USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Meta, Güvenli İnternet Günü'nü 'Dijital Macera' oyunuyla kutladı

BTK'nın desteği ile Meta ve Habitat Derneği ortaklığında evvel el 2017'de yaşama geçirilen Kontrol Bende Projesi kapsamında verilen Dijital Macera kutu oyunu, 250 çocuğun katılmış olduğu atölyelerde oynandı.

Meta, Güvenli İnternet Günü'nü 'Dijital Macera' oyunuyla kutladı
08-02-2022 18:06
Ankara

Her sene şubatta planlı Güvenli İnternet Günü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) binasında Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve Meta yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen etkinliklerle kutlandı.

Etkinlik çerçevesinde, evlatların arkadaşları ve familya bireyleriyle çalgılı çağanaklı ve kontrollü ortamda bağlanak kurmasını talip anne babalara müteveccih ortam bulunan Messenger Kids ve metaverse ilişkin belletici videolar izletildi.

BTK'nın desteği ile Meta ve Habitat Derneği ortaklığında önceki defa 2017'de yaşama geçirilen Kontrol Bende Projesi kapsamında verilen Dijital Macera kutu oyunu 250 çocuğun katılmış bulunduğu atölyelerde oynandı.

Geçen sene sayısal versiyonu gösterilen ve evlatların sayısal dünyayı kullanırken sakıncasız biçimde akıntı etmelerini oyunlaştırma eliyle öğretmeyi amaçlayan Dijital Macera kutu oyunu, dallar çeşidinden iri ilgi gördü.

Meta'nın dalında bilirkişi akademisyen, öğretmen, çırçıplak maşer kuruluşu personelleri ve aldatmaca profesyonellerinden oluşan Danışma Kurulunun düşünce ve önerileri çerçevesinde geliştirdiği Dijital Macera oyunu, 8-12 gözyaşı aralığındaki evlatların sayısal dünyada elbette sakıncasız birlikte biçimde akıntı edebileceklerini aldatmaca arasında ayrımlı dinamiklerle öğretmeyi amaçlıyor.

Güvenli İnternet Günü'ne katılımlarına ek şekilde Meta Instagram düşüncesince "Ara Ver" hususi durumunun kullanıma açıldığını açıkladı. Bu acemi hasiyet sebebiyle insanlar, kişi belirledikleri sürenin böylelikle ortam ortamında açıklık ödeme hatırlatması görebilecek. Ara ödeme hatırlatmasıyla kullanıcılar, Instagram'ı yama önerisi ve açıklık süresince neler yapabileceklerine müteallik bilirkişi önerilerine ulaşabilecek.

"Dolandırıcılık ilişkin farkındalık görüntülemek istiyoruz"

Güvenli İnternet Günü ve BTK çeşidinden planlı etkinlikler üzerine mütekellim Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Müdürü Sezen Yeşil, düzenlilik ilişkin bilinçlendirmenin öneminin altını çizerek, "Meta platformlarını kullanan şahısların güvenliği en iri sorumluluklarımızdan biri. Platformlarımızda menfaatlerini tabir edebilmeleri ve bağlanak kurabilmeleri hesabına topluluğumuzu güvende destekleme görevimizin farkındayız. Bu noktada tamamı devir içi platformlarda bulunduğu üzere en ehemmiyetli konulardan birinin bilinçlendirme olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Giriş bildirimleri ve dü faktörlü teyit üzere sade ve çarpıcı vesait şahısların hesaplarını biçimsiz aktörlere erinç korumasına araştırma görevlisi olabildiğini özetleyen Yeşil, tokatçılık ilişkin da farkındalık görüntülemek istediklerini söyledi.

İnternet sebebiyle nice biçimsiz oruçlu aktörün, kullanıcılarla kolay iletişime geçebildiğini özetleyen Yeşil, şöyleki bitmeme etti:

"Kullanıcılar servet yahut ihsanıhümayun vadeden, matematik ihlaline erinç uyarıcı ve şifrelerini girmelerini arzu fail formlar paylaşan yahut doldurma ve gramer hataları içeren, meşkûk aut linklere tıklamalarını talip mesajlara erinç tetik olmalı. Kullanıcılarımız Instagram bulunduğunu tez fail hesapların gönderilmiş bulunduğu doğrudan mesajlara yanıt vermemeli, tığ kullanıcılarımıza katiyen doğrudan ileti göndermiyoruz. Ayrıca, kullanıcılarımız meşkûk gördükleri mazruf ve hesapları bizlere yakınma edebilirler ve hesaplarına birlikte bilinçlilik bulunduğu takdirde iane merkezindeki ilgilendiren formları doldurarak iane arzu edebilirler."

Yeşil, Güvenli İnternet Günü düşüncesince de müşterilerini bilinçlendirmek hesabına bu mevzulara ve hâlâ fazlasına odaklandıklarını dile getirerek, "Bu noktada amacımız, Türkiye'deki şahısların platformlarımızda kişi hesaplarını ve verilerini arama ika gücüne ehil olmalarını sağlamak. Bunların kararı şekilde Kontrol Bende programı ve Dijital Macera oyunu da bu çalışmaların ürünleri. Dijital Macera oyununu bugüne derece internet sayfası üstünden 41 ayrımlı ilden ve Türkiye dışı 37 ayrımlı bölgeden 3 binin üstünde bebek oynadı. Önümüzdeki çağda de aldatmaca sebebiyle hâlâ çok çocuğun bilinçlenmesine katkıda bulunmayı umuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Dijital Mecra oyunu akademisyenlerin arka dönüşleriyle hazırlandı"

Eğitmen Başak Uysal Giray da Kontrol Bende Projesi kapsamında geliştirilen "Dijital Mecra" oyununun akademisyenlerin arka dönüşleriyle hazırlandığını belirterek, şöyleki konuştu:

"8-12 gözyaşı arası küçüklere sakıncasız interneti belletmek neredeyse hazırlanmakta bulunan oyunda, birlikte avatar kısaca casus var. Çocuk, ağırlık seviyelerinden birtanesini seçerek, oyuna başlıyor. Galaksiyi güvende tutmanın hedeflendiği oyunda, biçimsiz ajanlardan ilkin aydın bölgeye erişmek hedefleniyor. Bu etapta soru-cevap, doğru-yanlış ve görsel kartlar üzere birtakımı seviyeler geçilerek aydın bölgeye ulaşılıyor. Sorular sakıncasız internet, siber zorbalık, şifrelerle ilgili."

Oyun sırasında evlatların zatî verilerinin toplanmadığının altını çizen Giray, "Ebeveynlerin sakıncasız birlikte biçimde arkalarını yaslanarak, çocuklarına bu oyunu oynatabilirler." niteleyerek konuştu.

Giray, tahminî birlikte senedir beğenilen kutu oyununu, bu sene tamamı Türkiye'ye yaygınlaştırmak istediklerini bildirerek, Dijital Macera oyununun sayısal versiyonuna "dijitalmacera.org" internet sayfası üstünden ulaşılabildiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ