USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İzmir "TEKNOFEST"e hazırlanıyor

Dünyanın en şişman havacılık, gök ve uygulayım bilimi festivali TEKNOFEST'e 2-5 Mart tarihlerinde ev sahipliği meydana getirecek İzmir'de etkinliğe müteveccih icraat hızlandı.

İzmir
05-01-2023 12:09
İzmir

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde hazırlanan, nice kasıntı ve yapı kabilinden desteklenen TEKNOFEST, düşlerini gerçeğe çevirmek talip uygulayım bilimi tutkunlarını, Cumhuriyetin 100. senesinde İzmir'de ortak araya getirecek.

Festival, 2-5 Mart'ta İzmir'de, 16-19 Mart'ta Ankara'da, 30 Nisan-6 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek.

Milli uygulayım bilimi çoğaltma ve ihya noktasında kılavuz bulunan TEKNOFEST'e İzmir ve Ankara geçmiş kat ev sahipliği yapacak.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de kentteki kamu, çıplak maşer kuruluşu temsilcileri, göz ve borsaların yöneticileriyle ortak araya gelmiş şekilde yapacakları çalışmalarla ait bilim verdi.

Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nde düzenlenecek TEKNOFEST düşüncesince takımlar hem askeri hava meydanı aynı zamanda civarındaki bölgelerde katılımcılar ve seyirciler düşüncesince enfrastrüktür çalışmalarına başladı. Festivali görüşme kılmak talip uygulayım bilimi tutkunlarının Çiğli'deki bölgeye şen kavuşması amacıyla ek otobüs seferleri yapılacak.

Vali Köşger, AA muhabirine, TEKNOFEST'in İzmir'de düzenlenmesiyle ait derinliğine zamandır gayretlerinin bulunduğunu söyledi.

Festival düşüncesince güzeşte sene da girişimlerinin bulunduğunu hatırlatan Köşger, "Bu sene ülkemizin 3 şişman şehrinde gerçekleştirilecek festivalin ehemmiyetli ayağı İzmir'de yapılır ve 10 binin üstünde yarışçı bu etkinliğe başvurma etti." diyerek konuştu.

Geçtiğimiz aylarda "İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali" düzenlediklerini anımsatan Köşger, gençleri değişik teknolojik fikirlerle buluşturmaya bitmeme edeceklerinin altını çizdi.

İzmir'in Türkiye'deki başka kentlerden değişik halde geliştiğini vurgulayan Köşger, "İzmir inovasyon, enformatik ve yazılım dalında gelişiyor. Bunu henüz hızlandıracak ortak mottomuz var. Ankara politik başkent, İstanbul ekonomik, ticari başkent, İzmir de teknolojik hükûmet merkezi olsun diyoruz. Buna ilişkin de icraat var. 4-5 parça teknokentimiz var. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitümüz var. İzmir'de uygulayım bilimi dalında başıboş bölgenin kurulması düşüncesince yapılabilirlik emek harcaması yürütülüyor." ifadesini kullandı.

Köşger, İzmir'in 4,5 milyonluk nüfusunun kestirmece ortak milyonunun gençlerden oluştuğunu, onların teknolojik bölgede yetiştirilmesinin ehemmiyetli bulunduğunu aktardı.

Gençlerin teknolojiyi hemen kullanmasının değil üretmesinin de ehemmiyetli bulunduğunu özetleyen Köşger, "TEKNOFEST gençlere bunun ortamını oluşturuyor. Onların dikkat sahası bizlere uyarınca henüz fazla, mütekâsif durumda. Onlara hakeza ortak düz getirmek düşüncesince etkinliğin güzel ortak olanak ve okazyon olacağını değerlendiriyorum. Tüm kurumlarla 2-5 Mart'a hazırlanıyoruz. Tüm gençlere de icap yarışçı kendisine icap de ziyaretçi kendisine ülkemizin gençlerinin eriştiği seviyeyi görmeyi kaynak ediyoruz." dedi.

Köşger, Ege Bölgesi'ndeki şehirler ilkin peyda kılmak az daha kâffesi Türkiye'deki uygulayım bilimi tutkunlarını İzmir'de düzenlenecek TEKNOFEST'e çağırma etti.

"TEKNOFEST'i ölçüm ediyor ve destekliyoruz"

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise teknolojiyi üretenlerle onu satın alanlar arasındaki farkın derece derece açıldığı ortak dönemden geçildiğini tabir etti.

Türkiye'nin teceddüt üretme, uygulayım bilimi ve inovasyonda ehemmiyetli ortak sebep olma hedefinin değme zamankinden henüz giranbaha duruma geldiğini tamlayan Kestelli, "Bu yolda TEKNOFEST kabil teknolojiyi gençlerin dikkat sahası biçimine getiren, yenilikçiliği motivasyon yazar destekleyen etkinliklerin baş döndürücü yarayışlı ortak işlevi olduğuna içten inanıyoruz. Bu sebeple ülkemizin yenilikçilikte kılavuz kenti bulunan İzmir'de TEKNOFEST'i şişman ortak takdirle karşılıyor, destekliyor ve ait kâffesi gençlerimizi etkinliğe katılmaya çağırma ediyoruz." halinde konuştu.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de TEKNOFEST'in Türkiye'de ulusal hızla gelişen teknolojinin geliştirilmesi hesabına ehemmiyetli ortak aranjman bulunduğunu söyledi.

"Festival, İzmir'in uygulayım bilimi ekosistemine dokunacak"

Organizasyonun, Türkiye'nin uygulayım bilimi politikalarını belirleyen şirketler kabilinden İzmir'de yaşama geçirilmesinin önemine yer veren Özgener, "TEKNOFEST, İzmirli girişimcilerin bu bölgeye yönelmesindeki gürecilik ve heyecanı artıracak, başkaca şişman uygulayım bilimi şirketlerinin dünkü girişimcilere dayanak noktası bulunmasına vasıtalık edecek ortak etkileşim ortamı sunacaktır. İzmir'in uygulayım bilimi ekosistemine dokunacak hakeza ortak festival, dünkü girişimciler düşüncesince oluşturucu olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da esnaf kendisine TEKNOFEST'e apiko olduklarını dile getirdi.

Festivalin yapılması düşüncesince ortak kurul oluşturulduğuna ayraç fail Mutlu, "TEKNOFEST'in yapıldığı müddet zarfında esnafa müteveccih ortak çabukluk ve cıvıltı olacağını düşünüyorum. Çünkü şehirde meydana getirilen değme etkinlik, bu şehrin esnafını animatör zait ortak bulaşık yapıyor. Festival dolayısıyla ilkin konaklama peyda kılmak az daha muvasala ve aşevi sektöründe çabukluk yaşanıyor. " ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ