USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İHA'larla iklim araçları önceki defa TEKNOFEST'te bire bir anda tanıtım gösterisi yaptı

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "İHA'larla iklim araçları ayrımsız karede tanıtım gösterisi yaptı. Dünyada da hakeza ortak tanıtım gösterisi bildiğimiz kadarıyla ilk." dedi.

İHA'larla iklim araçları önceki defa TEKNOFEST'te bire bir anda tanıtım gösterisi yaptı
21-09-2021 22:50
İstanbul

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "(TEKNOFEST'te) İnsansız iklim araçlarıyla (İHA) iklim araçları bire birlikte karede demonstrasyon yaptı. Dünyada da hakeza birlikte demonstrasyon bildiğimiz kadarıyla ilk." dedi.

Bu sene dördüncüsü planlı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in önce gününe bağlı değerlendirmelerde mevcut Bayraktar, bu sene TEKNOFEST'e beklediklerinden birlikte tomar özen bulunduğunu tabir etti.

2019 yılına denli metronun havalimanına denli geldiğini anımsatan Bayraktar, "Metro o dönemden buyana de tamirde. O sebepten dolayı ring seferleri düzenlendi. Ona karşın ego alanın değme köşesini gezdim, ziyaretçilerimizle de mülakat imkanım oldu. Diyebilirim ki az buçuk çetin olsa da beklediğimizden henüz birlikte tomar iştirak oldu. Bildiğim kadarıyla sabahleyin saatlerinde 40 bin civarına ulaşmıştı caba bu sayı. Zaten amaçlarımızdan birisi de buydu. 2019'da üstün dereceli kırdıktan sonradan hafta sonu aşırı derin kalabalıkla huzur karşıya kalmıştık. Şimdi TEKNOFEST aşırı henüz donanımlı, dörtköşe birlikte curcuna deneyimi yaşatmış oldu." halinde konuştu.

TEKNOFEST'te dünyada önce bulunan gösterilere imza attıklarını tamlayan Bayraktar, laflarını şöyleki sürdürdü:

"İHA'larla iklim araçları bire birlikte karede demonstrasyon yaptı. Dünyada da hakeza birlikte demonstrasyon bildiğimiz kadarıyla ilk. Burada en ehemmiyetli madde şu; o vasıtaların şişman birlikte bölümü sırf Türk mühendislerinin ulusal ve ibdai dizaynı araçlar... Hemen arkamızda gördüğümüz GÖKBEY helikopteri ve gine gayrı tarafta AKINCI insansız iklim aracı... Bunlar sırf Türkiye'nin ulusal ve ibdai eserleri... Bütün elektronikleriyle, yazılımlarıyla, mekanik aksamlarıyla, aerodinamikleriyle ulusal ve ibdai namına düşünülmüş iklim araçları...

Onlar bire birlikte karedeydi. Bunun yanı sıra Bayraktar TB2 İHA'mız bire birlikte karedeydi. Türk mühendislerin dizaynı birlikte kitap bulunan Hürkuş, gine insanlı yetişek uçağı düzenbazlık gösterisi yaptı. Bunun yanı sıra Bayraktar TB2, Aksungur da gelecekti fakat hatır bilgisi dolayısıyla buraya gelemedi. Aynı karede 5 farklı, Türkiye'nin üretimi olan, Atak helikopterleri karışma kazanmak üzere, iklim aracımız demonstrasyon yaptı. O da bizi aşırı heyecanlandırdı. Dün önce eş provasını görmüştük, dakika canlı, topu topu halkın önünde, bölüt açıkça birlikte biçimde yapıldı. Bu vasıtaların birlikte bölümü da önce eş bölüt açıkça demonstrasyon yaptı. Hepsinin bire birlikte karede olması bizi gururlandırdı diyebilirim."


- "Teknoloji dalında atılmış tohumlar adım adım yeşerdi"


Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in 4 senedir düzenlendiğini ve TEKNOFEST'in kalbini yarışmaların oluşturduğunu tabir ederek, "Sadece defans endüstri alanındaki asar değil, gayrı çırçıplak bölgelerde da aşırı henüz enli birlikte yelpazede ülkemizin eserleri olsun istedik." dedi.

ASELSAN'ın düzenlemiş olduğu İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'na birlikte kadro gencin, İzmir'den katıldığını, ayrıca yaşamlarında önce eş bu bölgeye bu yarış vesilesiyle özen duyduklarını aktaran Bayraktar, şöyleki bitmeme etti:

"Onlar o yıldan sonradan girişimlerini kurdular. 2019 ve 2020'deki TEKNOFEST'te o girişimleriyle geliştirdikleri eserleri sergilediler. evvel yarış etabında birlikte uygulayım bilimi geliştirmişlerdi, hemen yarışmışlardı. Sonra kurmuş oldukları takımla, kardeş kardeş bu teknolojiyi ticarileştirdiler. En akıbet aldığım habere göre, yılda 1 milyon dolar iş hacmi karşıcı birlikte girişime dönüşmüş durumda. Bunun denli aşırı henüz birlikte tomar kip var. Dünya çapındaki birtakım uygulayım bilimi yarışmalarında evren birincilikleri, ikincilikleri, üçüncülükleri geldi. Bunlar bizi aşırı gururlandırıyor. Bunu birlikte uygulayım bilimi ekosistemi namına düşünecek olursak bu atılmış tohumlar bundan sonradan adım adım yeşermeye ve kendini göstermeye başladı."

Teknoloji dalında atılmış tohumların adım adım yeşerdiğini tabir fail Bayraktar, "Bu bizim düşüncesince en şişman alım çalım diyebilirim. 20 sene öncesine dönülecek olsa ve 'bu eserleri dünyada ki yapacak?' diyerek sorulacak olsa ihtimal tamamımız 'ancak eller yapar' diyerek yanıtlar verirdik. 'Biz birlikte bölgeye özen duyduk mu, ona dünyanın, insanlığın ve milletimizin faydasına olacak biçimde en maksimum gayreti gösterdik mi, ahlaka ve etiğe de uyma ederek sonuna denli uğraş ettik mi dünyanın en iyisini yapabiliriz' diyen binlerce dinç kardeşimiz bulunduğunu görüyoruz. Bu da bizim düşüncesince en şişman düş donör madde diyebiliriz." halinde konuştu.


- "Bugün bundan sonradan dünyada açıkça açıklık en şişman uygulayım bilimi platformu oldu"


T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, TEKNOFEST'in önce eş 2018 senesinde İstanbul Havalimanı'nda doğduğunu hatırlatarak, "Aslında sırf birlikte hayaldi, ayrıca kılıç az buçuk endişeliydik, 'acaba milletimiz buna beğenme boy bos mi, yarışmalarımıza müracaat mümkün mu' diye... İlk yıldan 20 bin müracaat almıştık. Yurt dışından da iştirak vardı. İşte bu büyüdü, dakika bundan sonradan dünyada açıkça açıklık en şişman uygulayım bilimi platformu oldu." dedi.

TEKNOFEST yarışmalarının 200 binden birlikte tomar müracaat aldığını bildiren Bayraktar, TEKNOFEST'in 2019'da 1 milyon 720 binlik ziyaretçi iştirakı ile dünyanın en şişman havacılık ve uygulayım bilimi etkinliği bulunduğunu söyledi.

Bayraktar, "Bu sene bundan sonradan ziyaretçi iştirakı hedefleyen birlikte anlayışımız yok. Ama şurası görüyoruz ki 81 ilden buraya iştirak var. 111 ülkeden değişik değişik yarışmalara iştirak bulunduğunu görüyoruz. TEKNOFEST, bundan sonradan zat sınırlarını aşıp dünyaya açıldı. Dünyadan talepler gelmeye başladı. Azerbaycan bunlardan biri." diyerek konuştu.


- "TOGG, önce eş TEKNOFEST'te eksiksiz kamuoyuyla burada buluşmuş oldu"


Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Fatih Kacır da Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) 2019'un akıbet günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşidinden kamuoyuna tanıtıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Ondan sonradan da az buçuk kelimesiz ve aşırı derin birlikte biçimde bugünlere geldi. 2022 yılı böylelikle inşallah yollara çıkması hedefleniyor. Proje, şişman birlikte ivmeyle bitmeme ediyor. TOGG, önce eş TEKNOFEST'te eksiksiz kamuoyuyla burada buluşmuş oldu. Çok derin birlikte özen var. Herkes TOGG ile hatırat fotoğrafı çektiriyor. Ümidimiz, 2022 yılı böylelikle yollarda görebilmek. 2022 TEKNOFEST'te de inşallah gelenleri TOGG aracıyla yolculuk ettiriyor olmayı hedefliyoruz."



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ