USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İngiltere Premier Lig futbolcularının performansına Türk teknolojisi dokunuşu

Sporcuların adale performanslarını denetlemek düşüncesince giyilebilen teknolojiler geliştiren Neurocess firması, İngiltere Premier Lig takımları çeşidinden yeğleme edilmeye başlandı. Firma gözünü demin de Amerikan Ulusal Futbol Ligi ve F1 takımlarına çevirdi.

İngiltere Premier Lig futbolcularının performansına Türk teknolojisi dokunuşu
15-12-2021 11:29
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgilendiren kuruluşu TÜBİTAK'ın yardımıyla 2016 senesinde kurulan Neurocess firması, hevesli sporcuların egzersiz analizini türlü biyosensörlerden mevrut verilerin kullanımıyla yaparak, performanslarını ve fizyolojik durumlarını gözlemleyebilen ve mümkün pot risklerini hesaplayan giyilebilir ortak mahsul geliştirdi. Türk gençlerin kurduğu firma, şimdi sonradan TÜBİTAK'ın KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında da desteklendi.

Neurocess Kurucu Ortağı Erhan Ertan, AA muhabirine, şirketlerini üniversiteden yetkilendirilmiş olabilir olanaksız kurduklarını, cisim geliştirmeyle ilgilenen ve baş döndürücü yüklenme zımnında sakatlanan arkadaşları zımnında hakeza ortak uygulayım bilimi ihya neticesinde aldıklarını söyledi.

Cihazın tahminî 6 salname Ar-Ge neticesinde ortaya çıktığını tamlayan Ertan, "Biz, elektromiyografi sensörleri (EMG) teknolojisi geliştiriyoruz. EKG'ye enine boyuna benzeşim ortak teknoloji. Kalp ritmini ölçmeye hadim EKG nice insan kabilinden biliniyor. EMG de kasın elektriksel aktivasyonunu ölçmeye hadim sensörler. Bu teknolojiyle hevesli sporcuların için egzersiz öncesinde sensörler yapıştırılıyor. Daha sonradan kaslarının ne denli güçlü, ne denli etsiz olduğu, için ne denli ağırlık binmiş bulunduğu ve ne denli bitap bulunduğu derece analizler yapıyoruz. Buradan da sakatlıklarının önüne geçmeye çalışıyoruz ve egzersiz performanslarına değgin bazısı dijital, dijital veriler sunuyoruz." dedi.

"Önceliğimiz sakatlıkları önden kestirim etmek"

Ertan, geliştirdikleri değişen teknolojinin dü değişik tasarruf gayesi olduğuna ayraç ederek şu şekilde konuştu:

"Birincisi, sporcuların performanslarını izleme ederek hem o performansın ilerletilmesini sağlıyoruz bununla birlikte sakatlığı engelleyici bazısı algoritmalar sunuyoruz. Hangi kasların, ne denli aygın baygın olduğuna bakıyoruz. Ona göre, 'Sporcunun bu kası güçsüz, burayı geliştirmesi lazım.' veya 'Bu antrenmanda buraya fazla yükleniyor.' diyoruz. Birinci önceliğimiz sakatlığı önden kestirim edebilmek. İkinci kendisine da hastalıklı sporcunun sahaya dönmesini er kılmaya çalışıyoruz. Sporcuların sahaya devir süreçlerinde gine sakatlanma riskleri enine boyuna yüksek. Tam kendisine amade olduktan sonradan bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bu, sporcuların başarısını fazla etkiliyor. Sporcular ağır maaşlar alıyorlar. Hem gereksiz ödenen maaşlar kulüplere ağırlık bununla birlikte otama harcamaları ağır nukut tutuyor. Dolayısıyla gerçekte iş kaybını minimuma indirmeye çalışıyoruz."

İngiltere'de de ofisleri bulunduğunu ve önceliklerinin küresel piyasa bulunduğunu kail Ertan, "Şu anda İngiltere Premier Lig'de nice spor kulübüyle geçim yapmış durumdayız. İngiltere ve Avrupa'daki şişman liglere yatırımlarımızı artırıyoruz. Hedef kitlemiz kendisine gerçekte orayı belirlemiş durumdayız. Dünyanın ve İngiltere'nin önde mevrut kulüpleri cihazımızı kullanıyor. Neredeyse değme egzersiz evveliyat ve sonrasında veya sakatlanmış sporcuların takiplerinde bizim cihazlarımızdan yararlanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Ertan, cihazın önce kendisine futbolda münteşir kendisine kullanıldığını fakat İngiltere'de ragbi takımlarından da ağır nazarıitibar görmeye başladıklarını dile getirerek, "Düzenli müşterimiz bulunan futbol ve ragbi takımları var. Şu anda NFL ve F1 takımlarıyla da yazışma halindeyiz." bilgisini verdi.

Teknolojilerinin hepsi spor dallarında ferah ferah kullanılabileceğini vurgulayan Ertan, cihazdaki sensörlerin, sporcuların izleme edilmesi müstelzim adale gruplarına uygulandığını ve maksut alana yerleştirilebildiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ