USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Facebook yeni çatı markasını duyurdu: Meta

Bu yılki Facebook Connect Konferansı'nda Mark Zuckerberg yeni iştirak vizyonunu ve yeni çatı markası Meta'yı tanıttı. Meta'nın yeni gösterimi doğrultusunda, yeni mihrak noktası metaverse'ü yaşama eylemek ve şahısların bağlanak kurmasına, topluluklar bulmasına ve işlerini b?

Facebook yeni çatı markasını duyurdu: Meta
30-10-2021 09:24
Her sene planlı Facebook Connect Konferansı, AR ve VR (Artırılmış ve Sanal Gerçeklik) geliştiricilerini, muhteva üreticilerini ve pazarlamacıları ortak araya getiriyor. Bu yılki mevhum etkinlikte de, içtimai bağlantıdan eğlence, oyun, fitness, iş, terbiye ve ticarete kadar, metaverse tabanındaki deneyimlerin önümüzdeki on yılda nite şekilleneceği incelendi. İnsanların metaverse hayatına etap atmalarına araştırma görevlisi olacak yeni Meta araçları duyuruldu.

Meta Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş, yeni çatı marka Meta ve metaverse üzerine açıklamalarda bulundu.

''Sadece bakmakla kalmayıp deneyimin zarfında olduğunuz, somutlaştırılmış ortak internet''

Metaverse üzerine bilgelik sağlayan Derya Matraş, ''Facebook 2004'te kurulduğunda, kişilerin bağlanak ihdas alternatifini değiştirdi. Messenger, Instagram ve WhatsApp kabil uygulamalarla da evren çapında milyarlarca insanı şimdi da güçlendirdi. Teknolojinin yaşamlarımızdaki esas önemi, bizlere kendimizi anlatım ika ve dünyayı şimdi da ensesi kalın ortak halde deneyimleme enerjisini ne halde verdiğiyle ilgili.

Önce masaüstünden web'e ve zeki telefonlara geçtik. Sonra mesajlaşmadan birbirimize ışık ve videolar yollamaya geçtik. Ama bu yolun sonu değil. Bir ahir ortam ve anahtar şimdi da şümullü olacak. Sadece bakmakla kalmayıp deneyimin zarfında olduğunuz, somutlaştırılmış ortak internet. Biz buna metaverse diyoruz. Metaverse'ü içtimai teknolojilerin derinliğine yolculuğundaki ortak ahir tekâmül kendisine düşünebiliriz. Bu dünya, şirketimiz düşüncesince de yeni ortak sahife açıyor. Metaverse'de bugün elektronik beyin yahut telefon diyince aklımıza gelmeyen ağız ağıza yeni kategorilerin yanı esna arkadaşlarınızla ortak araya gelmek, hile oynamak, alım satım gerçekleştirmek kabil karakoncolos edebileceğiniz elden çabucak rastgele şeyi yapabileceksiniz. Bu yenilikler ekranlarda şimdi ortak tomar devir harcamakla ilgilendiren değil. Metaverse, halihazırda görüntülük karşısında geçirdiğimiz tarihi şimdi güzel duruma getirmekle ilgili.

Metaverse, arada sırada üç buutlu dünyayı kapsayarak arada sırada de fiziki dünyada mevcut kendisine günümüzün çevrimiçi içtimai deneyimlerinin ortak karışımı kendisine karşımıza çıkacak. Bir arada olamadığımız yıllarda güçlü öbür insanlarla üç buutlu deneyimler paylaşmamıza ve fiziki dünyada yapamayacağımız şeyleri beraberce yapmamıza imkân tanıyacak'' dedi.

''Metaverse yaşama geçtiğinde, avatarlar bugünün yanay resimleri denli yayılmış olacak''

Metaverse yaşama geçtiğinde nelerin olacağına müteallik açıklamada mevcut Matraş, ''Metaverse yaşama geçtiğinde, avatarlar bugünün yanay resimleri denli yayılmış olacak. Ancak duruk ortak fon namına enerjik 3D avatarlar, etkileşimlerinizi bugün çevrimiçi kendisine beklenir bulunan rastgele şeyden aşırı şimdi ensesi kalın duruma getirecek. Yazmak yahut temas etmek yerine, ortak şeyi ellerinizi akıntı ettirerek, biraz sözcük söyleyerek ve üste arada sırada fikren gerçekleştirebileceksiniz.

Cihazlar, dikkatimizin mihrak noktası olmayacak. Araya tahavvül etmek yerine, yaşadığımız yeni deneyimlerde bizlere ortak mevcut olma hissi verecek. Metaverse, etkileşime geçebileceğimiz dünyaya yeni katmanlar eklememize müsaade vererek şimdi ensesi kalın deneyimler sunacak. İçerik üreticileri ve sanatçılar, seyircileriyle yeni yollarla bağlanak kurabilecek ve onları bu paylaşılan deneyimlere hakkıyla müdahale edebilecek. Son biraz senedir nice insanoğlunun rastgele yerden can alıcı ortak halde çalışabileceğini biliyoruz. Ancak, birtakım insanoğlu ortak aradayken diğerlerinin hala engin emek harcaması aşırı şimdi komplike ortak çözüm alabilir. Bu nedenle, nerede olurlarsa olsunlar her kişiye ayrımsız yerde bulunma fırsatı verecek araçları arz etmek oyunun kurallarını değiştirecek'' biçiminde konuştu.

Connect Konferansı'nda neler duyuruldu?

Matraş, konferansta duyurulan mevzuları şu halde açıkladı:

''Her sene düzenlediğimiz Connect Konferansı'nda bu sene içtimai bağlantıdan tutun da eğlence, oyun, fitness, iş, terbiye ve ticarete kadar, metaverse tabanındaki deneyimlerin önümüzdeki on yılda nite şekilleneceğini inceledik. Buna ek olarak, kişilerin metaverse hayatına etap atmalarına araştırma görevlisi olacak yeni Meta araçlarını duyurduk.”

Metaverse'ün merkezindeki evvela vizyonumuz Horizon Home, metaverse'deki eviniz kabil olacak, arkadaşlarınızla beraberce dakika geçirebilecek, videoteyp izleyebilecek ve oyunları ve uygulamaları keşfedebileceksiniz. Ayrıca Messenger ünlü aramalarını da bu dünyaya getiriyoruz; Messenger'ın müteharrik bulunduğu rastgele ortak platformdan arkadaşlarınızla ünlü ortak görüşmeye katılabilecek ve beraberce dakika geçirebilecek yada VR (Sanal Gerçeklik) mekanlarına gezi edebileceksiniz. Yeni spor programlarının yanı sıra, Quest 2 düşüncesince sektöre sürülecek Active Pack takıları şimdi şen spor yapmanızı sağlayacak.

Quest tabanlı yeniliklere ek olarak, Project Cambria'yı da duyurduk. Project Cambria, mütekâmil teknolojilerin hepsi ile donatılmış, yukarı dozaj ortak VR başlığı olacak. Project Cambria'yı bugünlerde beklenir bulunan en encam teknolojiye ehil programlamayı denemeye gelmek arzu edenler düşüncesince tasarlıyoruz.

Ürün yeniliklerinin yanı sıra, metaverse'ün geleceği düşüncesince ekosisteme de envestisman hazırlamaya bitmeme ediyoruz. AR ilişkin Presence Platform ve yeni SDK (yazılım ihya kiti) sürümlerimiz ile geliştiriciler şimdi ortak tomar VR becerisine erişebilecek. Presence Platform geliştiricilerin, ortak kullanıcının fiziki dünyası ile mevhum içerikleri problemsiz ortak halde harmanlamasına vesile sunacak. Spark AR düşüncesince ise sayısal nesneleri fiziki dünyaya konumlamak ve derinlik ve opaklık içererek kişilerin bu nesnelerle realist ortak halde etkileşime girmesini bildirmek düşüncesince kullanacakları yeni vasıtalar üstünde çalışıyoruz. Sadece canlılık değil, üreteç terbiye içerisinde ne bulunduğu meydana getiren yeni döl muhteva üreticilerini terbiyelemek düşüncesince de 150 milyon dolarlık yeni ortak fonu duyurduk.”

Metaverse iş dünyasının geleceğini nite şekillendirecek?

Metaverse'ün iş hayatına tesirini değerlendiren Matraş, ''Yakında, işletmeler düşüncesince tasarlanmış, fakat bugün satın alabileceğiniz ayrımsız mahveden Quest 2 başlığı üstünde müteharrik yeni ortak hasiyet paketi bulunan Quest for Business'ı imtihan etmeye başlayacağız.

Quest for Business, zatî Facebook hesabınızı kullanılmadan iş arkadaşlarınızla teşrikimesai yapmanızı sağlayacak. Quest for Business başkaca matematik yönetimi, IDP (kimlik sağlayıcı) ve SSO (tek şifreyle giriş) entegrasyonu, üçüncü yan hareketli maşa yönetimi ve şimdi dahası kabil işletmelerin iş düşüncesince gerekseme duyduğu hususi ortam işlevlerine de imkân sağlayacak. Bu sene hudutlu beta ile başlamayı, 2022'de şimdi ortak tomar beta katılımcısına ulaşmayı ve 2023'te de topu topu işletmeler düşüncesince Quest for Business'ı kullanıma sunmayı planlıyoruz.

Ayrıca, çalışmanızı monitörünüzden Quest 2'ye ve esasen arka taşımanızı da kolaylaştırıyoruz. Bugün Slack, Dropbox, Facebook ve Instagram kabil hizmetlerin ve aşırı şimdi fazlasının DOĞRU gelecekte VR üstünde Horizon Home'da 2D açık oturum uygulamaları kendisine çalışacağını ve bunları Quest Store'dan indirebileceğinizi duyurduk. Bu yeni özellik, başlığınızı çıkarmanıza lazım kalmadan iş arkadaşlarınızla lakırtı etmenize, dosyalarınıza erişmenize, içtimai akışlarınızı güncellemenize ve şimdi fazlasını yapmanıza İmkan verecek.

Horizon Home'da Studio isminde yeni ortak zatî düzentileme endüstrisi ortamını tanıttık. Bu senenin ilerleyici zamanlarında

Horizon Workrooms'a özelleştirilebilir odalar ekleyerek, size işlerinizi çözmek düşüncesince aşırı türlü değişik ortamlar ortada seçme tasni ve öz iştirak logolarınızı yahut posterlerinizi odalarınıza önerge imkanı sunacağız'' açıklamasında bulundu.

Facebook'un metaverse ile hedefleri

Matraş, laflarını şu halde tamamladı: ''Yeni vizyonumuz doğrultusunda, Facebook'un mihrak noktası metaverse'i yaşama etmek ve kişilerin bağlanak kurmasına, topluluklar bulmasına ve işlerini büyütmesine araştırma görevlisi kazanmak olacak. Metaverse ile beklenir olduğunca ortak tomar kişiye fariza özgülemek istiyoruz. Hep beraberce çalışırsak önümüzdeki on sene zarfında metaverse'ün ortak bilyon kişiye ulaşmasını, beniz milyarlarca dolarlık sayısal ticareti barındırmasını ve milyonlarca müstahsil ve geliştirici düşüncesince iş desteği olmasını umuyoruz. Bugün genel ağ üstünden ne denli ortak tomar insanoğlunun dirimsel elde ettiğine bakın, bu işlerden çokları biraz sene öncesine denli yoktu bile. Metaverse'ün de insanoğlu düşüncesince nice vesile oluşturacağını düşünüyoruz.

Metaverse vizyonumuzun anne hatlarını belirledik fakat oraya ulaşmadan evvela nice parçanın oluşturulması gerekiyor. Bu yılki Facebook Connect Konferansı'nda da metaverse'ü yaşama etmek düşüncesince sunduğumuz yeni Meta araçlarını tanıttık. Bu süreçte mutlak verim oluşturmanın ehliyetli olmadığını gördük. Aynı sürede ekosistemler yaşama geçirmeye araştırma görevlisi kendisine milyonlarca insanoğlunun gelecekte ortak oranı olmasını, çalışmalarının karşılığını almalarını ve mutlak mahveden kendisine değil, müstahsil ve geliştirici kendisine da gelişimden yararlanmalarını sağlamamız gerekiyor. Önümüzdeki dönemde, bu görünüm doğrultusunda Meta kendisine çalışmalarımızı sürdürmeye bitmeme edeceğiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ