şehirdeki konteyner üreticilerini toplayıp iane kampanyası kapsamında 3 bin konteyner talebinde bulundu. 31 Mart'a derece konteynerde evleviyet Valilik düşüncesince yapılacak istihsal olacak. Bölgedeki en sıkkın kesimler İslahiye ve Nurdağı'ndaki talepler karşılandıktan sonradan başka talepler de karşılanabilecek. İlk sevkiyatımızı yaptık, hâlâ da hızlandırıp milleti birlikte an ilkin gizli bölgeye yerleştirmeye çalışıyoruz."

Bu icraat hasebiyle projelerinde değişikliğe gittiklerine ayraç fail Dalgacı, "Konteyner taleplerinde Valilik teslimatları hasebiyle 31 Mart'a derece havale almamaya çalışıyoruz. Aldıklarımızı da bu tarihten sonrasına sıralıyoruz." dedi.

Dalgacı, AFAD ve Valiliğin bilhassa 1+1, mutfak, abdesthane ve duştan oluşan konteyner istem ettiğini bildirdi.

Duvar ve tavanda geçer not malzemelerle konteynerlerin yalıtımının sağlandığını, eş cıncık kullanıldığını vurgulayan Dalgacı, depremden ilkin ürettikleri konteyner standardını, küsurat istem ve çabuk istihsal baskısına karşın koruduklarını anlatım etti.

"Konteyner ika kabilinden birlikte planımız yoktu"

Nur-İş Gaziantep Bölge Temsilcisi Orhan Harat ise geçmiş depremin arkası sıra sabahleyin saatlerinde birlikte müddet dışarıda kaldıktan sonradan iş yerlerine geri geldiklerinde binalarında ehemmiyetli birlikte dava olmadığını gördüklerini kaydetti.

Çalışanlarına 1 hafta müsaade verdiklerini, ondan sonra faaliyete başladıklarını aktaran Harat, depremin arkası sıra ortaya çıkan konteyner ihtiyacına müteveccih yürüttükleri çalışmalara bağlı şunları paylaştı:

"Asıl işimiz PVC ve cam. Konteyner üreticilerine ajur yapıyoruz. Daha ilkin konteyner ika kabilinden birlikte planımız yoktu. İnsanların dışarıda soğukta kalmaması düşüncesince güç gösterdik, konteyner hazırlamaya değişmeyen verdik. Vatandaşlarımızı konteyner içerisine birlikte an ilkin hamam birlikte ortama taşıyalım niyetiyle bu işe giriştik. Bu iş bizlere baş döndürücü ırak birlikte iş değil. İnsanlarımıza müfit olabilmek düşüncesince ekibimizi seferber ettik. Bunu yaparken de birlikte kar hedefi gütmedik. İnsanları antipatik havadan, çetin şartlardan destek peyda etmek amacıyla bu işe kalkıştık. Nur-İş namına Adana ve Gaziantep'te bu mevzuda istihsal yapıyoruz. Adana'da günde 60-80, Gaziantep'te ise günde 15 parça üretmeye çalışıyoruz. Türkiye İhracatçılar Meclisi, Adana Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işletmeler düşüncesince ürettiğimiz konteynerler, depremden etkilenen yerlere gönderiliyor. İller Bankasının bu mevzuda talepleri var. Biz buralara veriyoruz, Kahramanmaraş, Nurdağı, İslahiye, Hatay kabilinden yerlere sevkiyat yapıyorlar."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ