USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

'Girişimcilere nice finansal dayanak noktası veriyoruz'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, 'Bakanlık yerine girişimcilerin işlerini elbette kolaylaştırabiliriz, bunun düşüncesince çaba ediyoruz. Teknoparklar, gurk merkezleri, TEKMER üzere altyapılarla yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlıyoruz.' dedi.

'Girişimcilere nice finansal dayanak noktası veriyoruz'
18-11-2021 13:24
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021'i, ölçülü vadede kalifiye çoğalma zamanına girilen ciddi müşterek sene yerine gördüklerini belirterek, "Yılın bu zamanına kadarki üretim, ihracat, istihdam ve envestisman performansımız da bunu doğrular nitelikte. Yenilikçi ve uygulayım bilimi tabanlı girişimlerimizin katkılarıyla hedeflerimize baş döndürücü elan çabuk ulaşacağımızın farkındayız." dedi.

Bakan Varank, Turkuvaz Medya Grubu ve Para Dergisi'nin bu sene 5'incisini düzenlemiş olduğu Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi'ne videoteyp mesajla katıldı.

Yeni insan koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde sabık 2021'in adım ekonomisi açısından zamanı müşterek sene bulunduğunu tabir fail Varank, "Geçen yıla nazaran 10 büküm elan dobra müşterek başarım göstererek kâffesi zamanların en dobra envestisman rakamlarına ulaştık. Yılın 3 çeyreğinde Türkiye'den 206 adım 1 bilyon 400 milyon doların üstünde envestisman aldı. Bu performansla kaç Avrupa ülkesini geride bıraktık." sanarak konuştu.

Varank, Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'ndeki 2023'e denli Türkiye'den 10 "unicorn" emisyon hedefine değinerek, 5 uygulayım bilimi girişiminin 1 bilyon dolarlık değerlemeyi aştığını, "decacorn" seviyesine vasıl firmaların de bulunduğunu söyledi.

Gençlere kariyer tercihlerini girişimcilikten yana kullanmaları tavsiyesinde mevcut Varank, "Devlet yerine sağladığımız olanak ve desteklerle siz değerli üyelerimizin gayreti birleştiğinde, güvenli olun Türkiye'den elan kaç toptan bellik filizlenecektir." ifadelerini kullandı.

Varank, toptan rakiplik ortamının baştan şekillendiği müşterek zamanın yaşandığına ayraç ederek, yenilikçi girişimler ve onların geliştirdiği tahripkâr teknolojilerin gidişatı belirlediğini bildirdi.

"30'dan müşterek tomar gurk merkezinin kuruluşunu destekledik"

Girişimciliğin, ilkin de uygulayım bilimi tabanlı girişimciliğin müşterek proses gerektirdiğine dikkati çekici Varank, "Bakanlık yerine bu dayanıklı süreçlerde siz değerli üyelerimizin işlerini kesinlikle kolaylaştırabiliriz, bunun düşüncesince himmet ediyoruz. Teknoparklar, gurk merkezleri, TEKMER derece altyapılarla yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlıyoruz. Buralarda girişimlerinizi işletmelerle, üniversitelerle, yatırımcılarla buluşturuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Varank, teknoparkların en yenilikçi, gelecek teknolojilere müteveccih planların yürütüldüğü, rekabetçilik kültürüyle kaç muvaffakiyet hikayesinin yazıldığı yerler olduğuna dikkati çekerek, er etaptaki girişimlerin maddesel ve içsel açıdan dosdoğru büyümeleri düşüncesince de gurk merkezleri kurduklarını dile getirdi.

Bugüne denli 30'un üstünde gurk merkezinin kuruluşunu destekledikleri bilgisini verici Varank, güre girişimcilerin şirketleşmeden geçmiş buralarda toprak alarak başka start-up firmalarıyla etkileşim kurduğunu ve iş fikirlerini imtihan edebildiklerini anlattı.

Varank, TEKMER derece yapılarda güre girişimleri akla yatkın isticar imkanından ve tesislerin eş kullanımından faydalandırdıklarına ayraç ederek, girişimlerin kaynaklara erişim, danışmanlık, yetişek derece hizmetleri parasız alabildiklerini kaydetti.

"Girişimcilere kaç finansal dayanak noktası veriyoruz"

Girişimlere bu imkanları geleceğin Türkiyesi'nin elan sert temellerde, elan aydın günlerde kurulması düşüncesince sağladıklarını vurgulayan Varank, şöyleki bitmeme etti:

"Tabii uygulayım bilimi desteği, hemen fiziksel koşulları oluşturmakla, altyapıları kurmakla da olmuyor. Bu nedenle kâffesi bu fiziksel imkanların yanında, girişimcileri besleyecek bulunan "girişim sermayesi fonları" oluşturuyoruz. Girişimciliğin en asliye problemlerinden bir tanesi finansmana erişim. Özellikle er etaptaki girişimlerin yatırımcıya ulaşması, onları kandırma etmesi veya bankalardan emniyet bulması bedava olmuyor. Bu noktada düğümü çözen adım sermayesi fonları oluyor. Bakanlık yerine lüzum şahsen yatırımcısı olduğumuz lüzum desteklediğimiz fonlarla girişimler düşüncesince pınar oluşturuyoruz."

Varank, bu fonların başlangıcında TÜBİTAK ile Hazine ve Maliye Bakanlığı iş donanmasında kurmuş oldukları TechInvesTR'nin geldiğini belirterek, bunun Türkiye'de envestisman meydana getirecek fonlara katkıda bulundukları müşterek "fonların fonu" mekanizması bulunduğunu söyledi.

TechInvesTR Programı suretiyle bugüne denli 28 güre girişimin 186 milyon müfret envestisman aldığını, Teknoloji ve İnovasyon Fonu ile de girişimlere ve adım sermayesi fonlarına 70 milyon müfret dayanak noktası sağladıklarını aktaran Varank, kalkınma ajansları, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından girişimcilere kaç finansal dayanak noktası verdiklerini bildirdi.

Varank, bahis konusu desteklerin detaylarına "www.yatirimadestek.gov.tr" adresi üstünden ulaşılabileceği bilgisini verdi.

"2022 bakımından baş döndürücü elan dosdoğru müşterek çağa gireceğiz"

Gençlerden, çıkarlarını geliştirmelerini ve yenilikçi efkâr üretmelerini talip Varank, "Biz kâffesi imkanlarımızla, kâffesi dayanıklı süreçlerde siz değerli üyelerimizin yanındayız. Eğitimden iş yerine, mentorluktan finansmana denli değme mevzuda siz değerli üyelerimizin işini kolaylaştıracak araçlarımız mevcut. Dilediğiniz devir KOSGEB'in, TÜBİTAK'ın, kalkınma ajanslarının kapısını çalmaktan veya aracısız Bakanlığımıza başvurma etmekten çekinmeyin." dedi.

Varank, 2021'i, ölçülü vadede kalifiye çoğalma zamanına girilen ciddi müşterek sene yerine gördüklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yılın bu zamanına kadarki üretim, ihracat, istihdam ve envestisman performansımız da bunu doğrular nitelikte. Yenilikçi ve uygulayım bilimi tabanlı girişimlerimizin katkılarıyla hedeflerimize baş döndürücü elan çabuk ulaşacağımızın farkındayız. 2022 yılı bakımından baş döndürücü elan dosdoğru müşterek çağa gireceğiz. Biz toptan piyasada adından yalan ettirecek toy Türk markaları boşaltmak az daha kabadayı girişimcileri, yenilikçi fikirleri desteklemeye bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ