USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kral Şakir Fiber Games ile dünyaya açılıyor

Oyun ekosisteminin ehemmiyetli aktörleri ortada toprak meydan Fiber Games'in müessis ortaklarından Faruk Akıncı, ilkin oyunları Kral Şakir: Macera Adası'nı, dünyanın 154 ülkesinde listelere giren Weld it 3D'yi ve markanın ortaya depar belgesi öyküsünü anlattı. Önceliklerinin ??

Kral Şakir Fiber Games ile dünyaya açılıyor
22-04-2022 17:30
Faruk Akıncı, Sinan Akkol ve Volkan Turan kabilinden 2018 senesinde kurulan 3A Yapım ve Yazılım Danışmanlık Şirketi içerisinde arazi meydan Fiber Games, düzen ekosisteminin nice dalında istihsal önleyen müşterek marka. YTÜ Yıldız Teknopark girişimleri ortada arazi meydan Fiber Games'in öyküsünü markanın müessis ortaklarından Faruk Akıncı anlattı. Hem kendisinin bununla beraber ortaklarının derinlemesine zamandır düzen dünyasının zarfında bulunduğunu tamlayan Akıncı, “Bu işe önceki başladığımızda piyasada satılan düzen yazılımlarının yüzdelik 95'i korsandı. Henüz oluşuk müşterek ekosistem yoktu, bu piyasanın iktisadi karşılığını bırakın sosyokültürel müşterek karşılığı üstelik yoktu. Oyun alanı dediğimiz devir dünya bizlere uzaylı gözüyle bakıyordu.

O zamanlarda düzen geliştirmenin, iş geliştirmenin müşterek eğitimi bulunmadığı düşüncesince tığ zat kendimizi yetiştirdik. Bunun yurtdışında da örnekleri böyle. Çok uluslu, bölüt açıkça şirketlerin müşterek numara ve ikinci kuşak yöneticilerine baktığınız devir bütünü alaylıdır. Çok şişman müşterek bölümü o şirketin çekirdeğinden yetişmiştir yada en madun kademesinden en üstüne üstlük genişliğinde çıkmayı başarmıştır. Bizim düşüncesince de gestalt az buçuk hakeza oldu. Kendi kendimizi yetiştirdik, toptan network'ler yaptık, baş döndürücü çalıştık, baş döndürücü yanıldık.” dedi.

“Taşınabilir vasıtaların gelişmesiyle oyuna ulaşım kolaylaştı”

2006 senesinde hevesli yerine düzen sektörüne karışma bulunduğunu tamlayan Akıncı, GameX Fuarı'nın, ODTÜ'deki düzen ihya ve canlandırma teknolojileri ön gurk merkezinin kurucuları ortada arazi alırken, Bahçeşehir Üniversitesi'nin BUG Laboratuvarının kuruluşuna da dayanaklık etmek bulunduğunu tabir etti. Oyunun eğitimle bağdaştığı noktaları “işin ekecek kısmı” yerine niteleyen Akıncı, “İlk başlangıçta ön gurk merkezine başvuran şirketlerin baş döndürücü iddialı çıkışları vardı. Biz az buçuk kontrollü gitmeye çalışıyorduk zira işin öbür tarafında envestisman meydana getirecek muhatap bulmada meşakkat çekiyorduk. İletişim kuramıyorduk, oyunun kesinlikle müşterek ticari ekosistem biçimine gelebileceğini anlatmakta zorlanıyorduk.

Günümüzde ise aktör terimi anne hareket müşterek bir duruma geldi. Taşınabilir cihazların gelişmesiyle baş başa bundan sonradan kişilerin oyuna erişimi baş döndürücü henüz bedava müşterek çözüm aldı ve bu gestalt pazarı baş döndürücü büyüttü. Türkiye'de de 2007 nedeni ile popülerleşmeye süregelen parasız oyunlar hem oyunlara erişimi kolaylaştırdı, bununla beraber piyasada, kişilerin birbirlerine erinç savaşım edebilecekleri oyunların artmasını sağladı. Bu gestalt hem aktör sayısını, bununla beraber pazarda adam başına oyuna harcanan paranın artmasını sağladı. Ücretsiz düzen sayısının artmasıyla iyice erdemli miktarda seyreden deniz hırsızı yazılımların sayısı da azaldı.” niteleyerek konuştu.

Faruk Akıncı Fiber Games'in ortaya depar belgesi periyodunu ise şöyleki anlattı:

“Hayalimde yeniden sona müşterek düzen stüdyosu ihdas etmek vardı. Üretilmiş müşterek oyunun pazarlamasına, iş geliştirmesine değil de müşterek istihsal ekosistemi peydahlamak hayalimdi. Ortağım Sinan Akkol'un da müşterek düzen stüdyosu ihdas düşsel vardı ki kendisi düzen gazeteciliğinde bu işin duayeni. 2018'in Nisan ayında 3A Yapım ve Yazılım Danışmanlık Şirketi'ni kurduk, Fiber Games de bu ortaklık altındaki markamız, sâdır yüzümüz oldu. Daha sonradan Crytek İstanbul'u senelerce yönetmiş Volkan Turan aramıza katıldı. Kral Şakir projesiyle baş başa hayalimiz düşüncesince önceki adımı atmış olduk.”

Kral Şakir dünyaya açılıyor

Piyasaya çıkışımız Kral Şakir: Macera Adası ile bulunduğunu tamlayan Akıncı, “Bu projeye önceden baş döndürücü skeptik yaklaştık. İlk eskiden bebek oyunu ika düşüncesi baş döndürücü alımlı gelmedi. Ancak emektar Leman tayfasının bu çizik filmi yaptığını ve kendine başmaklık müşterek nükte anlayışını bulunduğunu görür görmez bu gestalt baş döndürücü hoşumuza gitti. Kral Şakir'in hoppadak ufaklıklara müteveccih müşterek bellik olmadığını gördük. Kral Şakir'in kitaplarını okuyup, çizik filmlerini izlemeye başladık ve böylece bu oyunu hazırlamaya değişmeyen verdik. Oyunu önceki kurguladığımızda başlayıp sonlanmış müşterek hikayesi vardı. Oyuncu oyuna başlayıp müşterek müddet sonradan bitirecekti.

Bu sebepten önceki kurguyu çöpe attık ve gine yine oynanabilir müşterek bina geliştirdik. Kral Şakir Macera Adası oyunu Kral Şakir evreninin müşterek tane resmi oyunu. Kitapların, çizik dizinin öyküsünü strateji ediyor. Biz oyundaki bütün seviyelere değişik müşterek mekanik koyduk. Her bölümü açtığınızda algoritma o bölümü yeniden yapıyor ve bire müşterek bölümü oynamıyorsunuz. Yüksek adet mantığı oluşuyor. Oyunumuz çıkmış olduğu kabilinden ferde chart'lara girdi ve baş döndürücü kalburüstü oldu. Oyunu hoppadak Türkiye'de yayınladık fakat Cartoon Network'le baş başa andıran sürede eskiden MENA Bölgesi'ne henüz sonradan da Kuzey Amerika'ya açmayı düşünüyoruz” dedi.

“Weld it 3D ile dünya listelerine girdik”

Türkiye'de hyper-casual iş modelinin patlamasıyla çabucak stüdyolarında kendileriyle idman talip yerel ve ecnebi yayıncılar görmeye başladıklarını dile getiren Akıncı, “Bu esnada Rollic ile tanıştık. Hyper-casual bizlere ecnebi müşterek modeldi. Bu sebeple eskiden tehditlere, risklere baktık ve bütün bu incelemelerin arkası sıra Rollic ile anlaştık. Uzunca müşterek zamandır kendileriyle sonuç adım dişi müşterek iş birliğimiz var. CPI (kullanıcı maliyet testi) rekoru kırarak önceki liste başı oyunumuz bulunan Weld it 3D'yi çıkardık. Oyunumuz piyasanın en derinlemesine müddet canlı hyper-casual oyunlarından birisi evet ve Amerika'nın başı çekmiş olduğu 154 ülkede listelere girdi. Hyper-casual düzen gerçekleştirmek henüz bedava fakat çetince ve ehemmiyetli bulunan kalburüstü müşterek hyper-casual geliştirebilmek. Yüksek prodüksiyonlu müşterek projeye başladığınız devir müşterek piyasa analiziniz var, oyunun kimlere seslenme edeceği alçak üst belli, henüz öngörülebilir, hyper-casual'da ise bitim yok.” niteleyerek konuşmasını sürdürdü.

Yeni düzen fikirleri düşüncesince Fiber Jam, mentorlük desteği düşüncesince Game Dev

Sadece müşterek düzen stüdyosu olmadıklarına, düzen ekosisteminin değme dalında istihsal yaptıklarına uyanıklık çekici Akıncı, “Şu anda kestirmece 100 bin insan kabilinden strateji edilen Disket Kutusu isminde müşterek podcast serimiz var. Bunun haricinde düzen düşüncesi bulmanın öneminden yola çıkarak Fiber Jam isminde müşterek kombinezon düzenliyoruz. Rollic ile yürüttüğümüz bu projede değme vakit 90-100 arası düzen düşüncesi almaktadır ve seçtiğimiz fikrin yayınlanabilir bir duruma gelmesini sağlıyoruz. Oyunun kalburüstü olması biçiminde ise fikrin malikine eş oluyoruz. Bir öbür projemiz ise mentorlük hizmeti verdiğimiz sayısal ön gurk merkezi GameDev.ist; 3A'nın ekosistemi bu halde büyümeye bitmeme ediyor.” dedi.

“Yayınladığımız oyunların müşterek hikayesi olsun istiyoruz”

2021'de Boğaziçi Ventures ile önceki envestisman turunu tamamladıklarını şu anda ise Seri A turunda olduklarını ve toy yatırımcı adaylarıyla görüştüklerini tabir fail Akıncı, “Önceliğimiz aklık düzen gerçekleştirmek ve 25 insandan oluşan ekibimizin mutluluğu. Tüm stratejimizi buna mucibince kurguluyoruz. Her tekrarda kaliteyi ne genişliğinde üst çıkarabileceğimize bakıyoruz. Kurumsal dağarcık bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Hyper-casual'da huzur örnek testinden mürur mevzusundaki metrikleri hafızada tutmazsanız bütün mesai boşa gidiyor. Farklı mekaniklerde mücerrep prototipleri kurumsal hafızada tutmaya başkaca ehemmiyet veriyoruz. Bir sene eskiden yaptığımız prototiplerle şu an ortada dağlar genişliğinde ayırt var. 1 sene zarfında 200'e andıran huzur örnek yapıyoruz. Soft launch'a giren prototiplerimiz evet fakat istediğimiz karlılığa ulaşmadığımız düşüncesince bu oyunları yayına sokmadık. Yayınladığımız oyunların müşterek hikayesi olsun istiyoruz.” niteleyerek konuştu.

Geleceğe müteveccih yerine hyper-casual'de durmak istediklerini tamlayan Akıncı, “Bu mütebeddil ve evrilen müşterek iş modeli. Bundan ahir önceliğimiz oyuncunun düzen zarfında kalma süresi. Buraya erdemli adet sübvansiyon yahut bambaşka oyunculara erinç oynama kabilinden online bileşenler geleceğini düşündük. Hyper-casual düzen yapmanın maliyeti düşüt zira zarfında online müşterek bileşen yok. Bu mevzuyla ilgilendiren 1,5 sene eskiden müşterek ar-ge çalışmasına başladık, Ticaret Bakanlığından da bunun düşüncesince kaynak aldık. 1 sene zarfında çalışma vermeyi apiko bir duruma getirdik, Speedy Friends isminde oyunumuz şu anda store'da teste apiko durumda. Hyper-casual müşterek düzen zorla zarfında eşleştirme sistemi var, asıl oyunculara erinç oynayabiliyorsunuz.” dedi.

“YTÜ Yıldız Teknopark'ın büyümemizde tesiri büyük”

Büyümelerinde YTÜ Yıldız Teknopark'ın ehemmiyetli müşterek tesiri bulunduğunu vurgulayan Faruk Akıncı, “Kuluçkadan envestisman almaya genişliğinde revan yolda baş başa yürüdük. Yatırım önceleri ve sonrasında baş döndürücü müşterek tomar dayanaklık etmek gördük. Biz de Teknopark'tan aldığımız desteğin karşılığını vermeye çalışıyoruz. Bence YTÜ Yıldız Teknopark Türkiye'nin açıkça açıklık en güzel teknoparkı” niteleyerek laflarını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ