USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Ebe olan eşinin sözüyle başladı, damar yolu görüntüleme cihazı üretti

Ebe olan eşinin çocuk ve çocuklarda damar yolu açmada yaşadıkları sıkıntıları anlatması üstüne harekete sabık Gaziantepli Müslüm İncedal, 2 ayda damar yolu görüntüleme cihazı geliştirdi. Bebek ve evlatların damarını kesin müşterek biçimde görüntüleyen cihazın patenti

Ebe olan eşinin sözüyle başladı, damar yolu görüntüleme cihazı üretti
07-01-2022 13:05

Gaziantep'te evinin birlikte katında defans sanayiye müteveccih cihazlar geliştiren Gaziantepli kaşif Müslüm İncedal, bacı ve ebelerin bebeklerin damar şeklini açmada yaşadıkları problemi geliştirdiği cihazla ortadan kaldırdı.

Ebe olan eşinin tutkusu üstüne çalışmaya başlamış olan İncedal, 2 ay kabilinden çelimsiz birlikte müddette yüzdelik beniz evcil imkanlarla damar yolu görüntüleme cihazı üretti.

Testleri Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin Acil Servis'inde meydana getirilen cihaz, hekim ve ebeler çeşidinden baş döndürücü güzel bulundu.

Damar yolu açılış sırasında yaşanmış olan damar patlamalarının önüne geçecek olan cihaz yardımıyla bundan hakeza çocuk ve evlatların canı yanmayacak.

Patentini Sağlık Bakanlığına verecek

Cihazın hastanelere yaygınlaştırılması düşüncesince Sağlık Bakanlığı'ndan dayanak noktası beklediğini tabir fail Müslüm İncedal, cihazı ticari kaygıyla değil ulusal vebal bilinciyle ürettiğini belirterek, cihazın patentini Sağlık Bakanlığı'na hasretmek istediğini söyledi.

Her nesne oyun ebesi eşinin sözüyle başladı

Ebe eşinin çocuk ve evlatların damarlarının kemiksiz görünmemesinden ötürü iri külfet yaşadıklarını söylemesi üstüne çalışmaya başladığını özetleyen İncedal, “Cihazı hastanenin Acil Servis'inde de kullandılar. Çok güzel buldular. Bu cihazın yaygınlaştırılmasının baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum. Çünkü yaşlı, obez ve çocuklarda bu damar yolu görüntüleme baş döndürücü güç oluyor. Defalarca enjeksiyon boğmak durumunda kalıyorlar” dedi.

“Damar patlaması hem sağlıkçıyı bununla beraber aileyi aksi etkiliyor”

Yeni doğan bebeklerin damarlarının büzüşmüş olmasından ötürü görünmediğini aktaran İncedal, oyun ebesi eşinin bu halden namına bahsettiğini söyledi. Eşinin namına hakeza birlikte cihazın lazım bulunduğunu aktardığını tamlayan İncedal, “Hastanenin Acil Servis girişinde etkin birlikte hekim arkadaşımız var. O da bana bu cihazın baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu söyledi. Derindeki ikinci ve üçüncü katmandaki damarlara iktiran etmek sıkkın birlikte süreç. Bazen bebeklerin damar yollarında patlama oluyor. Bu hem esenlik mensubu üstünde bununla beraber pestil yakınları üstünde aksi birlikte hasiyet oluşturuyor. Bu negatif etkileri ortadan dağıtmak düşüncesince birlikte araştırı yaptım. Dünya genelinde mevcut çözümlere ve cihazlara baktım. Japonya'da birlikte şirket benim yaptığım cihaza benzeşim birlikte cihaz üretmiş. Bende o fikirden yola çıkarak bu cihazı öz ibdai tasarımımla ürettim. Sağlıkçı ne denli tecrübeli olursa olsun sağlıkçılar bu zorluğu yaşıyor. Sabahtan akşama denli damar yolu açan birlikte isim bebeğe bedel geldiği devir bu problemi yaşayabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Sağlık Bakanlığı bu cihazı alıp yaygınlaştırsın”

Damar yolu açılması müstelzim gelişigüzel vaziyette bu cihazın kullanılabileceğini laflarına ekleyen İncedal, “Bu cihazı ego ticari korku ve amaçla üretmedim. Milli vebal bilinciyle geliştirdim. Bu cihaza şayet Sağlık Bakanlığı ehil çıkarsa topu topu Türkiye'ye yaygınlaştırabiliriz. Patentini de görü alsın ama çocuklardaki ve bebeklerdeki bu dava çözülsün. Yaşça iri şahısların enjeksiyon yaptırmaktan korktuğunu görüyorsunuz. Bu geçmişten kaynaklanabiliyor. Bu cihazla bu problemi ortadan kaldırabiliriz. Cihazdaki uygulayım bilimi yüzdelik beniz evcil ve millidir. Bu cihazı 2 ayda ürettim. Cihazın istihsal maliyeti de düşüktür. Sağlık Bakanlığı bu cihazı alsın üretip yaygınlaştırsın” niteleyerek konuştu.

Muhammet Abdulkadir Esen
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ