USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dünyada mutluluğu bulamayanların dijital dünyası 'Metaverse'

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, akıbet günlerin en pop ağız dalaşı konusu Metaverse'nin illet olabildiği olumsuzluklara yer vererek dünyada kaosa illet olabileceğini söyledi.

Dünyada mutluluğu bulamayanların dijital dünyası 'Metaverse'
19-01-2022 10:04
Dünyanın için karşıya bulunmuş olduğu en şişman tehditler ortada yayınlanan dijitalizmle alakadar belirleme ve çıkışları ile özen çekici Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, sonuç günlerin en aşırı konuşulan ruzname maddelerinden bir tanesi bulunan “Metaverse” dair etkili açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Tuncay Dilci, Metaverse'yi dünya ötesinde düşünülmüş toy müşterek dünya düzeni kendisine tanımlayıp, “Metaverse, şu anda üstüne en aşırı konuşulan korulardan müşterek tanesi. Evren ötesinde düşünülmüş toy müşterek Dünya'yı tabir etmektedir. Metaverse terimi içinde aksi gelişmelere koşut olumlu, insanı esas yaşamdan uzaklaştıran yönler de mevcuttur. Popüler müşterek fehva kabilinden görülse de insanlığı, sözde orada olmamız gerekiyormuş kabilinden müşterek dayatmadan da bahsedilebilir. Bu yönde müşterek idrak geliştirilmek isteniyor” dedi.

Dünyada mutlu olamayanların dünyası

Dilci, Metaverse'nin dünyada mutluluğu elde edemeyenlere çevrik müşterek hayat sunduğunu tabir edip, “Metaverse, Covid-19 ne ise geri planda insanlığı esas yaşamdan uzaklaştırarak evlerde hapsetmenin kararı kendisine görüntülük içinde müşterek hayat durumuna zorlama, doğacak etabında besin haricinde beslenme, kişiye ilişik özelliklerin, sosyo-kültürel faaliyetlerin yaşandığı, bu dünyada mutlu sıfır bireylere çevrik müşterek hayat piyasası sunması itibarıyla önemli” dedi.

“Metaverse müşterek aldatmaca değil”

Dilci, Metaverse'nin bağımlılık işleyen dijital oyunların aşırı henüz ötesinde değişik müşterek dünya düzeni bulunduğunu vurgulayıp, “Metaverse, herhangi müşterek şeyden geçmiş müşterek aldatmaca değil. Dijital bağımlılık kapsamında tığ oyunu yalnızca dijital hayattaki çeşidi ile insanların yalnızca hipnotik tekniklerle mevhum müşterek dünyada etkileşim içinde olması ve kendisini kaybetmesi kendisine yorumluyoruz, ama burada oyunun ötesinde toy müşterek dünya düzeni tasvir ve toy müşterek hayat biçimi organizasyonu, dijital, sanal, sonsuz bucaksız, şu anki algılarımızın ötesinde toy müşterek dünya algısından bahsedebiliriz” dedi.

“Yeni müşterek maşeri değişimin başındayız”

Metaverse'yi toy müşterek maşeri değişimin başlangıcı kendisine değerlendiren Dilci, “Sosyolojik anlamda topluluğu toy müşterek dijisist hayat durumuna akıllıcasına manipülasyon bu anlamda toy müşterek etiket kazandırma, toy müşterek hayat durumuna okazyon veriyoruz şeklindeki yönlendirmelerle bedel yargılarında tebeddülat ve bağımlılığın hayat durumuna dönüşmesi biçiminde de tabir edebiliriz. Yani toy müşterek maşeri değişimin başındayız diyebiliriz. Metaverse, teriminin içinde ruh bilimsel etkilenmeler de gır konusu. Normal yaşamda ateş çeker yahut müşterek halde asosyal kişilikler, maşeri entegrasyonu sağlayamamış, esas yaşamdan uzaklaşmış insanların dehalet limanını oluşturabilecek müşterek meydan içerme etmektedir. Bu manada Covid ile ortaya çıkan yalnızlaşma ve yabancılaşma ve esas dünyadan uzaklaşma sunumunun müşterek nevi yaşama geçirilmesi ve mevhum dünyaya kullanıcılarını hapsetme durumudur.” dedi.

“İnanç sisteminde tahribata kere açar”

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, oluşturulmak maksut bu dijital sistemin liberalizm sistemini ve inançlara ilişkin değerlerde tahribata hastalık olabileceğini özen çekerek şunları söyledi:

“Psikolojik manada liberalizm sistemlerini yıldırma edecek müşterek grup içerikleri de barındırmaktadır. İman ve itikat, dijital dünyanın yerlilerinde idrak tahribatına hastalık olacak. İnanç boyutunda sapkınlık yahut saptırmalara, Allah terimini değişik müşterek boyutta arz çeşidi ile kelle karışıklığına ve liberalizm sisteminde tahribat oluşturarak toy müşterek liberalizm durumuna zorlayacak müşterek gestalt gır konusu. İman ve inan yönünde liberalizm sisteminin yıkma olması ile beraberce bedel yargıları da zedelenecektir. Örneğin; dinimizde mevcud yardımlaşma, zekat, tapınma kavramları üstüne toy tartışmalar ortaya koyacaktır.

Dolayısıyla kapital ismi üstüne ağız ağıza maddeci müşterek hayat biçimini mevhum hayattaki kazanımlara indirgenmiş maddeci hayat biçimini dayatacaktır. Bu yönüyle doğrudan peşinden hesaplı anlamda da sosyal yaşamda toy fırsatlarda getirecek ancak baş başa esas dünyadan kaçışlar ve uzaklaşmalarla bu arada kapital az henüz toprak değiştirerek sanallaşacaktır. Dolayısıyla istihdam ve toy servet iktisap olanaklarıyla zaman, mekan terimi ortadan kalkmış olacak. Bu dönemin kavim ülkeleri üstüne oluşturacağı metaverse tasarımları ve sunumları başta yönetim, hükümetler ve ahali ortada tamamı dünyada mevcut olabilecek kalabalık ve anarşi vaziyeti bahis konusu olabilir.”

Demet Karakuş - Volkan Kaplan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ