USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dünya otomotiv sahası Türk mühendislerin geliştirdiği multimedya sistemlerini kullanıyor

Türk şürekâ kabilinden 20 sene önceki kurulan firmada, Türk mühendisler kabilinden geliştirilen yerel anahtar içi bilgi-eğlence ürünleri, evren çapındaki makine markalarınca kullanılıyor.

Dünya otomotiv sahası Türk mühendislerin geliştirdiği multimedya sistemlerini kullanıyor
26-11-2021 14:16
Bursa

Sürücü ve yolcuların konforunu ve sürüş güvenliğini artırmak, onlara hâlâ sevinçli ortak gezi yaşatabilmek amacıyla otomotiv multimedya sistemleri geliştiren Türk firması, dünyada 50'den ortak tomar araba modeline bu ürünleri önlem ediyor.

ULUTEK Teknopark'ta toprak meydan Daiichi firmasının Ar-Ge merkezinde, Türk mühendisler kabilinden geliştirilen yüzdelik 100 yerel taşıt içi bilgi-eğlence sistemleri, otomotiv pazarına sunuluyor.

Daiichi Genel Müdürü Ömer Tunç Akdeniz, AA muhabirine, şirketin 20 sene ilkin kurulduğunu, yüzdelik 100 Türk sermayeli ortak şeriklik olduklarını söyledi.

Otomotiv elektroniği dalında çalıştıklarını tamlayan Akdeniz, "Radyo teyplerle başladık, multimedya sistemleriyle bitmeme ettik. Hoparlörler üretip Tofaş, Ford, Otosan derece firmalara önlem sağladık. Şimdi geldiğimiz noktada bundan sonra toy trendleri, 'dijital kokpit' dediğimiz ekranları, elektrikli otomobillerin düzenlilik parçaları derece toy akımları izlem ederiz ve toy parçaları portföyümüze eklemeye çalışıyoruz." diyerek konuştu.

Firmanın Bursa'daki Ar-Ge merkezinde meydana getirilen emekleri özetleyen Akdeniz, şunları kaydetti:

"Burada biz, Türkiye'nin yüzdelik 100 yerel evvel araba radyo teybini yaptık. Polonya'da imal edilen Lancia aracına kısaca 3 yıldır dizi üretimde bunun tedarikini sağlıyoruz. Bu aşırı alım çalım donör ortak şey, Türkiye hesabına ortak ilk. Radyo, multimedya derece parçalar üreten evvel ve ortak tane Türk firmasıyız. O devir Fiat Chrysler markasıydı demincek Peugeot ve Citroen ile birleşip Stellantis Grup oldular ve ihalenin sonucunda dört başı mamur evren devlerinin içerisinden sıyrıldık ve bizi müstahak gördüler. Arkadaşlarımız burada yüzdelik 100 Türk mühendisliğiyle yazılımını, donanımını, mekaniğini, değme şeyini yapmış oldu ve Polonya fabrikasına önlem etmeye başladık."

"Dünyanın 5 kıtasında da ürünlerimiz var"

Akdeniz, emlak dışı ve emlak içerisindeki nice otomotiv fabrikasına verim tasarladıklarını dile getirerek, şöyleki bitmeme etti:

"Fiat'ın İtalya'daki fabrikasına, Özbekistan'daki fabrikaya, Türkiye'de Tofaş, Ford Otosan, Karsan, Otokar derece fabrikalara, Amerika'da Volkswagen'in Navistar ile bulunan birleşmesiyle imal edilen çın ticari vesait ve otobüsler var; oraya, Meksika fabrikalarına gönderim yapıyoruz. Hindistan'da Mahindra, Volvo Eicher derece ortaklıklara radyo ve hoparlör tedarikimiz var. Hemen elden Avrupa, Orta Asya, Güney Asya ve ABD da karışma edinmek az daha dört başı mamur dünyaya otomotiv elektroniği dalında parçalar satıyoruz. Araçlara bakarsak dünyanın 5 kıtasında da ürünlerimiz var. Ürün sattığımız fabrikalar şekilde düşünürsek gine 4 kıtada, Kuzey Amerika'da, Orta Amerika'da, Asya'da, Avrupa'da, Kuzey Afrika'da alıcılarımız var. Fiat Chrysler otomobile, Peugeot ve Citroen markasına, Volkswagen'e, Ford'a mahsulat veriyoruz. Zaten evren otomotiv pazarının yüzdelik 70'ini bu vasıtalar oluşturuyor."

Yeni trendlere, teknolojilere uzlaşma gelmek düşüncesince çalıştıklarını ve mühendislik güçlerini artırmayı planladıklarını aktaran Akdeniz, 1-2 sene içre 100 mühendisi hâlâ kadroya katacaklarını, elektrikli arabalara toy parçalar geliştirmek, online multimedya sistemlerinde siber düzenlilik düşüncesince çalışacaklarını da laflarına ekledi.

"Tasarladığımız multimedya sistemlerini araçlarda görmek, emniyetsiz ortak duygu"

Firmanın Ar-Ge Direktörü Emrah Yürüklü de bilgelik canlılık sistemleri, amblem paneli, multimedya, radyo, hoparlör amfi sistemleri tasarlayıp ürettiklerini belirterek, şöyleki konuştu:

"Bu mamüllerin dört başı mamur yazılım, donanım, mekanik geliştirmesi, sıfırdan, taslak çalışmasından başlıyor; aralık yüz, ön panel, butonların yerlerinden, menülerinden akıbet ürüne denli yapıyoruz. Ford, Tofaş, Fiat derece iri otomotiv üreticileri, bizim müşterilerimiz. Biz üretiyoruz ve onların fabrikalarına gönderiyoruz. Araç ilişkin dizi istihsal hatlarında kurup takma ediyor ve akıbet müşteriyle buluşturuyorlar."

Aracı gösteren, başta gençlere arabanın satılmasını sağlayan, en cezaevi uğrunda bulunan multimedya sistemlerinin bundan sonra iri ekranlı şekilde tasarlanmaya başladığı bilgisini veren Yürüklü, "Tasarladığımız multimedya sistemlerini araçlarda görmek, emniyetsiz ortak duygu. Kırmızı ışıkta duruyorsunuz, taraf tarafta ortak araçta bizim geliştirdiğimiz multimedya sistemi kullanılıyor. Televizyonda ortak dizide, beyaz perdede ortak filmimizde tasarladığımız sistemleri gördüğümüzde insanoğlu duygulanıyor. 'Çok uğraştık ancak verim güzel evet ve insanoğlu kullanıyor, memnun.' diyerek bahtiyar oluyoruz." dedi.

Yürüklü, multimedya, bilgelik canlılık sistemleri dünyasında çın ortak evrilme beklendiğine dikkati çekerek, "Gösterge paneli, multimedya, amfi sistemleri, şu anda çarpık yapıda. Yeni trend, elektrikli ve özerk araçlarla beraberce bunların hepsini ansızın müdür ortak tane ortak arama ünitesi, ortak tane ortak beyin. Gösterim düşüncesince görüntülük çıkışı veren ancak hepsini ansızın ortak tane başına yöneten, ortak nevi bilgisayar. Gelecekte bunun çın açıdan karşımıza geleceğini biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Multimedya sistemlerinin bundan sonra genel ağ irtibatlı bulunduğunu aktaran Yürüklü, "Gelecekte cesaret kartı bilgilerini, HGS, OGS derece detayları içre saklayacak multimedya sistemlerinde, cep telefonunda bulunan icraat olacak. Uzaktan yazılım güncellemeleri yapılabilecek. Siber güvenlik, bundan sonra bizim işimizin ayrılmaz ortak noktası. Biz de önlem aşamasındayız. Siber düzenlilik uzmanlarını işe başlattık." diyerek konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ