USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kaplan MT orta sınıf tank platformları Endonezya yolcusu

Türk defans sanayisinin tank sınıfındaki geçmiş ihracatı bulunan Kaplan MT orta sınıf tankta teslimatlar başladı.

Kaplan MT orta sınıf tank platformları Endonezya yolcusu
15-03-2022 14:47
Ankara

FNSS tesislerinde meydana gelen Kaplan MT Orta Sınıf Tank Platform Seri Üretimi Tamamlanma Töreni'ne projeyi yürüteç FNSS ve PT Pindad temsilcileri, Türk ve Endonezya'dan defans endüstri müesseselerinin yöneticileri katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, matbuat mensuplarına icra ettiği açıklamada, projeyle FNSS ile PT Pindad ortada derinlemesine zamandır bitmeme fail ve dü yurt ortada dayanıklı dokuma edebilecek müşterek teşrikimesai modelinin yaşama geçirildiğini söyledi.

Türkiye'nin tank meselesi konuşulurken tank ihracatında ehemmiyetli müşterek aşama atıldığını dile getiren Demir, vasıtaların müşterek kısmının Türkiye'de müşterek kısmının Endonezya'da yapım edilmiş bulunduğu müşterek modelle istihsal yapılacağını anlatım etti.

Projede dizi üretimin başladığını ve bitmeme edeceğini özetleyen Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Savunma sanayisi ihracatı hemen ticari müşterek fenomen değil. Ülkeler ortada iş birliğini ve uygulayım bilimi transferini de içeren müşterek husus. Özellikle arkadaş ve karındaş devletlere önerdiğimiz müşterek manken mevcut ki bu da bunun müşterek örneği. Gerektiğinde o ülkenin ihtiyacına gereğince tanımlanmış ürünleri de sıfırdan tasarlayıp ihtiyaca gereğince üretip konfirmasyon edebiliriz ve üretimin de hemen Türkiye'de olması kondisyon değil. Kardeş devletlerin de kabiliyetlerinin oluşturulması amacında atık adımlardır. Sayılar önemsiz rakamlarla başladı ancak hem sayıların artmasını bununla birlikte bunun müşterek manken namına o semt ve yöresinde bu sınıfta tank ihracatı dair ehemmiyetli müşterek bakış açısı yapmasını bekliyoruz."

Zırhlı vasıtalar dair Türkiye'nin aşırı güzel müşterek noktada bulunduğunu vurgulayan Demir, şöyleki konuştu:

"Bu mevzuda Türkiye iddialı. Endonezya ile yaptığımız dayanıklı adımdan sonraları henüz nice yazar konuşuyoruz teşrikimesai ve dış satım konusunda. Onların geçenlerde tekerlek tekerlek gerçekleştiğini göreceğiz ve Türkiye'nin bu dış satım açılımı bitmeme edecek. Burada bulunduğu kabilinden aşırı ayrı ayrı ve kazan-kazan prensibini asal meydan modelleri de yaşama geçirmiş olacağız. Uzun soluklu müşterek proje. İlk adımlar 2010 senesinde atıldı. Bugüne gelene derece ehemmiyetli evreler kaydedildi ancak derinlemesine soluklu ve azimli planlar hakeza gerçekleşiyor. Bundan sonraları da bu projenin önü açık, inşallah aşırı henüz şişman rakamların ihraç edildiğini ve acemi modellerle apayrı platformların da yaşama geçtiğini daim bu arada göreceğiz."

"Tareti üretmeye hazırız"

FNSS Genel Müdürü Nail Kurt da dü arkadaş yurt arasındaki projenin, kazan-kazan ortaklığının aşırı dişi müşterek halde elbette oluşturulabileceğini yayınlayan dört dörtlük müşterek defans sanayisi teşrikimesai örneği bulunduğunu söyledi.

Böyle müşterek iş birliğini sürdürülebilmenin, onu oluşturmaktan henüz müşterek tomar ehemmiyet taşıdığını anlatım fail Kurt, "Bu nedenle, gelişigüzel dü hükümetin de bu maksat düşüncesince yeterli desteklerini sürdüreceklerine güveniyoruz. Araçta makbul taret (kule) Belçika'dan, Türkiye'den yada Endonezya'dan değil. Böyle müşterek tareti yetiştirmek gelişigüzel dü hükümetten de şişman dayanaklık etmek olmadıkça dayanıklı belkili olmaz. Destekle dü ülkenin endüstrileri 105 yahut 120 milim taret geliştirebilir. Her dü hükümetin de yeterli desteği ile bunu başlatmaya hazırız."

Dünyada müşterek ilk

Kaplan MT Orta Sınıf Tank Geliştirme Projesi ülkeler arası müşterek barışma ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Endonezya Savunma Bakanlığı ortada imzalandı. 2015 senesinde Endonezya DG Defence Potential ve Başkanlık ortada imzalanan müşterek ortaklık anlaşmasıyla, dü ön dayanıklı orta sınıf tankın geliştirilmesine değişmeyen verildi.

FNSS, ön dayanıklı ihya emekleri ondan sonra Endonezya'da meydana getirilen sıkıca metanet ve atış testlerini başarıyla tamamladı.

Dünyada müşterek kalaba çeşidinden imtihan edilip onaylanan evvel orta sınıf tank bulunan Kaplan MT ile FNSS 2019 yılı sonunda, mecmu 18 taşıt düşüncesince eş istihsal sözleşmesi imzaladı.

2020 yılı zarfında akıbet kullanıcı katılımıyla meydana gelen dizayn mükemmelleştirme çalışmalarında sona gelindi.

2021 yılı içerisinde PT Pindad çeşidinden Endonezya'da üretilecek vasıtalar düşüncesince sağlanacak zerre ve sistemlerin istihsal ve hazırlık emekleri da tamamlanarak, bahis konusu zerre ve madun sistemler taşıt kitleri namına PT Pindad'a konfirmasyon edildi.

FNSS, 2022 başı bakımından Türkiye'deki plan aktivitelerini başarıyla bitirdi ve Türkiye'de imal edilen araçları alıcıya lokma düşüncesince apiko bir vaziyete getirdi. Kalan araçlar, plan kapsamında PT Pindad tarafından, FNSS'in henüz evvela de başarıyla uyguladığı uygulayım bilimi para aktarımı modeli ile Endonezya'da üretilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ