USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Hızlandırılmış dijital dönüşümde yarış yeni başlıyor

Future Commerce 360'ın ‘Daha Zorlu, Daha Kabiliyetli: E-Ticarette Bir Adım Ötesi' başlığıyla gerçekleşen konferansta, pandemi devrinde ivme artı dijital dönüşüm sürecine ilgi çekildi.

Hızlandırılmış dijital dönüşümde yarış yeni başlıyor
15-10-2021 14:28

Perakende alanının çelimli etkinliklerinden birisi olan, e-ticaret gündeminin nabzını markajcı Future Commerce 360 Konferansı'nın 9'uncusu 14 Ekim tarihinde gerçekleştirildi. Alkaş'ın sektörel mazruf ve aktiflik platformu Digital Network Alkaş‘ta naklen gösterilen etkinlik, piyasanın önde mevrut isimlerini buluşturdu. 400'ü yanında hayli fevk düzem idareci ve profesyoneli yanında araya getiren etkinlikte "Tüketicilerin e-ticaret alım satım deneyiminden beklentisi neler?", "E-ticaretin püf noktalarından birisi bulunan uyarlama sürecinde markalar ne yapmalı?", "Yarışın hızını şimdi da artıracağı gelişim zamanında neler yaşanacak?" derece soruların yanıtları arandı.

“Dönem rekabetten değil rekaberlikten yana”
Sabah vakit 10.00'da süregelen ve aktif piyasaya çıkan konferansın açım konuşmasını Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ve Alkaş/Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş yaptı. Etkinlikte mütekellim Avi Alkaş, “Bu etkinlikte ticaretin geleceği ve geleceğin ticaretini öğreniyoruz. Burada yeni teknolojiler kıymetlendirmek yoluyla evlat perakendenin oluşumuna yardım arz buyurmak bu çeşit buluşmalar, düşünüm alışverişleri baş döndürücü yararlı. Dönem kompetitif şirketlerin bile rekaber şekilde iş yapabilmelerinden yana. Dolayısıyla piyasa baş başa büyürse şimdi yanında tomar kâr sağlarız. Burada düzenlediğimiz etkinlikle ticaretin büyümesi ve gelişme göstermesi sağlanabilecek niteleyerek düşünüyorum” dedi.

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, şimdi derinliğine yanında süreçte gerçekleşmesi muhtemel dijital dönüşümün, pandemi sürecinde 1.5 yılda gerçekleştiğini belirterek, "Yalnızca perişan değil hepsi sektörler düşüncesince yeni çağda şimdi kavi yanında proses bizi bekliyor. Bundan sonradan e-ticarette şimdi yetenekli bulunan markalar öne çıkacak" dedi.

“Tüketici isteği incelenecek”
PwC Türkiye Perakende Tüketici Ürünleri Lideri Adnan Akan, 'Tüketici Dünyasının Geleceği' Başlıklı sunumuyla, pandemi zamanında biçim muhavvil mahveden eğilimini anlattı. Akan, “Tüketiciler, problemsiz ve gelişen teknolojiye mevzun deneyimler istem etmekteler. Rapordan çıkan yanında öteki akıbet ise nihai tüketicilerin esenlik ve düzenlilik mevzularıyla ilişik endişelerinin perişan sektörünü etkilemeyi sürdürecek olması. Perakendeciler ve üreticiler direkt mahveden deneyimine müteveccih yanında modeli benimsedikçe anadan görme kanallar ikinci planda duracak ve teslimat deneyimi anbean şimdi da ehemmiyet kazanacak” dedi.

“Adaptasyon süreci önemli”
Lc Waikiki Avrupa-Amerika E-Ticaret Grup Bölge Müdürü Şervan Adar Avşar'ın moderatörlüğünü icra ettiği 'E-Ticarette Püf Nokta: Adaptasyon' başlıklı panelde, Estee Lauder Dijital Ticaret ve Pazarlama Direktörü Murat Özalp, Beymen E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı umut Arsoy ve Inveon Kurucusu ve Yönetici Ortağı Yomi Kastro markaların mütebeddil e-ticaret dinamiklerine uyarlama geliştirebilmek düşüncesince yapması gerekenleri masaya yatırdı. Pazar noktayı dönüşümlerinden, last-mile delivery konusuna; gelişen e-ticaret platformlarından, piyasanın teknolojik gereksinimlerine uzanan enli yanında yelpazede uyarlama konusu ele alındı.

Inveon Kurucusu ve Yönetici Ortağı Yomi Kastro e-ticaretin hepsi aktörleri düşüncesince adaptasyonun mütebeddil mahveden gereksinimlerine fut söylemek namına gerçekleşmesi müstelzim yanında ıztırar olduğuna ve piyasa noktayı dönüşümü yada last mile delivery derece mevzularda geleceği görerek gereksinimleri akilane belirlemenin önemine nazarıitibar çekerken; Estee Lauder Dijital Ticaret ve Pazarlama Direktörü Murat Özalp teknolojik gereksinimler ve yeni modeller dair gelecek senelerde alaka çeken değişimler göreceğimizi ayraç etti. Beymen E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı umut Arsoy da değişik bölgelerde geliştirilen kıymetli uyarlama hamlelerine örnekler verdi.

Son şekilde Yomi Kastro paneli yanında kapanış mesajı ile bitirdi. Kastro, "E-ticaret endüstrisinin öteki endüstrilerden değişik yanında ayrıcalığı var, o da know-how paylaşımı. Birbirimizin deneyimlerinden bellemek ve üzerinde bina buyurmak baş döndürücü kıymetli ve hepsi düşüncesince yanında kazan-kazan modeli oluşturuyor. Bizim endüstrimiz şimdi bariz zihinli, adeta yazılımlarda bulunduğu derece bariz kaynaklı paylaşımları gerektiriyor. O nedenden dolayı adaptasyonun yanında numara kuralının bariz yürekle fırsatları ve problemleri paylaşmak, birbirimizin birikimleriyle kalkınmak bulunduğunu düşünüyorum" dedi.

Yarış Daha Yeni Başlıyor
Moderatörlüğünü ETİD Başkanı Emre Ekmekçi'nin icra ettiği ‘Yarış Yeni Başlıyor: E-Ticarette İlerleme Dönemi' başlıklı oturumda, piyasanın özelliğine bağlı ehemmiyetli çıkarımlar yapıldı. Oturumda mütekellim IKEA E-Ticaret Direktörü Atakan Özata, "E-ticaretteki rakamlar baş döndürücü aceleci ilerledi. Almanya, İngiltere, Amerika derece şef pazarlarda perişan içerisindeki payının yüzdelik 22'lerin üzerinde çıktığını görüyoruz. Pandeminin peşi sıra gelişme hızı ayrımsız biçimde bitmeme etmeyebilir fakat bu hisse en azından korunacak derece görünüyor. Fiziksel mağazaların perişan içerisindeki oranı önümüzdeki çağda yanında hacim arka gelebilir, fakat geçtiğimiz çağda baş döndürücü sayıda e-ticaret kullanıcısı kazandık. Daha geçmiş e-ticareti tek sınama etmemiş şahıslar de bu tecrübeyi edindi. Herkes, gereksinimi olduğunda, değme devir e-ticareti kullanabileceğini bundan sonradan biliyor" dedi.
Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gürkan Gürbüz de, "Bu çağda lojistiğin öneminin ayırt edilmiş olmasını baş döndürücü kıymetli görüyoruz. Lojistik bugüne derece yanında fariza satın alımı şekilde görülüyordu, bundan sonradan yanında iş ortaklığı türüne yönelmeye başladı" biçiminde konuştu.

Türkiye'nin lojistikte vaziyet ve öteki avantajlarından şimdi yanında tomar yararlanmasının önemine ayraç fail Gürbüz, taşımacılıkta 0-2 kilo bandının aşılması icap ettiğini belirtti.

Migros Perakende Operasyonları İcra Kurulu Üyesi Mustafa Bartın ise, "Biz besin perakendeciliği şekilde pandemiye derece e-ticarete adaptasyonu en ağır bulunan sektördük. Pandemiyle baş başa baş döndürücü ehemmiyetli zihnî bariyerleri aştık. Gıda perakendeciliği sektöründe e-ticaretin iptidai sene sonradan şimdi faziletkâr yanında oranı olacak. Ancak fiziki mağazada alım satım bitmeyecek, bitemez de. İkisinin harmanlandığı, e-ticarete güzel uzlaşma sağlayanların ayakta kalacağı yanında yassı bahis konusu olacak besin perakendeciliğinde" dedi.

Medianova CEO'su Serkan Sevim ise, e-ticaretin uygulayım bilimi ayağını data paketlerinin taşındığı ‘dijital kargoculuk' derece gördüklerini, e-ticaret kütlesinin artmasıyla bu arada dijital trafiğin de çabucak arttığını anlattı ve dijital trafiğin problemsiz taşınabilmesi düşüncesince bu alandaki altyapının önemine ayraç etti.

Panelin "e-Danışma" bölümünde ise SabancıDx'den Nurettin Erginöz katılarak siber düzenlilik dalında şirketlerin yapmaları müstelzim özellik başlıklarına yer verdi ve Moral & Partners Kıdemli Avukatı Duygu Bozkurt, e-ticaret mevzuatı üzerinde ehemmiyetli bilgiler ışığında bilirkişi görüşlerini aktardılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ