USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

'Influencer'ların reklamları bileşimli zeka kullanılarak taranacak

Reklam sektörü, "influencer"lar çeşidinden meydana getirilen reklam faaliyetlerinin denetlenmesi şartıyla Sosyal Medya Reklamlarının Taranması Projesi'ni yaşama geçirecek. Projeyle influencer reklamları sentetik zeka kullanılarak taranacak.

'Influencer'ların reklamları bileşimli zeka kullanılarak taranacak
19-01-2022 11:41
Ankara

Reklam Konseyi toplantısı, Ticaret Bakanlığı öncülüğünde, ilişik amme gurur ve müesseselerinin temsilcileri, mahveden örgütleri, reklamcılık piyasası temsilcileri ve başka paydaşların katılımıyla yapıldı.

"Dijital Dönüşüm Sürecinde Reklamlar" anne temasıyla meydana gelen toplantıda, aralarında medyanın sayısal dönüşümü, sayısal pazarlama, sayısal reklamların mahveden davranışlarına tesiri ve sosyal medya reklamlarının da bulunduğu mevzular ele alındı.

Konseyde, reklam denetiminin etkinliğinin artırılması ve güçlendirilmesi amacıyla "Sosyal Medya Reklamlarının Taranması Projesi"ne bağlı çalışmaların yapılması sonucu alındı. Konseyin referans niteliğindeki kararları, Ticaret Bakanlığınca bilgelik ve gereği düşüncesince ilişik gurur ve kuruluşlara kayıtlı kendisine gönderiliyor.

"Reklam sahteciliğine tedbir alınmalı"

Reklamverenler Derneği (RVD) ve Dijital Pazarlama İletişim Platformu (DPİP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura, AA muhabirine, sayısal ekosistemin güvenilmez çabucak büyüdüğünü ve sabah akşam dünkü mazruf üretildiğini söyledi. Türkiye'de genel ağ kullanması ve taşınabilir cihazlar üstünden günce genel ağ kullanımının evren averajının baş döndürücü üstünde bulunduğunu tamlayan Pura, Kovid-19 salgınının da etkisiyle akıbet dü yılda piyasanın göstergeç ve sayısal mecralarda büyüdüğünü anlatım etti.

Pura, Türkiye'de 22-23 bilyon liralara vasıl birlikte piyasa kütlesinin bahis konusu bulunduğunu dile getirerek, reklam sektöründeki topu topu paydaşların, büyümenin metin ve kontrollü olmasını istediklerini söyledi. Konseyde birtakım taleplerini de dile getirdiklerini aktaran Pura, şöyleki konuştu:

"Reklam Konseyi toplantısında karşılıklı medya ölçümü düşüncesince çabucak harekete geçilmesi gerektiği, dernekevi yayıncıların dijitalleşme doğrultusunda enfrastrüktür yatırımı düşüncesince teşviki, ajansların uygulayım bilimi ve insanoğlu deposu yatırımlarının artırılması, piyasanın çoğalma hızını karşılayabilecek kabiliyet havuzunun oluşturulması, reklam sahteciliği üzerine alınacak önlemlerle güvenlik ortamının sağlamlaştırılması, reklam nehiy eğiliminin azaltılması düşüncesince topu topu taraflarca gerekenlerin yapılması, reklam engellemelerinin ve bu işlerden tahsil edilen vergilerin baştan gözden geçirilmesi mevzularını değerlendirerek, piyasanın istikbaline ilişikli katı birlikte esas atma töreni yaptık."

"Bilinçlendirilmeleri gerekiyor"

Pura, Konseyde görüşülen Sosyal Medya Reklamların Taranması Projesi'ne bağlı de şunları kaydetti:

"Reklamverenler Derneği, Reklam Özdenetim Kurulu ve Dijital Pazarlama İletişimi Platformu teşrikimesai çerçevesinde, Ticaret Bakanlığı çeşidinden piyasaya sürülen Sosyal Medya Etkileyicileri Hakkındaki Kılavuz sonrası, bu bölgede meydana getirilen enformasyon faaliyetlerinin denetlenmesi ve 'influencer'ların akıllıca yönde bilgilendirilmesi icap ettiğini gözlemledik. Bu dünkü çalışmayla influencer reklam emekleri bireşimli zeka kullanılarak taranacak, ilkin kanuncu tensikat peyda etmek kadar öz denetleme esaslarına bağdaşma çabuk ve emeksiz halde izlem edilecek, yanıltıcılıkla ilişik lüzumlu aksiyonlar birlikte zamanlar alınacak ve nihai tüketicilerin yanıltılmasının önüne geçilecek. Denetimsiz ve derece derece büyüyen birlikte pazardan bahsediyoruz. Hayata geçirmeyi planladığımız bu sistemin, hem 'influencer'ın kendisi düşüncesince aynı sürede sosyal medyada canlı enformasyon emekleri fail reklam verenler menetme her insana faydasının olacağını düşünüyoruz. Aslında 'organize reklam veren' ismini verdiğimiz şişman markalar influencer ortaklı çalışmalarında iyice itinalı ancak ölçülü ve önemsiz ölçekli markaların kavisli ve kusur manipülatör uygulamaları var. Dolayısıyla bilinçlendirilmeleri gerekiyor ki birlikte derinti ukubet ödemekten de kurtulsunlar."

Bu bağlamda, Avrupa'da beğenilen yazılımın adaptasyonu yahut Türkiye'de üretilecek dünkü birlikte yazılım üzerine görüşmelerin bitmeme ettiğini tamlayan Pura, "Yakın sürede değişmeyen alınır ve uçucu emekleri başlatırız umudundayız." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ