USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kıyafetlere kurgu edilebilen güneş enerjili 'mini santral' geliştirildi

Antalya'da güneş enerji sistemleri için etkin CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ, Ar-Ge departmanında kimi elektronik aletlerin yükleme edilmesine de olanak sağlayıcı güneş enerjili mini santralci geliştirildi.

Kıyafetlere kurgu edilebilen güneş enerjili 'mini santral' geliştirildi
06-10-2021 12:30
Antalya

Antalya'da güneş enerji sistemleri ilişkin etkin CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ, Ar-Ge departmanında birtakım elektronik aletlerin yükleme edilmesine de olanak sağlayıcı güneş enerjili mini santralci geliştirildi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışkanlık yayınlayan firma, el telefonu ve tablet derece elektronik aletlerin dışarıda da haydi haydi yükleme edilebilmesi düşüncesinden hareketle çalışmalara başladı.

Bunun düşüncesince cekete, tişörte, plaj havlusuna kurgu edilebilen güneşten elektrik enerjisi üreten mini santraller üstünde yoğunlaşan mühendisler, işi gereği sonsuz dışarıda ve ya tatilde dağda, plajda bulunan şahısların yaşamını kolaylaştıracak birlikte buluşa imza attı.

Güneş panellerini alçaltıcı ve hâlâ elastik birlikte bir duruma getiren firma, ıvır zıvır birlikte aparat ekleyerek, güneşten elektrik enerjisi üreten mini santraller üretti. Bunları ceketlerin, tişörtlerin geri ve ya ön yüzüne, plaj havluların uç kısımlarına kurgu fail firma, yürürken, güneşlenirken telefonun ve ya tabletin güneş enerjisiyle yükleme edilmesini sağlayıcı meslek geliştirdi.

Powerbank fiyatına mini enerji santrali

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, AA muhabirine, cep telefonsuz birlikte an caba geçirmeyen şahısların kalın pıtrak karşılaştıkları yükleme problemini giderebilmek için, araştırı ve çoğaltma biriminde düşün alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Kendisinin de şantiyede çalışmış olduğu zamanlarda telefonu herhangi birlikte yerde yükleme ika imkanının olmadığını, bundan dolayı kalın pıtrak priz aradığını özetleyen Sarvan, tabiatın sunmuş olduğu güneş gücünü günce hayatta kullanılır bir duruma getirebilecek dobra birlikte projeyi yaşama geçirdiklerini belirtti.

Mesleği gereği sonsuz dışarıda çalışan, natür yürüyüşlerine çıkan, çobanlık karşıcı ve ya sahilde güneşlenen şahısların enerji problemi yaşamaması benzeri mini santraller ürettiklerini aktaran Sarvan, şunları söyledi:

"Telefonumuzu herhangi birlikte devir kayıt edebilecek birlikte düzlem bulamayabiliyoruz. Biz de ceketlerin, kıyafetlerin ilişkin kurgu edilebilen güneşi elektrik enerjisine muhavvil birlikte meslek geliştirdik. Bununla yürürken, dağa tırmanırken cep telefonlarınızı ve ya powerbanklarınızı yükleme edebiliyorsunuz. Yazın ve ya kışın güneşi gördüğünüz herhangi birlikte yerde elektriğe kavuşmuş oluyorsunuz. Günde biraz el doldurabilirsiniz. Bir powerbank fiyatına hakeza birlikte enerji santrali alabiliyorsunuz. Fiyatı boyutlarına ve kullanımlarına layıkıyla değişiyor. 100 liradan başlayıp, hâlâ yukarıya çıkan modelleri var. Herkesin alabileceği ve minimum 30-40 sene kullanabileceği birlikte ürün."

Esnek prototip, toprak kaplamayan özellikte birlikte mahsul bulunduğunu dile getiren Sarvan, ürünün herhangi birlikte yerde taşınabileceğini kaydetti

"Yurt haricinde mecnun arzu var"

Plaj havluları düşüncesince de terbiyeli derinliğine halde mahsul geliştirdiklerini tamlayan Sarvan, mini santralin havlunun uç bölümüne kurgu edildiğini, sahilde güneşi görmüş olduğu müddetçe elektrik sağladığını bildirdi.

Güneşi herhangi birlikte bölgede kıymetlendirmek düşüncesince bu çeşit çalışmalara sıklık verdiklerini dile getiren Sarvan, "Güneş aşırı ehemmiyetli birlikte enerji kaynağı. Aslında herhangi birlikte biricik metrekareye birlikte somun ekmeği düşüyor, 100 metrekarelik birlikte evimiz var ise 100 nan parası herhangi birlikte gün çatımıza düşüyor. mühim bulunan bunu kullanabilmek." dedi.

Bazı ürünlerde hızlı üretime başlandığını anlatım fail Sarvan, taşınmazlar haricinde da ağır birlikte taleple karşılaştıklarını kaydetti. Sarvan, "Üçüncü evren devletlerinde en şişman maslahat elektrik. kent merkezlerinde derinliğine mevkut elektrik kesintileri oluyor. Bu devletlerde herhangi birlikte biricik insanoğlunun cep telefonunu çalıştıracağı derece gücünü üretebileceği birlikte sistemin sabah akşam birlikte olması aşırı şişman birlikte lüks. Yurt haricinde mecnun arzu var, bu talebi de CW enerji ve partnerleri ile karşılayacağız." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ